Mokkapannuja
Mokabryggare – Klassisk italiensk kaffetradition hemma
En mokabryggare är det perfekta valet för dig som vill njuta av fylligt och aromatiskt kaffe med en autentisk italiensk känsla. Hos Bagaren och Kocken hittar du högkvalitativa mokabryggare i olika storlekar och material, från klassisk aluminium till stilrent rostfritt stål. Med en mokabryggare kan du enkelt brygga espresso-liknande kaffe direkt på spisen, perfekt för både morgonkaffet och en kopp efter maten. Oavsett om du är nybörjare eller kaffeentusiast, erbjuder vi mokabryggare som passar dina behov. Upptäck vårt sortiment och skapa en äkta italiensk kaffestund i ditt eget hem!
)
Vad är en mokabryggare?
Mokabryggaren är en kaffebryggare till spisen. Bryggningen sker genom att kokande vatten rinner genom malet kaffe. I mokabryggaren finns vattnet längst ner, kaffet i mitten och den färdigbryggda drycken i toppen. På grund av trycket som skapas när vattnet börjar koka stiger det automatiskt upp genom kaffet och upp till toppen av bryggaren.
Bryggmetoden är välkänd men kan kräva övning och lite tålamod. Vad som är säkert är att metoden alltid ger lust till mer och att du kan se hela processen med bryggare och spis som en konst. Tekniskt sett brygger en mokabryggare inte en espresso, då den använder ett lägre tryck på 1-2 bar, till skillnad från en espressomaskin som använder minst 9 bar. Trots detta är kaffet från en mokabryggare otroligt starkt och smakrikt. Vissa bryggare kan till och med skapa lite crema, precis som en riktig espressomaskin. Om ditt mål med mokabryggaren är att brygga cafe latte eller cappuccino kommer du bli nöjd med resultatet. Önskar du däremot en shot tjock, krämig espresso ska du använda en riktig espressomaskin.
Mokkapannun etu
On selvää, että ikonisen mokkakeittimen käyttäminen tuo mukanaan ajattoman viehätysvoiman, mutta se ei ole ainoa etu. Kun otat huomioon hinnan, helpon käsittelyn ja tilaa säästävän vaikutuksen, keitin on voittamaton.
Lisäksi mokkakeittimellä on muita olennaisia etuja. Yksi syy siihen, miksi monet kahvin ystävät käyttävät tätä menetelmää, on sen tapa kunnioittaa jauhetun kahvin täyteläistä aromia. Kiitos vesihöyrymenetelmän, aromit eivät pala tai murskaannu, mikä takaa paremman maun.
Kahvinkeittimen kestävyys on myös syytä ottaa huomioon. Mokkapannuja valmistetaan usein alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä, mikä itsessään takaa pitkän käyttöiän. Kun investoit tällaiseen mokkapannuun, on todennäköistä, että se kestää monia vuosia eteenpäin. Tämän lisäksi on etu, että kyseessä ei ole sähkötuote, mikä tarkoittaa, että se ei voi vaurioitua yhtä helposti. Pitkällä aikavälillä se on kestävämpi kuin espressokone.
)
)
Mikä mokkakeitin minun pitäisi valita?
Tuotetyyppi: kaasuliesi, keraaminen vai sähköinen?
Induktiolevy: voiko sitä käyttää täällä?
Induktiolevy: ratkaisu mokkakeittimelle?
Koko: kuinka monta kuppia minun pitäisi valita?
Materiaali: alumiini tai ruostumaton teräs?
Suunnittelu: perinteinen vai futuristinen?
Ensinnäkin sinun tulee lähtökohtana ottaa se, millainen liesi sinulla on; tavallinen, keraaminen, kaasu tai induktio.
Useimmat mokkapannut toimivat sekäkaasu-, keraamiset ja sähköiset liedet. Kaasupolttimessa voi kuitenkin olla haittapuolena, että keittimen kahva kuumenee erittäin paljon. Siksi sinun tulee varmistaa, että voit välttää tämän, tai valita malli, jonka kahva ei ole valmistettu muovista ja siten ei riski sulaa.
Peruslähtökohtana useimmat mokkakeittimet toimivat induktiokeittimillä. Haasteena voi olla se, millainen induktiokeitin sinulla on, sillä se voi tarkoittaa, että keitin ei kuumene. Siksi sinun tulisi tarkistaa, onko induktiokeittimelläsi erityisiä koko vaatimuksia kuumennettaville astioille. Jos tällaisia vaatimuksia on, sinun on oltava tarkkana, täyttääkö mokkakeitin nämä. Sinun tulisi myös selvittää, onko tuotteelle, joka asetetaan keittimelle, magneettisuutta koskevia vaatimuksia. Nimittäin keittimen vyöhykkeiden välillä voi olla eroja, ja tällöin ne eivät välttämättä kuumenna mokkakeitintä.
