Tuotetiedot: Painetut keittimet huipputasolla. Amerikkalainen valmistaja keskittyy täysin parhaan kahvikokemuksen luomiseen. Jos annat keittämiselle hieman enemmän aikaa, kahvisi tulee olemaan täysin upeaa. Espron ainutlaatuisuus on mm. patentoitu mikrosuodatin. Espron painetut keittimet on suunniteltu ei vain kahville, vaan voit myös vaihtaa suodattimen pienempään ja keittää ihanan kupin teetä.
Ostohje - mikä kahvipressi minun pitäisi valita?
Kapaciteetti:Sinun tulisi harkita, kuinka monta kuppia haluat pystyä keittämään kerralla. Voit valita useista ko'oista. Jotkut kannut keittävät vain 3 kuppia kerrallaan, kun taas toiset voivat keittää 8 kpl. Jos haluat keittää kahvia vain satunnaisesti, pienempi koko riittää hyvin. Sinun ei välttämättä tarvitse keittää koko kannullista joka kerta, joten jos tarpeesi vaihtelee, voi olla hyvä idea ostaa suurempi malli.
Suunnittelu:Painekeitin tulee eri muodoissa, joten voit aina löytää mallin, joka sopii sinulle. Ne ovat useimmiten klassisia ja yksinkertaisia. Joidenkin kanssa voi seurata koko keittoprosessia, ja jotkut muistuttavat termospulloja.
Materiaali:Painekeitin on yleensä valmistettu joko lasista tai teräksestä. Materiaalin tulee kestää lämpöä. Tunnetut kannut Chambordista koostuvat sekä lasista että teräksestä. Näiden avulla voit helposti seurata koko prosessia. Lisäksi on myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kannuja, joiden muotoilu muistuttaa termoskannua. Näin kahvi pysyy lämpimänä keittämisen jälkeen. Toinen materiaali ei ole suoraan parempi kuin toinen, kyse on ennemminkin siitä, mitä itse suosittelet.
)
)
Brygguide
Kahvi on makuasia, mikä tarkoittaa, että sinun tulee kokeilla voimakkuutta. On kuitenkin muutamia yleisiä sääntöjä, jotka yleensä sopivat useimmille.
On aina etu, riippumatta uuttoprosessista, käyttää tuoreita jauhettuja papuja kahvin valmistuksessa. Kahvin tulisi olla jauhettu keskikarkeaksi tai karkeaksi.
Käytä 8-10 grammaa jauhettua kahvia per 200 ml vettä.
Kaada kuuma vesi kahvin päälle pehmeillä liikkeillä. Veden ei tule kiehua.
Sekoita hieman. Laita puristin päälle mutta älä paina sitä alas. Anna kahvin vetäytyä 3-4 minuuttia.
Paina sitten puristinta varovasti alas.
Nyt kahvi on valmis juotavaksi - ole hyvä!
)
)
Suositut merkit
)
)
Yksi Bodumin suosituimmista pressopannusta. Ikoninen Chambord-kannu on ollut olemassa monia vuosia ja on edelleen suosittu tänäkin päivänä. Bodum on myös lanseerannut monia muita pressopannuja, kuten Crema, Eileen ja Bean. Kaikki Bodum-mallit huokuvat sveitsiläistä laatua.
)
Klassinen tanskalainen Stelton on myös suosittu toimija markkinoilla. Tunnet kaikki ajattoman EM-muotoilun, jonka on luonut Erik Magnussen. Se löytyy mm. EM77 termoskannusta, ja jos omistat jo tuotteita Steltonin EM-sarjasta, sinun tulee tietenkin valita myös tämä pressopannu. Steltonin takana ovat myös pressopannut Foster ja Theo. Tanskalainen huippulaatu ja muotoilu.
)
Teknologinen pressipannuja kaikille intohimoisille kahvin ystäville. KitchenAid on vienyt pressipannun seuraavalle tasolle. Älykkään ja suositun kannun etu on, että voit punnita kahvin suoraan kaataessasi sen. Voit myös säädellä uuttoaikaa ja lämpötilaa. Muotoilu on klassinen ja ajaton, mikä tarkoittaa, että kannu sopii kaikkiin keittiöihin. Rakastatko KitchenAidia, sinun kannattaa ehdottomasti harkita tätä kannua.