Amerikkalainen Baratza on omistautuneille kotibaristoille. He tulivat nopeasti tunnetuiksi laadukkaista ja innovatiivisista espressokoneistaan. Baratza tarjoaa useita malleja, jotta voit löytää toiveitasi vastaavan. Tuotteen kehitykseen on kiinnitetty suurta huomiota eri mallien osalta, jotta voit luottaa myllyyn. Baratza on siksi usein erittäin suosittu valinta, kun puhutaan espressomyllyistä.
Espressomyllyn edut
Täydellisen espressokupin tekeminen voi olla haaste, mutta investoimalla espressomyllyyn teet tehtävästä paljon helpompaa.
Yksi tärkeimmistä ainesosista hyvän espresson valmistamisessa ovat tuoreeksi jauhetut pavut. Varmista, että jauhat pavut juuri ennen käyttöä, niin maku ja aromi säilyvät paremmin. Maku ja aromi siirtyvät sitten valmiiseen keitettyyn espressoon. Espressojauhimella voit jauhaa suoraan bajonettiin, jotta olet aina valmis tekemään herkullista espressoa.
Espressomyllyllä voit useimmiten säätää jauhatusastetta niin, että se soveltuu eri kahvityypeille. Näin saat espressomyllystä enemmän mahdollisuuksia kuin pelkkään espressoon. Se on investointi, mutta jos arvostat todella hyvää kahvia, espressomylly on erinomainen vaihtoehto.
Ostohje – mikä espressomylly minun pitäisi valita?
Myllyterä:Peruslähtökohtana on, että on olemassa kahta tyyppiä myllyteräviä; litteitä ja kartiomaisia. Litteät myllyterät sijaitsevat päällekkäin. Jauhamisasteen säätämiseksi näitä siirretään toisistaan. Kartiomaisissa myllyterissä on akseli keskellä etäisyyttä näiden välillä, joka määrittää jauhamisasteen. On makuasia, valitseeko kartiomaiset vai litteät myllyterät. Litteät myllyterät ovat yleensä suurempia ja voivat jauhaa enemmän papuja, mikä tekee niistä nopeampia. Litteiden myllyterien hinta on myös yleensä korkeampi kuin kartiomaisilla.
Suodatin:Espressomyllyt on varustettu bajonettikiinnityksellä, jotta voit jauhaa pavut suoraan. Suoraan bajonettiin jauhaminen voi olla etu, jos aiot erityisesti valmistaa espressoa jauhetuista pavuista. Jos valitset kuitenkin kahvimyllyn, voit jauhaa säiliöön, mutta tämä ei sovellu yhtä hyvin, jos suosittelet espressoa.
Asetukset:Ei ole välttämätöntä, että espressomyllyssäsi on paljon erilaisia asetuksia. On kuitenkin hyvä, jos jauhat kahvia usein, että siinä on hieman erilaisia toimintoja. Yleensä espressomyllyssä on pulssitoiminto. Paina nappia, ja se jauhaa pavut. Joissakin on myös automaattitoiminto, jolloin sinun ei tarvitse pitää nappia alhaalla jauhaaksesi. Voit itse päättää, milloin sammutat sen, kun haluttu määrä on saavutettu. Edistyneissä malleissa on usein ajastintoiminto, jonka voit vain laittaa päälle, ja sitten mylly hoitaa loput. Onko nämä toiminnot tarpeellisia vai ei, riippuu siitä, kuinka usein aiot käyttää myllyä.
)
)
Myllylajit
Lähes kaikki espressomyllyt ovat sähköisiä. Joten jos tarkastelet erityisesti espressomyllyä, sinun kannattaa valita sähköinen. On kuitenkin tavallisia kahvimyllyjä, jotka ovat sekä manuaalisia että sähköisiä.
Manuaalinen mylly:Jos aiot jauhaa papuja vain silloin tällöin, suosittelemme käsikäyttöistä. Käsikäyttöinen mylly voi olla pitkässä juoksussa työläs, jos sitä käytetään usein. Käsikäyttöisissä myllyissä on usein hieman retrodesign, jos sitä halutaan. Useimmissa malleissa voit valita jauhatuksen karkeuden, jotta voit jauhaa haluamaasi kahvia.
