Pastakoneet

Harvoin on mitään niin ihanaa kuin todella hyvä tuore pasta maukkaan kastikkeen kera. Pastan ostaminen kaupasta ei koskaan vie sinua Toscanan vihreille kukkuloille.

Rooman mukulakivet, Milanon syke, Sardinian kalastajakylät tai Venetsian sillat, kuten tuore pasta voi tehdä. Monet uskovat, että se on vaikeaa ja vaivalloista.

Itse tehty pasta ei todellakaan tarvitse olla vaikeaa! Oikeilla pastakoneilla pastan tekeminen kotona on hauskaa, vaivatonta ja todella herkullista.

Lisäksi saa tietää, mitä pasta sisältää ja mitä mahdollisesti antaa lapsilleen, ystävilleen tai perheelleen.

PASTA SOM I ITALIEN

Tee oma pasta

Vie kotitekoiset pastasi täysin uudelle tasolle! Tuoreilla yrteillä taikinassa pastasta tulee paitsi uusia ja jännittäviä makuja, myös uskomattoman kaunis kuvio.

Laita jauhot suureen kulhoon ja sekoita suolan kanssa. Tee kuoppa keskelle ja riko munat sisään. Työstä jauhot munien joukkoon vähitellen sormilla, kunnes seos muuttuu taikinaksi. Ota taikina jauhotetulle leivontapöydälle ja vaivaa sitä, kunnes se tuntuu joustavalta. Kääri taikina muovikelmuun ja anna sen levätä 1 tunti.

Jaa sitten taikina neljään osaan. Litistä yksi taikinapala ja kauli se pastakoneen karkeimmalla asetuksella. Jaa taikina kahtia ja kauli se koneessa uudelleen. Kauli taikinaa ohuemmaksi ja ohuemmaksi, kunnes taikina on niin ohutta kuin mahdollista. Toista 4–5 kertaa. Aseta pastanauhat kevyesti jauhotetulle leivontapöydälle. Laita tuoreita yrttejä ilman varsia. Varmista, että ne ovat tasaisesti pastan päällä. Laita yksi pastalevy yrttien päälle ja kauli koneessa uudelleen, kunnes se on niin ohutta kuin mahdollista. Leikkaa pasta neliöiksi tai nauhoiksi. Laita kiehuvaan veteen ja keitä 3–4 minuuttia, kunnes pasta on al dente.

Klassikko vuodelta 1930

Kun on kerran syönyt tuoretta pastaa, on vaikeaa palata kuivatun pariin. Pastakoneella saat spagetin valmiiksi hetkessä. Esittelemme voittamattoman alkuperäisen Italiasta.

Atlas 180 Marcato on pastakone, joka on ollut mukana jo 30-luvulta. Ensimmäinen hionnatön malli alkoi valmistua jo vuonna 1931. Kone on ensisijaisesti suunniteltu helppokäyttöiseksi ja käytännölliseksi, mutta tyylikäs muotoilu ei ole myöskään huono. Monien lisävarusteiden ja täydentävien osien avulla se voi sekoittaa taikinan, leikata ja ekstrudoida pastanauhoja jne. Erilaisilla rullilla, jotka kuuluvat siihen, voi tehdä kaikkea lasagnesta, fettuccineistä ja tagliolinista kotikeittiössä. Parasta kaikessa? Helppo puhdistus, joka tekee siitä, ettei käyttö kyllästytä.