Lasikoneet
Koe monet mahdollisuudet jäätelökoneen kanssa. Se voi tuntua hauskalta investoinnilta, joka epäilemättä tulee olemaan suuri menestys, kun alat kokea monet edut. Bagaren ja Kockenilta löydät laajan valikoiman monista eri malleista; riippumatta siitä, haluatko mallin, jossa on sisäänrakennettu kompressori vai ilman.
Jäätelökoneen avulla suosikkijäätelösi on aina lähellä. Kokeile kaikkea ekstra kermaisesta vaniljajäätelöstä ja pehmeästä sorbetista, terveelliseen nice-creamiin, jossa on melko vähän ainesosia. Jäätelökoneen valitseminen voi olla hankalaa, mutta ostopu guideimme avulla voit tehdä viisaamman valinnan.
)
imponera på gästerna - bjud på hemgjord glass
Med glassmaskin kan du enkelt och snabbt göra din egna glass med vilka smaker och konsistenser du vill! Du kan välja bland glassmaskiner med eller utan kompressor, med flera förinställda program eller som ett tillbehör till din köksassistent.
Om du vill göra flera olika typer av glass samtidigt tipsar vi om att köpa en extra glasskål som tillbehör. På så vis kan
du skapa flera olika glassmaker i ett svep!
5 tips för perfekt glass
Använd en termometer. Det är viktigt att glassmeten får rätt temperatur - så får du nämligen bäst resultat.
Använd vaniljglassen som bas och lägg sedan till det du gillar som smaksättning! Exempelvis Oreo, hackad choklad eller bär.
Investera i en glassmaskin! Det råder ingen tvekan om att det för en enorm skillnad att göra glass i en glassmaskin. När glassen körs i maskinen så fryses den i små kristaller vilket gör den krämig. Om glassen blir fryst utan maskin så finns det en risk att det blir ojämnt fryst.
Använd både grädde med en hög fettprocent om mjölk i smeten. På så vis blir den lätt, krämig och rund i smaken.
Servera aldrig din glass helt djupfryst - den smakar bäst om du låter den stå framme en stund och bli lite mjuk!
Denna glassmaskin passar dig som inte har så mycket plats i skåpen men ändå vill ha en riktig glassmaskin hemma. Den är enkel att använda - frys behållaren i god tid - häll i glassmeten i behållaren och slå på maskinen!
)
)
)
Detta glasstillbehör fungerar ungefär på samma sätt som en modell utan kompressor - du behöver alltså frysa
ner behållaren innan du kan göra glass. Denna maskin passar dig som vill ha en riktigt snygg glassmaskin
som inte tar så mycket plats i köksskåpet.
)
)
)
Näin teet:
Vaihe 1: Säilytä kulhoa pakastimessa vähintään 16 tuntia
Vaihe 2: Valmista jäätelötaikina etukäteen (jopa 1,4 litraa)
Vaihe 3: Aseta pakastin keittiökoneen päälle (myydään erikseen)
Vaihe 4: Kiinnitä voimayksikkö ja sekoitusväline
Vaihe 5: Lisää jäätelötaikina kulhoon
Vaihe 6: Sekoita 20–30 minuuttia nopeudella 1
Vaihe 7: Tarjoa jälkiruokakulhoissa tai pakasta tiiviissä astiassa myöhempää käyttöä varten
)
)
Denna glassmaskin ger dig läcker glass på under en timma. Häll din glassmet i behållaren och starta maskinen -
svårare än så är det inte! Du behöver alltså inte frysa någon del innan och denna modell klarar 2,5 liter på samma
gång. Perfekt för dig som vill kunna göra mycket glass - när du vill!
)
)
)
Eri mallit
Aluksi on olemassa kahta tyyppiä jäätelökoneita; ilman kompressoria ja kompressorilla. Tämä on myös tärkein asia, jonka sinun tulee harkita, kun aiot investoida jäätelökoneeseen. Lisäksi voi olla muita tekijöitä, jotka erottavat eri mallit hieman valintasi yhteydessä, kuten kapasiteetti, valmis määrä ja valmistusaika.
