Kahvi

Meiltä löydät kaiken täydellisen kahvikupin valmistamiseen. Espressokoneet, kahvinkeittimet,

kahvimyllyt, maitovaahdotin ja paljon muuta. Olemme huolellisesti valinneet laajan valikoiman tuotteita, joilla on erityisen korkea laatu, jotta

sinä tunnet aina olosi turvalliseksi ja tyytyväiseksi ostokseesi meiltä Bagaren ja Kockenilta. Tiedämme myös, että kahvi voi olla koko tiede ja että se

On monia teitä, jotka johtavat täydelliseen kahvikuppiin. Ehkä suosittelet tavallista suodatinkahvia Moccamasterilta? Tai oletko jäänyt kiinni

trendi cold brew? Meillä on oppaita ja vinkkejä, jotka auttavat sinua parhaaseen kahvikuppiin.

6 steg till den perfekta koppen


Att koka kaffe hemma är en konst. Med bara några små knep lyckas du med en riktigt god kopp kaffe. Vi ger dig rätt tips! 

Steg 1: Färskt kaffepulver. Ju färskare kaffe desto godare. Kaffe är nästan lika känsligt för syra som vin. En öppnad förpackning bryggkaffe håller sig i upp till en vecka om du förvarar den på rätt sätt. Förvara kaffet svalt, mörkt och torrt, gärna i kylen. Låt stå kvar i originalförpackningen, förslut den väl och ställ den i den i lufttät kaffeburk.

Steg 2: Rätt temperatur. För att kaffet ska smaka så bra som möjligt krävs en temperatur på omkring 92-96 grader, samtidigt ska plattan som kannan står på aldrig vara varmare än 83 grader. Till det krävs två element. De billigaste bryggarna har ofta ett element med en temperatur på omkring 80-88 grader. Aromämnena frigörs inte tillräckligt, eftersom temperaturen är för låg, samtidigt kan kaffet stå och tappa smak på en för het platta.

Steg 3: Lagom mängd. Överdosera inte kaffet i din bryggare, då blir det beskt. Cirka 7 gram kaffepulver per kopp är lagom. Vill du ha ett starkare kaffe kan du byta till en mer mörkrostad sort.

Steg 4: Kallt vatten. Använd alltid kallt, färskt vatten. Ju hårdare vatten desto snabbare rinner det genom kaffet och smakerna hinner inte att fångas upp. Ett tips är att använda ett mer mörkrostat och finmalet kaffe som bromsar vattnets resa. Är vattnet väldigt mjukt passar ett mer grovmalt kaffe bäst.

Steg 5: Rör om. Rör om i kannan innan du serverar kaffet, eftersom kaffet med mest smak bryggs först. Servera gärna i en tunn porslinskopp.

Steg 6: Rengör. Glöm inte att regelbundet rengöra bryggaren från kalk, fett och eventuella matrester.

VÄLJA KAFFEBRYGGARE

Vilken sorts kaffebryggare som passar dig bäst är inte alltid helt ätt att veta. Det finns många vägar till en riktigt god kopp java men vi har försökt guida dig genom vilka val som finns och vad du bör tänka på i ditt val av bryggare.

Suodatinvalmistaja

Epäilemättä yleisin tapa valmistaa kahvia Ruotsissa. Se on nopeaa, vaivatonta ja lopputulos on juuri niin vahva kuin itse haluaa. Se toimii siten, että kuumaa vettä kaadetaan jauhetun kahvin päälle, joka sitten hitaasti valuu suodattimen läpi ja tippuu kannuun. Prosessi uuttaa kahvin maun ja aromin tasaisesti, mikä tuottaa kirkasta ja puhdasta kahvia ilman sedimenttiä. Suodatinvalmistajat ovat suosittuja, koska ne ovat helppokäyttöisiä ja tuottavat maukasta kahvia, jossa on mieto ja tasapainoinen luonne. Suodatinvalmistukseen voi lähes aina luottaa, kun haluaa enemmän tai vähemmän vaivattoman kupin kahvia.

Painaespressokeitin

Viehätystä pressopannun käytössä on se, että kahvin ja veden väliin ei tule mitään, mikä tekee mahdolliseksi nauttia koko mausta ja aromista. Käytä mielellään myllyä ja jauha kahvipavut karkeasti itse. Täytä sitten 90-96 asteisella vedellä ja odota muutama minuutti ennen kuin painat alas. Kokeile eri vaihtoehtoja löytääksesi parhaan maun! Pressopannua alettiin käyttää 1800-luvun lopulla Ranskassa, mutta se patentoitiin Italiassa vasta 1929. Suosittu versio, jota näemme tänään, ruostumattomasta teräksestä valmistetulla suodattimella, tuli suosituksi 1930-luvulla. Silloin kannu oli metallia, ei lasia kuten nykyiset kannut.

Espressokone

Jotta saat hyvän espresson, sinun kannattaa jauhaa pavut itse. Jos sinulla on täysin automaattinen espressokone, joka jauhaa pavut puolestasi, ei jauhinta tarvita lainkaan. Espressokoneen omistaminen kotona tarjoaa sinulle monia mahdollisuuksia; voit tarjota vieraillesi ylellisen jälkiruoka-espresson, mutta voit myös nauttia cappuccinosta, latesta tai macchiatosta, sillä useimmat kahvijuomat käyttävät espressoa perustana. Tekniikka, joka teki espressosta mahdollisen, keksittiin Italiassa myöhään 1800-luvulla. Se perustuu siihen, että vesi suodatetaan kahvin läpi korkealla paineella. Espressoa valmistettaessa on käytettävä todella hienojauheista kahvia - ja se tulee tietenkin nauttia pienestä espressokupista!

