Kahvimyllyt

En kaffekvarn är nyckeln till en riktigt god kopp kaffe. Genom att mala dina bönor precis innan bryggning bevaras aromer och smaker på bästa sätt. Hos Bagaren och Kocken hittar du ett brett utbud av kaffekvarnar – från manuella kvarnar för den traditionella kaffeälskaren till elektriska modeller med justerbar malningsgrad för espresso, bryggkaffe och presskaffe. Oavsett om du föredrar grov- eller finmalet kaffe ger våra kaffekvarnar jämnt och precist resultat varje gång. Upplev skillnaden med färskmalda bönor och ta din kaffestund till nästa nivå

VARFÖR SKA MAN HA EN KAFFEKVARN?

En kaffeböna är egentligen ingen böna det är ett bär som plockas från en kaffebuske. Vart bären växer och hur de sedan rostas är det som ger kaffebönan sin smak. Efter rostningen skickas en del av bönorna på malning medan andra förpackas direkt. För en riktig kaffeälskare är det av största vikt att köpa hela kaffebönor eftersom nymalt kaffe ger en helt annan smakupplevelse än det som malts på förhand. För att ta ditt kaffe till nya nivåer rekommenderar vi att du har en kaffekvarn hemma.

Minkä kahvimyllyn valitsisin?

Eri keittotekniikoissa suositellaan erilaisia kahvimyllytyksiä. Joissakin kahvinkeittimissä kahvin on oltava karkeasti jauhettua, kun taas toisissa tapauksissa on edullista jauhaa pavut todella hienoksi. Hyvä nyrkkisääntö espressoa valmistettaessa on, että kahvipavut on jauhettava todella hienoksi, kun taas pressokeittimelle sopii karkeampi jauhatustaso.

Voidaan sanoa, että mitä hienommaksi jauhat pavut, sitä kauemmin vesi kulkee niiden läpi ja suodattaa ne. Yleensä hienoa jauhatusta käytetään espresson, turkkilaisen kahvin valmistamiseen tai kun käytätmokkapannuja. Vastakkainen pätee karkeammalle kahvimyllylle, vesi kulkee papujen ohi nopeammin ja sopii suodatin kahville (tavallinen kahvinkeitin),suodatinkahvijapresso kahviaOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Finnish.

Sähkökahvimylly

Sähkökahvimyllyissä erotellaan Blade- ja Burr-myllyt.

Teräsmyllyton kaksi terää, jotka pyörivät nopeasti (20 000–30 000 kierrosta minuutissa) vastakkaisiin suuntiin. Yleensä terämyllärin tekniikka on yksinkertaisempi kuin burr-myllyssä, joten hinta on hieman alhaisempi terämylläriin. Koska jauhamisprosessi on paremmin hallittu burr-myllyssä, se tuottaa yleensä hieman tasaisempaa tulosta jauhamisesta toiseen.

Burr-jauhinon kaksi pyörivää kartiota tai pyörää, jotka murskaavat pavut. Prosessi vapauttaa paljon kahvipavun öljyjä, mikä myös vaikuttaa makuun ja lopputulokseen jauhetussa kahvissa. Useimmissa burr-myllyissä on useita jauhatusasetuksia, jotta voit mukauttaa sen käytettävän keittomenetelmän mukaan.

Handkvarn translates to Finnish as: Käsikivimylly

Baristat ympäri maailmaa rakastavat todella hyvää manuaalista kahvimyllyä. Suositut brändit tarjoavat usein korkealaatuisen keraamisen myllyn, joka tuottaa tasaisen jauhatuksen. Matkustavalle kahvin ystävälle käsimylly on erittäin käytännöllinen väline. Yhdessä Aeropressin kanssa se on täydellinen yhdistelmä kaikille kahvin asiantuntijoille, jotka haluavat nauttia täydellisestä kahvikupista missä tahansa - vaelluksella tai hotellihuoneessa.

Suositut merkit

Meille Bagaren ja Kockenilla on tärkeää tarjota sinulle kahvin ystävänä laaja valikoima kahvitarvikkeita, jotta löydät juuri oman suosikkisi. Ei siis olekaan ihme, että valikoimassamme on kahvimyllyjä yli 30 eri brändiltä. Sinulle, joka kaipaat hieman apua, listaamme tässä kolme suosituimmista brändeistämme kahvimyllyjen osalta - Baratza, Smeg ja Peugeot.


