Kahvinkeittimet

En riktigt bra kaffebryggare gör hela skillnaden – oavsett om du föredrar en klassisk kopp bryggkaffe, en lyxig pour-over eller en kraftfull kaffemaskin som levererar cafékvalitet hemma. Vi har noggrant utvalda kaffebryggare för alla smaker och behov. Oavsett om du är en kaffeentusiast eller bara vill njuta av en god kopp på morgonen, har vi lösningen för dig. Med rätt kaffebryggare får du ut det bästa av dina kaffebönor – aromrikt, fylligt och precis som du vill ha det

Suosituin kahvinkeitin on klassinen malli, jossa on vesitankki, kannu ja suodatin. Kaikki, mitä tarvitset aloittaaksesi, on kahvia suodattimessa ja vettä tankissa. Koneiden valikoima on suuri, ja oikean mallin valitseminen voi olla vaikeaa, joten me Bagaren ja Kockenilla autamme sinua oikeaan suuntaan.

Kahvinkeittimen edut

Kahvinkeittimet ovat usein edullisempi vaihtoehto kuin täysin automaattiset espressokoneet, ja jos ei vaadi liikaa kahvinkeittimeltään, pärjää hyvin sen kanssa. Ne voivat tietenkin myös olla varustettuja käytännöllisillä toiminnoilla, kuten esimerkiksi ajastimella ja tiputussululla.

Kahvinkeittimen kanssa sinun ei tarvitse perehtyä moniin erilaisiin asetuksiin. Se on helppokäyttöinen ja varmistaa, että saat nopeasti nauttia kupillisen tuoretta kahvia. Voit myös valita koneen, jossa on toimintoja kuten ajastin tai lämpimänäpitotoiminto. Mutta yhtä kehittyneitä kuin täysin automaattinen espressokone, jossa on asetuksia kahvin vahvuudelle, määrälle ja vastaaville, ne eivät tule olemaan.

Toinen etu kahvinkeittimessä on, että se voi helposti keittää koko kannullisen kerralla. Tämä sopii tietenkin erinomaisesti, jos sinulla on vieraita. Voit myös ostaa kahvinkeittimen, jossa on termospullo, joka pitää kahvin lämpimänä pitkään ja mahdollistaa sen, että et tarvitse nauttia kaikesta kerralla.

Ostohje

  • Ajastintoiminto:Jos juot kahvisi suunnilleen samaan aikaan joka päivä, ajastintoiminto on aivan mahtava. Jos kyseessä on aamukahvi, voit valmistella koneen ennen nukkumaanmenoa edellisenä iltana, asettaa ajastimen ja herätä tuoreen kahvin tuoksuun.

  • Lasinen tai termospullo:Termospullo on suuri etu, jos sinulla on vieraita tai jos haluat nauttia kahvista pidempään. Lasikannulla on kuitenkin etuna, että voit helposti seurata keittoa. Mutta termospullon kanssa voit aina pitää kahvin lämpimänä pidempään, joten sinun kannattaa harkita, onko tämä sinulle tarpeellista.

  • Kannan koko:Keitätkö useammalle henkilölle samanaikaisesti vai vain itsellesi? Useimmat kahvinkeittimet voivat keittää 8-12 kupillista per kannu. Se riippuu yksinkertaisesti siitä, miten valmistaja mittaa kupin. Mutta jos valitset kapasiteetiksi noin 1 litran, se riittää suurimmassa osassa tapauksista.

  • Mukana tai ilman sisäänrakennettua myllyä:Useimmat kahvinkeittimet eivät sisällä myllyä. On kuitenkin malleja, joissa on sisäänrakennettu mylly, mikä voi olla etu, sillä kahvi on tuoreempaa. Koko pavut säilyttävät nimittäin maun ja aromin paljon paremmin kuin jauhettu kahvi. Vaihtoehto kahvimyllyn pitämiselle keittimen vieressä.

  • Tipat pysäyttävä:Haluatko nauttia tuoreesta kahvista nopeasti? Silloin tippalukko voi olla etu. Lukko mahdollistaa sen, että voit kaataa kupin ennen kuin keittäminen on valmis, ilman että tuore kahvi valuu levyltä. Tippalukko on saatavilla sekä automaattisena että manuaalisena. Automaattinen lukko mahdollistaa kannun vetämisen ulos ja kaatamisen. Manuaalinen lukko antaa sinulle mahdollisuuden avata ja sulkea virran itse.

Eri vaihtoehtoja

Leimasinkannu

Keitä kahvisi juuri niin kuin haluat. Pressokeittimellä voit hienosäätää ja mukauttaa makua juuri toivomallasi tavalla. Pressokeittimen käyttö on myös uskomattoman helppoa, ja se sopii hyvin, jos perheestäsi muut suosivat pressokahvia suodatinkahvin sijaan.

Valuta yli

Kokeilevampi keittomenetelmä. Pour Over vaatii aikaa ja taituruutta, mikä on syy siihen, että sinun tulisi myös olla kärsivällinen, jos haluat kokeilla tätä menetelmää. Mutta jos onnistut, huomaat pian saavasi kupin kahvia, jossa aromit kehittyvät täysin poikkeukselliseksi mauksi.

