NOD Hiilihappokone, metsänvihreä
UTVALDA FAVORITER
)
)
NOD Hiilihappokone, hiekka
)
NOD Hiilihappokone, musta
RECEPT
)
Kurku/Lime-juoma
Hiilihapotettu vesi • Kurkku - valitse itse haluamasi määrä • Limemehu
Huuhtele kurkku ja leikkaa se pitkiksi, ohuiksi viipaleiksi (voit käyttää tarvittaessa vihanneskuorijaa). Kaada hiilihapotettu vesi lasiin ja lisää kurkkuviipaleet. Voit lisätä pari tippaa limettiä extra makua varten.
)
Salama-nopea limonadi
Hiilihapotettu vesi • Sokeri • Sitruunamehu
Laita 2 rkl sokeria ja 2 rkl sitruunamehua lasiin. Lisää sitten hiilihapotettu vesi ja sekoita. On tärkeää, ettet sekoita kerralla, sillä sokeri voi aiheuttaa ylivalumista.
)
Inkivääri/sitruuna-juoma
1 litra hiilihapotettua vettä • Extra ½ dl. vettä • 10 g inkivääriä • Mehu yhdestä sitruunasta
Sekoita 1/2 dl vettä inkiväärin ja sitruunamehun kanssa tehosekoittimessa, kunnes inkivääri on liuennut. Kaada mehu siivilän läpi astiaan. Laita mehu jääkaappiin ja anna sen olla 1-2 tuntia. Lisää hitaasti inkivääri-/sitruunamehuasi tuoreeseen hiilihapolliseen veteen - näin saat herkullisen ja virkistävän juoman, jossa on energiaa.
Kupliva raparperilimonaadi
Sinun tarvitsee
Mineraalivesi (noin litra)
Jääpalat
Ekologiset sitruunaviipaleet
Sitruunamelissa tai minttu
mahdollinen pillu
Raparperisiirappi
8 raparperin vartta
180 g ruoko-sokeria
500 ml vettä
2 ekologisen sitruunan kuori
noin 10 sitruunamelissalehteä tai minttua
)
Toimi näin
Ota raparperi, vesi, sokeri, sitruunankuori ja sitruunamelissa suureen kattilaan ja keitä keskilämmöllä.
Käännä lämpö alhaiselle ja anna sen poreilla, sekoita säännöllisesti noin 25 minuuttia.
Kun raparberit ovat liuennut ja siirappi paksuuntunut, sammuta lämpö ja anna seoksen tekeytyä tunnin ajan.
Siivilöi seos ja kaada tiiviisti sulkeutuvaan lasiin. Se säilyy noin 5 viikkoa jääkaapissa.
Täytä kannu jääpaloilla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissalla.
Lisää raparperisiirappisi ja koristele kivennäisvedellä.
Sekoita ja tarjoile.