Mokkapannuja

Tuotiin esiin italialaisen Alfonso Bialettin toimesta vuonna 1933 ja se mullisti monella tavalla tavan, jolla kahvia valmistetaan. Alhaalla on vesi, keskellä kahvi ja ylimmässä kerroksessa on valmiiksi keitetty kahvi, joka kaadetaan sitten kuppeihin. Kun alimmassa kerroksessa oleva vesi lämpenee tarpeeksi, se höyrystyy kahvikerroksen läpi ja nousee ylimpään kerrokseen. Bialetti on edelleen johtava mokkakeittimien valmistaja, vaikka markkinoille on tullut muita merkkejä ja elektronisia mokkakeittimiä, kuten Alessi. Mokkakeittimessä käytettävän kahvin tulee olla hienoksi jauhettua. Tuloksena on espresson kaltaista kahvia.

VÄLJA ESPRESSOMASKIN

Puoliautomaattinen, automaattinen vai täysin automaattinen?

Saattaa olla hankalaa tietää, mitä valita kaikkien eri mallien joukosta. Tässä annamme sinulle hieman apua ilmaisujen selvittämisessä. Riippumatta valinnasta, espressokone on todella jotain, joka vie kahvin seuraavalle tasolle. Mieti vain, kuinka helpoksi haluat asian tehdä itsellesi!

Puoliautomaattinen espressokonekutsutaan myös manuaaliseksi espressokoneeksi. Puoliautomaattisella espressokoneella investoit käsityöhön ja koko kokemukseen kahvin valmistamisessa. Saattaa kuulostaa vaivalloiselta tehdä suuri osa valmistuksesta itse, mutta kun ymmärrät periaatteen ja tekniikan, se on melko helppoa, ja tulos on omaa luokkaansa optimaalisen aromin ja creman kanssa.

Haluatko sen sijaan helpottaa elämääsi, löytyy sielläautomaattiset espressokoneet. Automaattisella espressokoneella voit yhdellä napin painalluksella valmistaa 1-2 kuppia kahvia tai espressoa. Kone ensin jauhaa tarvittavan määrän kahvia ja sen jälkeen kahvi valuu koneen keittimen pieneen kammiota. Keittimessä kahvi tampataan ja sitten vesi virtaa läpi ja tulee ulos tuoreena keitettynä kahvina.

Oletko edelleen tyytymätön, voit siirtyä seuraavalle mukavuustasolle ja valita yhdentäysautomaattinen espressokone. Suuri ero automaattisen ja täysin automaattisen koneen välillä on se, että täysin automaattisessa koneessa on automaattinen maitokäyttöjärjestelmä, joten voit yhdellä napin painalluksella valmistaa cappuccinon ja latte macchiaton! Kone on useimmiten varustettu maitoputkella. Kone imee sitten itse oikean määrän maitoa, lämmittää sen ja vaahdottaa sen. Tämän jälkeen maito valuu kuppiisi ja sen jälkeen kahvi. Joissakin tapauksissa kone on varustettu maitokannulla, mutta se riippuu täysin merkistä ja mallista.

LILLA GUIDEN OM KAFFEBÖNOR

Vaikka valmis jauhettu kahvi suurilta kahvijättiläisiltä on monella tapaa käytännöllistä ja helppoa, voi silti olla tiettyä lisäarvoa jauhaa pavut itse. Kun jauhat omaa kahvia, voit tuoda esiin makua aivan eri tavalla. Ne korkeimmat huiput ovat vaikeita saavuttaa tavallisella valmiiksi jauhetulla kahvilla. Lisäksi kahvin jauhaminen ei ole ollenkaan vaikeaa.

Se, mitä tarvitset oman kahvin jauhamiseen, on kahvimylly. Niitä on eri malleissa ja variaatioissa, sekä sähköisiä että manuaalisia. Jotkut kahvin ystävät valitsevat paahtaa kahvinsa itse, mutta voi hyvällä omallatunnolla ostaa valmiiksi paahdettuja kahvipapuja. Valmiiksi paahdettujen kahvipapujen sekoituksia on runsaasti, ja ne ovat huomattava parannus tavallisiin valmiiksi jauhettuihin sekoituksiin verrattuna.

Arabica

On yleisin kahvipapu ja kasvaa korkeammalla kuin muut kahvilajit. Siksi suuri osa arabica-kahvista tulee maista kuten Kolumbia ja Brasilia, vaikka se alun perin tulee Etiopiasta. Tavallisesti jokaisessa arabica-marjassa on kaksi papua, mutta harvinaisissa tapauksissa on vain yksi papu.

Nämä erittäin erityiset pavut lajittelevat ja kutsuvat niitä Mockaksi, sekoittamatta Moka-keitto menetelmään. Mockakahvilla on erityinen maku, jota usein kopioidaan erilaisiin leivonnaisiin.

Robusta

Edustaa neljännestä osaa maailman kaikesta kahvista ja viljellään pääasiassa Afrikassa. Robustalla on voimakkaampi maku kuin Arabicalla ja se sisältää myös enemmän kofeiinia. Pavut kasvavat vaihtelevammassa ilmastossa verrattuna Arabicaan, joka suosii korkeampia korkeuksia. Robustapavut ovat yleensä tärkeä osa espressosekoituksia.

Laji on myös ristetty arabialaisen kahvin kanssa, jotta saataisiin aikaan terveempiä kahvipensaita. Nämä hybridit on nimetty arabustakahviksi ja ne ovat jännittävä papu kokeiltavaksi.