Hitaasti kypsentävä pannu

slow cookers – den bästa vännen för dig som älskar matlagning utan stress! Med en slow cooker kan du förbereda dina favoriträtter på ett enkelt sätt och låta dem tillagas medan du gör annat!

Därför ska du ha en slow cooker

Hitaalla keittimellä valmistat ruokaa terveellisesti ja helposti. Laita liha, vihannekset ja vesi aamulla, ja kun tulet kotiin töistä, sinua odottaa upean herkullinen pata. Ruoka kypsyy matalassa lämpötilassa pitkään, mikä tekee raaka-aineistasi mehukkaita ja mureita kypsennyksen aikana.

Hyvä tietää on myös, että ne ovat erittäin energiatehokkaita ja verrattuna tavalliseen liesiin säästät paljon energiaa. Vähän huolimattomasti voimme selittää slow cookerin "sähkökana, joka valmistaa ruokasi puolestasi, kun sinulla on muuta tekemistä". Reseptejä ja inspiraatiota erilaisiin ruokiin, joita voi valmistaa slow cookerissa, on runsaasti, vinkkaamme muutamasta täällä hieman alempana sivulla.

On helppoa onnistua ruoanlaitossa, kun käytössä on hidas keitin - ruoka on samalla sekä herkullista että ravitsevaa! Jo 70-luvulla Crock-Pot lanseerasi hitaan keittimen. Siitä lähtien se on ollut erittäin arvostettu Yhdysvalloissa, ja sen suosio on levinnyt ympäri maailmaa. Bagaren ja Kockenilla uskomme, että hidas keitin on itsestään selvä keittiöväline kodissa!

Ostohje - kun valitset hidaskeitintä

Gryta: Kattila:Suurin osa hitaasti kypsentävistä padoista on muodoltaan soikeita, jotta ne mahtuvat suuret paistit ja vihannekset kaikissa muodoissaan. Soikea on parempi kuin pyöreä.

Lukko:Läpinäkyvä kansi lasista tai läpinäkyvästä muovista on etu, koska voit nähdä, miten ruoanlaitto etenee nostamatta kantta. Jos haluat kuljettaa pataasi juhliin, voi olla hyödyllistä, että kannessa on lukittava mekanismi ja kahva päällä, jotta voit helposti kantaa hitaasti kypsentävää keitintäsi.

Kapasiteetti:Meidän hidaskeittimemme mahtuvat kaikesta noin 2 litrasta hieman yli 6 litraan, ja annoksina se voidaan kääntää kaikeksi 3:sta yli 10:een annokseen. Jotkut väittävät, että paras tulos saadaan, jos täytät keittimesi vain puoleen väliin, jolloin myös annosten määrä vähenee. Tässä on vain kokeiltava, sillä makunystyräsi päättävät, kuinka paljon mielestäsi hidaskeittimesi mahtuu parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Suosittu koko hidaskeitin on 5,7 litraa, sillä se tarjoaa useita annoksia ja lisäksi siitä voi jäädä ruokaa lounaslaatikoihin. Mutta jotkut suosivat pienempiä keittimiä, koska mitä suurempi kattila, sitä enemmän tilaa tarvitaan kaapeissa... Ehkä haluat nauttia hyvästä ruoasta, jota hidaskeitin tarjoaa, ja samalla saada sen mahtumaan keittiökaappiin, jolloin pienempi malli voisi sopia paremmin.

Lämpötilasäädöt:Kun on kyse hitaasti kypsentävien laitteiden lämpötilasäätöistä, kehitys ei ole kovin suurta, ja useimmiten laitteessa on kaksi vaihtoehtoa: korkea tai matala lämpötila. Mikä ei ole huono, vaan aivan sopiva ruoan valmistamiseen. Sen sijaan keittiölaitteiden teknologia kehittyy siten, että joissakin on lämpömittarit sekä pohjassa että kannessa, ja toisten mukana tulee lämpömittari. Molemmat menetelmät on tarkoitettu varmistamaan, että ruoka ei ylitä toivomaasi lämpötilaa. Aseta, mitä haluat esimerkiksi kalan saavuttavan lämpötilaa, ja kun se on tehty, hidas kypsentäjä vaihtaa tilan "pidä lämpimänä", jotta ruoka ei kypsy enää enempää ja ylikypsy.

Puhdistus:Voiko kattilan pestä astianpesukoneessa ja mistä materiaalista se on valmistettu - onko se esimerkiksi naarmunkestävä? Lopuksi, älä unohda, että näyttö on helpompi puhdistaa kuin säätimet.

Vinkki!- Vakaa, lämpöä johtamaton kahva on hyvä vinkki - pidä silmällä tätä lukiessasi tuotespesifikaatioita. Joidenkin hitaasti kypsentävien laitteiden mukana tulee myös hyviä lisävarusteita, kuten paistoteline (lihan, kalan ja linnun paistamiseen tai vihannesten höyryttämiseen), johdon säilytys sekä lämpöeristetty kantokassi. Nämä välineet eivät ole millään tavalla välttämättömiä ruoan onnistumiseksi, mutta voivat silti olla varsin hyödyllisiä.

Usein kysytyt kysymykset

Miten hidas keitin toimii?
Juuri kuten nimi paljastaa, slow cooking tarkoittaa hidasta ruoanlaittoa. Ruoka kypsennetään hitaasti eikä ylitetä joko 100 astetta tai sitä lämpötilaa, jonka asetat etukäteen. Näin ravintoaineet säilyvät, ja raaka-aineet pysyvät lisäksi mehukkaina. Sinä päätät, kuinka kauan ruoan tulee kypsyä, ja mitä matalampi lämpötila ja pidempi aika, sitä mureampaa lopputulosta saat.

