Budjetti:Ensinnäkin sinun tulisi päättää, kuinka paljon rahaa haluat käyttää tehosekoittimeen. Tuotteita on saatavilla 300:sta 7000 kruunuun, jotka kaikki täyttävät erilaisia tarpeita. Hinta ja laatu liittyvät usein toisiinsa, samoin kuin se, mitä voit odottaa tehosekoittimeltasi. Jos aiot käyttää sitä mansikkasmoothien tai herkullisen piña coladan tekemiseen, alempihintainen tehosekoitin riittää hyvin. Jos kuitenkin haluat tehosekoittimen olevan osa arkeasi, voi olla hyvä investointi tarkastella powerblenderiä. Sen etuna on, että se tarjoaa sinulle ennennäkemättömiä mahdollisuuksia, ja voit esimerkiksi tehdä kaikkea kuumasta keitosta ja pizzataikinasta mantelivoiin. Ne ovat myös varustettu useammilla toiminnoilla, ja huomaat, että erityisen kovilla vihanneksilla on parempi koostumus.
Kapasiteetti:Harkitse, kuinka suurta kapasiteettia tarvitset. Valitset esimerkiksi miniblenderin, kapasiteetti on 0,5-1 litraa, ja laite sopii parhaiten pienille annoksille. Valitset perinteisen blenderin, kapasiteetti voi olla jopa 3 litraa. Jos aiot käyttää blenderiä ruoanlaitossa, valitse vähintään 1,5 litran kapasiteetilla varustettu malli.
Kannan materiaali:Ei ole niin, että jokin materiaali olisi välttämättä parempi kuin toinen. Sekä lasilla että muovilla on etuja ja haittoja. Lasikannu sopii hyvin, jos aiot käyttää tehosekoitinta monille eri raaka-aineille, sillä materiaali ei ime hajuja tai väriä. Muovikannu voi kuitenkin olla kestävämpi kuin lasi pitkällä aikavälillä. Eri kannuissa käytettävä muovi vaihtelee myös. Tritan-muovi on uskomattoman vahvaa ja kestää hyvin säännöllistä käyttöä. Se on samaa muovia, jota käytetään lentokonesiivissä. Mikä materiaali kannun tulisi olla, on pitkällä aikavälillä makuasia.
Nopeudet:Jotkut tehosekoittimet on varustettu nopeuden säädöllä, jolla voit esimerkiksi valita nopeuden 1 ja 10 välillä. Myös tässä sinun tulisi tehdä valinta sen mukaan, mitä itse suosittelet. Jotkut laitteet ovat kuitenkin varustettu pulssitoiminnolla, käytännöllisellä toiminnolla, joka sopii hyvin, jos haluat helposti murskata kovia ainesosia tai antaa lisäpotkua, jos jokin on jäänyt jumiin terien väliin sekoittaessasi.