Haluatko käyttää tietynlaista mokkakeitintä, on kuitenkin älykäs ratkaisu:Induktiolevy. Tämä älykäs levy takaa, että voit käyttää mitä tahansa mokkapannua induktiokeittimelläsi. Voit myös käyttää levyä moniin muihin keittoastioihin, jotka eivät välttämättä toimi induktiossa. Induktiopaneeli on saatavilla useissa kooissa, jotta löydät juuri sinun liesiisi parhaiten sopivan.
Useimmissa mokkabrewereissä onerilaisia kokoja, muun muassa 1 kuppi, 3 kuppia, 6 kuppia, 9-10 kuppia ja 12 kuppia. Huomaa kuitenkin, että nämä "kuppit" ovat espresso-annoksia, eli melko pieniä, eivätkä koko kuppia suodatinkahvia, johon olemme tottuneet. Koko 6 kuppia sopii erinomaisesti pareille tai henkilöille, jotka haluavat kaksi "tavallista" kuppia kahvia maidolla. 9-12 kuppia sopii paremmin perheille tai jos sinulla on vieraita.
Mokkapannuja valmistetaan useimmiten jokoalumiini tai ruostumaton teräs. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut mallit ovat joskus älykkäämpiä, kestävämpiä ja yleensä helpompia puhdistaa. Yleensä alumiinista valmistetut ovat vähintään yhtä hyviä, mutta on tärkeää, että priorisoit korkean laadun etkä vain valitse halvinta vaihtoehtoa. Todella hyvä tarjous alumiinisesta on Bialettin Moka Express, alkuperäinen keitin, joka aloitti kaiken. Jos suosittelet ruostumatonta terästä, voit valita Bialettin Venus Elegancen.
Useita mokkakeittimiä muistuttavat toisiaan mitä tuleesuunnittelu. Periaate on sama, sillä keittomenetelmä ei eroa sen mukaan, minkä keittimen valitset. Siksi voi tuntua käsittämättömältä, että valittavana on yli 30 erilaista vaihtoehtoa, mutta usein ero on vain koossa ja muotoilussa. Muotoilu on useimmiten ajaton ja teräksen värinen johtuen materiaaleista, kuten ruostumaton teräs tai alumiini. Löydät ainutlaatuisimmat muotoilut Alessin malleista, kuten Pulcina tai Ossidiana. Muoto muistuttaa perinteisiä keittimiä, mutta niissä on myös ainutlaatuinen muotoilu.
Näin käytät mokkapannua
Jauha kahvipapusi oikeaan koostumukseen.
Varmista, että jauhat kahvisi karkealla asetuksella. Vaikka espressoon käytetään usein hienompaa jauhatusastetta, se ei aina ole paras valinta mokkakeittimelle, sillä se voi vuotaa hieman.Kaada kylmää vettä pohjalle.
Täytä mokkapannun alaosa kylmällä, suodatetulla vedellä. Huomioi kuitenkin, ettet täytä yli turvaventtiilin.Kaada jauhettu kahvi suodattimeen.
Kaada jauhettu kahvi suodattimeen ja varmista, että täytät sen kokonaan. On tärkeää, että suodatin on täysin täynnä, sillä muuten kahvin valmistaminen voi olla hankalaa.Kokoa mokkapannusi ja kierrä tiukasti.
Olet melkein valmis aloittamaan keittämisen. Aloita laittamalla suodatin vesitankkiin ja kiinnitä sitten yläosa kunnolla.Laita lämpö päälle ja odota pulppuavaa ääntä.
Yksinkertainen osa; aseta mokkapannu liedelle, laita lämpö päälle ja odota, että vesi alkaa kiehua. Useimmat mokkapannut ovat pieniä, joten sen ei pitäisi kestää kauan. Odota kuitenkin keittiössä, sillä kun vesi alkaa kiehua, se ei kestä kauan. Jos käytät kaasuliettä, sinun on oltava tarkkana, ettei liekit sulata kahvaa.Nauti hyvästä kahvista.
Niin pian kuin kuulet kuplivan äänen, kahvi on valmis. Se tarkoittaa, että vesi on kulkenut lyhyttä, kuumaa reittiä ja täyttänyt kammion herkullisella kahvilla. Kun ääni alkaa, nosta keitin pois liedeltä ja kaada. Ole hyvä!
)
)