Lähes kaksi vuosisataa sen jälkeen, kun Peugeotin kahvi- ja maustemyllyt löydettiin, ne ovat yksi Ranskan ikonisimmista myllyistä. Neliönmuotoinen kahvimylly on varustettu pienellä laatikolla, joka kerää tuoreeksi jauhetun kahvin. Säädä pyörää käsivarren kohdalla hallitaksesi, kuinka hienoksi tai karkeaksi haluat kahvipavut tai mausteet jauhettavan. Jokainen kahvimylly on ainutlaatuinen ja valmistetaan käsin.

Vuodesta 1999 Baratza on tarjonnut korkealaatuisia ja huipputeknisiä kahvimyllyjä, jotka on erityisesti suunniteltu sinulle, joka haluat saada parasta mahdollista kahvia. Brändi edustaa innovaatioita ja laatua.

Smegin kahvimyllyjen muotoilu on retrohenkinen ja saatavilla useissa upeissa väreissä. Smegin kahvimyllyn avulla voit itse päättää, kuinka hienoksi tai karkeaksi haluat jauhaa pavut, ja valittavana on peräti 30 erilaista asetusta. Myllyssä on irrotettava säiliö, joka mahtuu 350 grammaa kahvipapuja.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä tyyppisen kahvimyllyn valitsen, jos minulla on espressokone tai mokkapannu?
Hyvän espresson valmistamiseksi on hyvä noudattaa yhtä sääntöä: kahvipavut on jauhettava todella hienoksi. Hienompi kahvimyllytys tarkoittaa käytännössä, että vesi kulkee papujen läpi hitaasti. Tämä on myös suositeltavaa turkkilaisen kahvin ja mokkapannun käytössä.

Täältä löytyy useita brändejä ja myllyjä valittavaksi, mutta voi olla järkevää sijoittaa hieman enemmän rahaa kahvimyllyysi, jos sinulla on espresso- ja mokkakeitin. Jotkut saattaisivat suositella, ettei mennä alle 1000 euron, mutta kyllä siellä on myös myllyjä, jotka tarjoavat hyvän tuloksen. Antaaksemme suuntaa, suosittelemme burr-myllyä tai manuaalista kahvimyllyä (korkealaatuista), sillä molemmat tarjoavat tasaisen kahvimyllytyksen, ja juuri sitä haluat saavuttaa voidaksesi nauttia täysin espresso- ja mokkakeittimestäsi.

Minkä tyyppisen kahvimyllyn valitsen, jos minulla on kahvinkeittimen tai pressokeittimen?
Karkea kahvijauhe, jossa vesi kulkee papujen läpi nopeammin, sopii suodatin kahville (tavallinen kahvinkeitin), pour over -menetelmälle ja pressokahville.

Mitä karkeampi tulos, sitä vähemmän "herkkä" kahvimyllysi tarvitsee olla, mikä puolestaan vaikuttaa hintalappuun. On tietenkin aina hyvä investoida hyvään kahvimyllyyn, ja mitä enemmän asetuksia sillä on, sitä enemmän valmistusmenetelmiä se voi palvella. Yhteenvetona, jos haluat nauttia tuoreista kahvipavuista ja sinulla on tavallinen kahvinkeittimen, voit antaa hintalapun ja budjettisi ohjata valintaasi ja silti saada todella hyvää kahvia. Terä-, burr- ja manuaalinen mylly sopivat kaikki erinomaisesti.

Mikä on ero eri myllyterien välillä - mitä minun pitäisi valita?
Kun teräjyrsinellä on kaksi levyä, jotka pyörivät nopeasti toisiaan vastaan ja näin jauhaavat pavut, burr-jyrsimellä on sen sijaan kaksi pyörivää kartiota tai pyörää, jotka murskaavat ne.

Manuaalisia kahvimyllyjä on saatavilla useilla eri jauhatusmekanismeilla. Tarkista, voiko myllyä säätää jauhatuskarkeuden mukaan - sillä se vaikuttaa siihen, minkä tyyppiseen keittimeen se sopii. Manuaaliset kahvimyllyt ovat suosittuja matkustavien tai ulkoilmaintoilijoiden keskuudessa, jotka haluavat nauttia todella hyvää kahvia missä tahansa.

Miten nopeus ja teho vaikuttavat jauhetun kahvin tulokseen?
Teräksinen jauhatuskone pyörii erittäin korkealla nopeudella, mikä aiheuttaa usein lämpöä jauhatusprosessin aikana ja vaikuttaa kahvin makuun. Jos olet todellinen makunautiskelija ja sinulla on kotona espressokeitin tai mokkapannu, on burr-jauhatuskone suositeltava.