Lasikone kompressorilla
Tämäntyyppisessä jäätelökoneessa on erillinen pakastusosa, joka mahdollistaa jäätelön hitaamman jäädyttämisen koneen kompressorin avulla. Voit siis valmistaa kaiken haluamasi jäätelön milloin tahansa. Kompressorilla varustettu jäätelökone kuuluu korkeampaan hintaluokkaan, mutta tarjoaa kaikki edut ja antaa sinun tehdä jäätelöä kuin ammattilainen. Näiden mallien haittapuoli voi olla koko. Koska niissä on sisäänrakennettu kompressori, ne vievät automaattisesti enemmän tilaa. On varmistettava, että niille on tilaa.
Lasikone ilman kompressoria
Halvempi vaihtoehto. Tällaisia kutsutaan myös integroidulla pakastusosalla varustetuiksi jäätelövalmistajiksi, mikä tarkoittaa, että itse kulhossa on pakastusosa. Tämä tarkoittaa myös, että kun haluat tehdä jäätelöä näillä malleilla, kulhon on oltava pakastimessa vähintään vuorokauden ennen käyttöä. Tämä voidaan nähdä haittana, sillä et voi vain tehdä vähän jäätelöä silloin kun haluat, vaan sinun on tiedettävä siitä vuorokausi etukäteen. Tämä on myös tärkeää, jos haluat tehdä useita annoksia. Kuitenkin nämä mallit eivät vie yhtä paljon tilaa keittiössä, joten niitä on helppo ottaa esiin ja pakata pois käytön jälkeen.
Ostohje
On erilaisia tekijöitä, jotka ovat tärkeitä jäätelökoneen valinnassa. Tarpeet ja vaatimukset, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, löytyvät täältä.
Kapaciteetti: Mitä suurempi kone, sitä suurempi valmis määrä saat. Suurimmat koneet voivat tehdä jopa 1,7 litraa jäätelöä.
ValmistusaikaJos olet erittäin kärsimätön, voi olla etu valita jäätelökone, jossa on kompressori, sillä se käy huomattavasti nopeammin kuin ilman.
Mukaan tai ilman kompressoriaJos valitset koneen ilman kompressoria, sinun tulee olla tietoinen siitä, että se vie enemmän aikaa, koska sen on oltava pakastimessa vähintään vuorokausi etukäteen. Jos valitset koneen kompressorilla, voit tyydyttää jäätelöhalusi nopeammin – se pakastaa sekoituksen aikana, mikä myös antaa täydellisen koostumuksen.
SuunnitteluSuunnittelu liittyy usein kokoon, ja sinun tulisi harkita, pitäisikö sen olla kompressorilla vai ilman. Useimmissa koneissa on yksinkertainen muotoilu, jotta ne sopivat kaikkiin koteihin.
MerkkiTuotemerkki kuten Nemox on italialainen ja on erikoistunut jäätelökoneisiin. Sage on varustettu useilla innovatiivisilla ominaisuuksilla. DeLonghi valmistaa perinteisiä jäätelökoneita ja on käyttäjiensä rakastama. Wilfa valmistaa jäätelökoneita, joissa saat paljon vastinetta rahalle. Tuotemerkki on aina makuasia, ja jotkut valitsevat myös jäätelökoneen merkin perusteella, jos heillä on jo se kotona keittiössä.
Jäätelökoneen edut
Tee parempaa jäätelöäMaista ero ja koe paljon kermamaisempi kotitekoinen jäätelö. Sen sekoittaminen jäätelön jäädyttämisen aikana ei vain tee prosessista helpompaa, vaan myös antaa sinulle paremman lopputuloksen.
Makuisa jäätelö ilman kiteitäOn helppoa tehdä jäätelöä jäätelökoneella, sillä se huolehtii siitä, että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla. Samalla kun tämä tapahtuu, se myös jäädyttää. Sekoitusprosessi varmistaa, että ilmaa puristuu jäätelöön, mikä estää sen kiteytymisen.
Löydä omat makusiVoit täysin itse päättää, minkä maun haluat tehdä ja kokeilla. Voit nauttia suosikkijäätelöstäsi milloin tahansa. Näin vältät myös riskin, että jäätelökioskilla on loppu suosikkimaustasi.
