Tee oma pasta
Vie kotitekoiset pastasi täysin uudelle tasolle! Tuoreilla yrteillä taikinassa pastasta tulee paitsi uusia ja jännittäviä makuja, myös uskomattoman kaunis kuvio.
Laita jauhot suureen kulhoon ja sekoita suolan kanssa. Tee kuoppa keskelle ja riko munat sisään. Työstä jauhot munien joukkoon vähitellen sormilla, kunnes seos muuttuu taikinaksi. Ota taikina jauhotetulle leivontapöydälle ja vaivaa sitä, kunnes se tuntuu joustavalta. Kääri taikina muovikelmuun ja anna sen levätä 1 tunti.
Jaa sitten taikina neljään osaan. Litistä yksi taikinapala ja kauli se pastakoneen karkeimmalla asetuksella. Jaa taikina kahtia ja kauli se koneessa uudelleen. Kauli taikinaa ohuemmaksi ja ohuemmaksi, kunnes taikina on niin ohutta kuin mahdollista. Toista 4–5 kertaa. Aseta pastanauhat kevyesti jauhotetulle leivontapöydälle. Laita tuoreita yrttejä ilman varsia. Varmista, että ne ovat tasaisesti pastan päällä. Laita yksi pastalevy yrttien päälle ja kauli koneessa uudelleen, kunnes se on niin ohutta kuin mahdollista. Leikkaa pasta neliöiksi tai nauhoiksi. Laita kiehuvaan veteen ja keitä 3–4 minuuttia, kunnes pasta on al dente.