Sähkömylly:Jos olet sen sijaan suunnitellut jauhaa kahvia usein, sähköinen on suositeltavampi. On olemassa valtava määrä erilaisia sähköisiä myllyjä, joista kaikissa on joko pulssi-, automaatti- tai ajastintoiminto. Useimmissa tapauksissa saat tarkempia säätöjä jauhatustasolle sähköisellä myllyllä. Voit myös säätää, mitä kahvia aiot tehdä, kuten esimerkiksi espressoa, pressopannua tai suodatin kahvia.
Suositut merkit
)
)
Italialainen Anfimilla on yli 50 vuoden kokemus espressomyllyistä. He ovat keskittyneet toiminnalliseen muotoiluun ja korkeaan laatuun. Yritys sijaitsee Milanossa, ja jos italiansukuiset arvostavat jotain korkealle, se on hyvä kuppi kahvia. Yksinkertainen ja ajaton muotoilu sopii jokaiseen kotiin samalla kun tärkeä kahviaromi säilyy pavut jauhaessa. Näin voit nauttia täydellisestä espressokupista joka kerta.
)
Yritys, joka on keskittynyt edistämään italialaista espressokulttuuria, on Rancilio. Painopiste on hyvän kahvin valmistamisessa koko prosessin ajan. Siksi he valmistavat sekä espressomyllyjä että espressokoneita. Rancilion panostus uraauurtavaan teknologiaan ja muotoiluun tekee siitä rakastetun sekä yksityisessä että ammatillisessa käytössä. Jos haluat espressomyllyn ammattilaismausteella, sinun kannattaa ehdottomasti harkita Ranciliota.
)
Yksi tunnetuimmista brändeistä kahvimaailmassa on Rocket. Käsintehdyt koneet huokuvat parasta italialaista laatua. Suuri painotus on yksityiskohdissa ja laadussa, jotta saat aina parhaan kupin kahvia. Rocket on tarkoitettu ultimatiiviselle kahvin ystävälle, joka haluaa olla mukana koko uuttamisprosessin ajan. Siksi Rocketin espressomyllyt ovat myös rakastettuja ympäri maailmaa ja ne tulisi ottaa vahvasti huomioon valinnassa.
Brygg-opas
Vaikka täydellinen espresso on makuasia, on olemassa muutamia yksinkertaisia niksejä, joita voit noudattaa, jotta voit aina valmistaa maukkaan kupin. Tämän perusteella voit aina säätää hieman, jotta espresso on juuri sellainen kuin haluat.
Aloita espressokoneesi esilämmittämisestä ja anna veden kulkea sekä koneen että suodattimen läpi. Kun kone lämpenee, jauha kahvisi espressomyllyssäsi. Tekstuuri on ehdottomasti tärkein tekijä hyvän espresson valmistamisessa. Jos kahvi on liian hienoksi jauhettua, espresso voi ylikeittyä ja maistua katkeralta ja palaneelta. Jos se taas on liian karkeaa, espresso jää alikeitetyksi, mikä tekee mausta heikon ja vetisen, ja siihen tulee hapan jälkimaku. Täydellinen tekstuuri muistuttaa ruokosokeria.
Espressomyllyllä voit annostella suoraan bajonettiin, jotta portafilteri on valmis uuttamiseen heti. Voit pitää perussääntönä, että säädät myllyn yhdelle tai kahdelle shotille. Tupla-annos on normaalisti 14–18 grammaa. Varmista, että tampaat kahvin kunnolla ja tasaisesti, jotta vesi varmasti virtaa läpi tasaisella nopeudella.
Sitten asetat portafiltin koneeseen ja olet valmis aloittamaan keittämisen. Optimaalinen keittoaika on 20–30 sekuntia.
Nyt olet valmis nauttimaan kupin maukasta, tuoretta espressoa.
)
)