Espressokoneet

Käsin, automaattinen vai täysin automaattinen? Saatavilla on laaja valikoima espressokoneita. Automaattiset ja täysin automaattiset koneet antavat sinun nauttia maukkaasta kahvista helposti ja vaivattomasti nappia painamalla. Käsikone sopii täydellisesti sinulle, joka haluat oikean barista-kokemuksen kotona.

VANLIGA FRÅGOR

Mikä kahvinkeitin minun pitäisi valita?

On useita näkökohtia, joita sinun tulisi harkita investoidessasi uuteen kahvinkeittimeen. Tämä voi liittyä kapasiteettiin, ajastintoimintoon, kannun materiaaliin ja siihen, tarvitsetko tippauksen estoa. Kaikki tämä on syvennettävissä ostopäiväkirjamme kautta tai vertaamalla tuotteita tällä sivulla.

Miten keitän hyvää kahvia?

Hyvä kahvi on makuasia. On kuitenkin useita asioita, jotka vaikuttavat siihen, että kahvista tulee mahdollisimman hyvää. Sinun tulisi varmistaa, että keitin on aina puhdas ja valmis käyttöön. Lisäksi tuore jauhetut pavut ovat usein paras vaihtoehto, samoin oikea määrä. Voit hyödyntää keittopäiväkirjaamme alempana.

Voinko keittää espressoa kotona?

On eroa tavallisen kahvikupin ja espresson välillä. Voit keittää vahvaa, mustaa kahvia kahvinkeittimellä. Jos kuitenkin etsit oikeaa espressoa, sinun kannattaa investoida espressokoneeseen.

Mitkä pavut valitsen?

Se on makuasia, mutta tunnetuimmat lajikkeet ovat Arabica ja Robusta. Arabica on useimmiten makea ja pyöreä maku, jossa on sävyjä sokerista, hedelmistä ja marjoista. Robustassa on voimakkaampi ja täyteläisempi maku, jossa on sävyjä viljasta ja pähkinäisestä jälkimakusta. Robustassa on myös kaksinkertainen määrä kofeiinia verrattuna Arabica-papuun.

Brygguide

On useita tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka hyvä kahvi on keitetty. Kahvi on tiedettä ja oma makusi vaikuttaa. Tästä löydät muutamia vinkkejä, jotka voivat olla arvokkaita mukana.

  1. Oikea annostus:On eroa jauhetuissa pavuissa, mutta yleensä suositellaan 6-8 grammaa kupillista kohti. Jos keität kannullisen, jossa on 10 kuppia, sinun tulisi käyttää noin 60-80 grammaa kahvia. Lisäksi on tärkeää valita korkealaatuista jauhettua kahvia, sillä maku ei koskaan ole parempi kuin käytettyjen papujen laatu.

  2. Sijoita kahvimyllyyn:Kahvimyllyllä voit saavuttaa paljon herkullisemman maun. Jos jauhat pavut juuri ennen keittämistä, säilytät enemmän makua ja aromia kahvissa kuin jos käytät valmiiksi jauhettua kahvia.

  3. Kylmää ja raikasta vettä:Käyttämällä tuoretta hanavettä varmistat, että se on hapetettua, mikä vaikuttaa positiivisesti kahvipapujen makuun. Jos vesi on seisonut liian kauan, se menettää happea ja kahvin maku on latteampi. Jos asut alueella, jossa vedessä on paljon kalkkia, huomaat makueron, jos suodatat vettä tai käytät lähdevettä.

  4. Älä säästä kahfisuodattimessa:Käytä korkealaatuisia kahfilttereitä, kun keität kahvia. Halvemmat suodattimet voivat tuoda huonoa sivumakua, jonka voit myös kokea, jos maistat suodattimen. Yleisesti suosittelemme valkoisia, hapolla valkaistuja kahfilttereitä – ne ovat sekä ympäristöystävällisiä että varmistavat hyvän kahvimakua.

  5. Puhdas kone:Varmista aina, että huuhtelet kannun ja suodattimen käytön jälkeen. Anna myös osien kuivua ennen kuin käytät niitä uudelleen. Sinun tulisi myös käyttää uutta suodatinta jokaisessa keittämisessä. Vanha kahvijäte voi vaikuttaa tuoreesti keitetyn kahvin makuun.

  6. Poista kalkki koneesta säännöllisesti:Jos et tee tätä, se voi vahingoittaa keittolämpötilaa ja siten kahvin makua. Kahvinkeittimien kalkinpoistoon on erilaisia menetelmiä. Useimmiten valmistajalla on helppokäyttöinen kalkinpoistoaine, muuten sen voi löytää muilta merkeiltä.

  7. Juoda kahvia kun se on kuumaa:Kahvi maistuu paljon paremmalta, kun se on tuoretta. Siksi on ehdottomasti etu, että et keitä sitä ennen kuin tiedät, että sitä aiotaan juoda. Optimaalinen lämpötila on 80-85 astetta. Voit hyödyntää hyvää termospulloa, joka pitää lämmön yllä.