Terveellisempi vaihtoehtoKun valitset ainesosat itse, voit varmistaa, että jäätelö on terveellisempää. Siitä huolimatta makueroja tulee, ja jotkut saattavat suosia tavallista jäätelöä – kun taas toiset pitävät enemmän terveellisemmästä vaihtoehdosta. Voit esimerkiksi kokeilla kotitekoista jäätelöä ilman maitoa, sokeria, gluteenia tai muita lisäaineita täysin omien mieltymystesi mukaan.
)
)
Vaihtoehto
Uusi pelaaja markkinoilla jäätelökoneiden saralla on Yonanas. Tällaisia koneita pitäisi kuitenkin ennemmin kutsua sorbettikoneiksi, sillä ainesosat ovat pakastettua hedelmää. Ei tarvitse lisätä mitään muuta, jotta voi olla vapaa makuaineista ja lisäaineista. Jos haluaa silti lisätä hieman ekstraa, voi ripotella tummaa suklaata päälle, kun jäätelö on valmis. Kone on helppokäyttöinen eikä aseta suuria vaatimuksia.
Se voi myös olla, että pidät jäätelökonetta liian suureena investointina, jolloin voi olla toinen ratkaisu. Jos sinulla on leivontakone, malleja on monia, voit joskus ostaa jäätelökonetta lisävarusteena. Jos sinulla on esimerkiksi leivontakone KitchenAidilta, Kenwoodilta tai Smegiltä, voit ostaa siihen pakastuselementillä varustetun kulhon.
Lisävarusteet toimivat jäätelökoneena ilman kompressoria. Siksi sinun on pidettävä kulhoa pakastimessa vähintään 24 tuntia ennen jäätelön valmistamista. Muuten leivontakoneen tavalliset sekoitusvälineet huolehtivat siitä, että jäätelö sekoittuu kunnolla, jotta voit nauttia herkullisesta suosikkijäätelöstäsi.
)
)
Kesäinen raparperijäätelö
Onko mitään kesäisempää kuin raparperi? Tässä superherkullisessa jäätelössä raparperit luovat täydellisen kesämenestyksen!
Sinun tarvitsee:
250 g raparperi, tai kaksi varsia
4 dl maitoa, rasvapitoisuus 3 %
4 dl vispikermaa
1 vaniljatanko
½ dl vettä
3 dl sokeria
6 kananmunankeltuaista
)
Toimi näin:
Aloita huuhtelemalla ja kuorimalla raparperin varsia, jos ne ovat paksuja. Viipaloi ne ja laita kattilaan yhdessä 1 dl sokeria ja veden kanssa. Hauduta noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää, ja anna jäähtyä.
Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa auki ja kaavi siemenet veitsen avulla. Kaada maito, kerma, vaniljasiemenet ja tanko ruostumattomaan kattilaan. Kiehauta ja ota kattila pois levyltä.
Vatkaa kananmunankeltuainen ja 2 dl sokeria kulhossa, kunnes se on kuohkeaa. Ota kattila kermamaidosta ja kaada se tasaisena nauhana kulhoon kananmunankeltuaisten kanssa. Vatkaa samalla. Kaada sitten kaikki takaisin kattilaan. Kuumenna seosta uudelleen ja vatkaa kattilassa vispilällä. Jos olet epävarma, voit käyttää lämpömittaria ja ottaa kattilan pois 85°C:ssa. Muuten voit vain katsoa, kun seos alkaa paksuuntua. Tärkeintä on, ettei se kiehu.
Kaada sitten seos kulhoon ja laita se jääkaappiin. Voit jättää sen yöksi, mikä antaa hieman paremman tuloksen, mutta se ei ole pakollista. Seoksen tulee jäähtyä kohtuullisesti. Siivilöi seos ennen kuin kaadat sen raparperipyreen päälle. Kaada jäätelöseos jäätelökoneeseen ja käynnistä jäätelökone. Kun koostumus on kermaista ja hyvää, jäätelö on valmis jäätelökoneessa. Laita se pakastimeen vähintään pariksi tunniksi ennen tarjoilua. Tarjoile kulhossa tai vohvelissa tuoreiden mansikoiden kanssa. Nauti!