Friteerauskeitin

Det fina med fritering

Fritattu = epäterveellistä?

Perinteinen friteeraaminen öljyssä on yksinkertainen prosessi. Rasva sitoo makuaineita ja ne korostuvat erityisesti! Kun ruoka asetetaan kuumaan öljyyn, alkaa massiivinen kuivumisprosessi. Ensisilmäyksellä näyttää siltä, että öljy kiehuu, mutta kuplat ovat itse asiassa vesihöyryä, joka puristuu ulos ruoasta. Höyry estää öljyä pääsemästä ruokaan. Kun kuplinta lakkaa, pinnan kerros on kuivunut. Oikein valmistettuna friteerattu ruoka sisältää useimmiten vähemmän rasvaa kuin esimerkiksi paistettu ruoka!

Frittaa ilman öljyä?

On tullut yhä suositummaksi käyttää muita friteeraustyyppejä, kuten airfryer ja actifry. Käytössä onIlmafriteeraajavoit paistaa täysin ilman öljyä, mikä tarkoittaa vähemmän höyryjä ja pääset eroon friteerauslöyhkistä, joita muuten syntyy, kun paistat friteerauskeittimessä. Yksiactifryon kuuma-ilmafritti, jossa on automaattinen sekoitin. Actifryllä vältät myös ylimääräiset öljyt ja höyryt!

Lue lisää siitä, mikä friteerauslaite sopii sinulle parhaitenostopäiväkirjaalemmas sivulla!

Mitä voi friteerata?

Friteerissä voi tehdä paljon muutakin kuin vain ranskalaisia perunoita! Hyviä klassisia välipaloja tai lisukkeita, kuten sipulirenkaat, mozzarellatikut tai lehtikaalichipsit esimerkiksi. Monet vihannekset sopivat hyvin friteerattavaksi, kokeile parsakaalia, munakoisoa, varsiselleriä tai kukkakaalia! Voit myös valmistaa herkullisia jälkiruokia, kuten churroja ja friteerattua banaania.

Kuuma vinkki on myös leipoa leipää tai tehdä herkullisia kalatacoja todella rapealla kalalla airfryerissäsi.

Utvalda favoriter

Ostohje: Friteeraaja ja airfryer

Hinta:Syyttäjä on usein muutaman satasen halvempi kuin airfryer. Mutta älä unohda, että airfryer kuluttaa minimaalisen vähän öljyä ja käyttää lisäksi vähemmän sähköä kuin friteerauslaite - joten pitkällä aikavälillä kysymys on siitä, onko hinta kuitenkin halvempi airfryerille ja actifyerille. Joten sen sijaan, että hinta olisi ratkaiseva tekijä, pohdi mieluummin, mikä sinusta on paras, friteerauslaite vai airfryer, kun ostat.

Öljy:Etsi öljyä, jolla on korkea savupiste, ja se sisältää valmiita friteerausöljyjä, mutta myös öljyjä kuten rypsi- ja auringonkukkaöljy.

Optimaalinen paistolämpötila on 160 astetta. Jotta saat sen aikaan, sinun tulee tarkistaa öljyn määrän ja ainesosien suhde ja varmistaa, että öljy koko ajan peittää valmistettavan. Nyrkkisääntö on, että mitä enemmän ainesosia lisäät, sitä nopeammin lämpötila laskee ja saatat joutua nostamaan sitä. Toisaalta liian vähäiset ainesosat voivat helposti palaa, jolloin on parempi laskea lämpötilaa hieman.

Vapauta ruoan haju:Rasvainen ruoka fritööristä ei ehkä ole se, mitä haluat täyttää kotisi, ja on useita hyviä niksejä, joilla voit välttää sen. Aloita sulkemalla kaikki sisäovet (erityisesti keittiön ovi) ja avaa sen sijaan keittiön ikkunat. Pese sitten kattilat ja pannut vähitellen ruoan valmistuessa. Kun illallinen on valmis - liota vanhaa leipäpalasta etikassa ja aseta se esille - se imee nopeasti mahdolliset ruoan hajut keittiössä. Hyvä vaihtoehto, jos et halua heittää hyvää leipää hukkaan, on ottaa sitruunan/ appelsiinin/lime:n kuori ja laittaa se kattilaan veden kanssa. Anna seoksen kiehua, kunnes olet päässyt eroon ruoan hajusta.

Puhdistus:Kuinka helppo friteeraaja tai airfryer on puhdistaa, vaikuttaa tietenkin kokonaiskokemukseen ja siihen, kuinka usein haluat käyttää uutta keittiökoneesi. Tarkista tuotetiedoista, voiko malli purkaa osiin tai ei, ja onko kulhot varustettu non-stick-pinnoitteella (joka myös helpottaa puhdistamista). Useimmiten tämäntyyppinen tuote on suunniteltu siten, että eri osat voidaan helposti pestä käsin ja laittaa astianpesukoneeseen. Muut pinnat ovat yleensä helppoja pyyhkiä puhtaaksi ja pitää kunnossa.

Turvallisuus:Öljy saattaa alkaa savuta, ja silloin suositellaan lämmön sammuttamista, jotta öljy pääsee jäähtymään. Halutessasi on saatavilla friteerausmalleja, joissa on ikkuna, mikä mahdollistaa kotikokin seurata koko friteerausprosessia. Lisäksi toiset mallit on varustettu lukittavalla kannella, ja tämä on turvallisuuden kannalta suositeltavaa. Friteeraus sisältää kuumaa öljyä, joten on syytä olla erityisen varovainen, jotta pienet lapset ja eläimet eivät ole lähellä ruoanlaiton aikana.