Yksi tärkeimmistä hitaasti kypsentävän laitteen eduista on se, että se tekee työn puolestasi - asetat vain ajan ja lämpötilan. Voit sitten lähteä töihin, ja ruoka on valmiina tarjoiltavaksi, kun tulet kotiin. Hitaasti kypsentävällä laitteella voit valmistaa kaikkea kevyistä aterioista juhla-aterioihin, ja myös jälkiruokien leipominen onnistuu mainiosti (olemme lisänneet muutamia reseptejä tänne inspiraatioksi).

Mikä hidaskeitin on paras?
Kuten niin monessa muussakin asiassa, mielipiteet vaihtelevat, ja se, mikä on parasta sinulle, ei välttämättä ole optimaalista kenellekään muulle. Jotkut pitävät Crock potia parhaana, kun taas toiset suosivat Hamilton Beachia tai korkeateknologista Sage-slow cookeria. Bagaren ja Kockenilla meillä on siksi useita brändejä ja malleja valikoimassamme - haluamme, että voit valita mallin, joka sopii juuri sinulle. Käytä mielellään ostopäiväkirjaamme kartoittaaksesi, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä. Mieti, mikä budjetti haluat laittaa slow cookeriisi - onko tämä sinulle pienempi vai suurempi investointi?

Mikä on ero hitaassa kypsentämisessä verrattuna painekeittimessä tai savipadassa kypsentämiseen?
Painekattila valmistaa ruokasi nopeasti ja säilyttää lisäksi ravintoaineet paremmin kuin "tavallinen" ruoanlaitto uunissa tai kattilassa. Savipata on perinteinen astia, jonka historia ulottuu kauas taaksepäin ja jota käytettiin jo roomalaisella ajalla. Savipadan etuja ovat sen kyky säilyttää ravintoaineita ja tuoda esiin herkullisia makuja ruoassa, sekä se, että se on kaunis esillä mutta ei vie paljon tilaa kaapissa.

Hita keittimen ei toisaalta valmista ruokaa nopeasti (kuten painekeittimen tekee), mutta säilyttää ravintoaineet yhtä hyvin kuin sekä painekeitin että saviruukku. Sen sijaan hita keitin on paras luokassaan, kun on kyse "itsenäisestä toiminnasta", ja siksi voit luottavaisin mielin jättää ruoanlaiton vastuun hita keittimellesi. Tämä tapahtuu, kun olet töissä, treenaamassa tai viettämässä aikaa ystävien kanssa - yksinkertaisesti kun käytät arvokasta aikaasi muuhun.

Taide, joka on vain parantunut

Hidas keittimen ei oikeastaan ole uusi ilmiö. Ruokaa on valmistettu tällä tavalla pitkään, vaikka eri nimillä, kivillä peitetystä keittokuopasta pohjoisafrikkalaiseen savipataan, tagineen. Hidas keitin teki kuitenkin Yhdysvalloissa suuren läpimurron ensimmäisen kerran 70-luvulla, niin kutsutut crock potit näkyivät joka kodissa. Siitä lähtien pitkät keitot ovat olleet vuorotellen suosittuja, mutta viime vuosina ne ovat tulleet vielä suositummiksi.

Ehkä pulled pork tai chili kuulostaa tutulta? Ne ovat erinomaisia reseptejä, jotka voi heittää yhteen hidaskeitin. Mutta on niin paljon enemmän tutkittavaa, lähes vain mielikuvitus asettaa rajat. Ja parasta kaikessa? Suuren määrän ruoan valmistaminen kerralla on taloudellista, täydellinen ratkaisu sinulle, joka haluat tehdä viikon eväät tai sinulla on iso perhe. Ja ruoka on myös maukkaampaa ja ravinteikkaampaa, kun se saa kypsyä matalassa lämpötilassa ja säilyttää ravintoaineensa.

Hoitaa pihvin samalla kun teet muuta

Hitaasti kypsentäjä rakastaa porista ja keittää useita tunteja. Useimmiten kaikki, mitä tarvitset hitaasti kypsentäjän lisäksi, on hyvä resepti, hyviä raaka-aineita, veitsi ja leikkuulauta - sitten vain aloittamaan! Yksinkertaisuus viehättää meitä tänään, kun on helppoa, ettei meillä ole toivomaamme aikaa keittiössä, mutta samalla haluamme oikeaa ruokaa työpäivän jälkeen tai viikonlopun pitkiin iltoihin.

Hita-astian avulla saat todella molemmat ilman vaivannäköä. Monet hyvät reseptit hitaassa astiassa hoitavat itsensä, kun olet töissä, hoidat asioita kaupungilla tai nautit vain vapaapäivästä. Kun tulet kotiin, sinua tervehtii valmiin ruoan tuoksu, onko mitään parempaa?

Mikä hidas keitin minun pitäisi valita?

Oletko miettinyt slow cookerin ostamista? Silloin on hyvä tietää, mitkä erot piilevät pinnan alla. Kaikilla slow cookereilla on yksi asia yhteistä, ja se on se, että ne ovat maailman parhaita ruoan valmistamisessa pitkän ajan kuluessa.

Mutta jos sinulla on hieman enemmän tarpeita, voi olla erinomaista tarkastella yksityiskohtia. Tarvitsetko hitaasti kypsentävän laitteen, joka pitää ruoan lämpimänä sen jälkeen, kun se on valmis? Haluatko sellaisen, joka ei vie paljon tilaa? Sellaisen, jonka voit ottaa helposti mukaasi? Pitääkö sen voida pestä astianpesukoneessa? Meillä on kaikki vaihtoehdot valikoimassamme, jotta voit valita hitaasti kypsentävän laitteen juuri sinun tarpeidesi mukaan.

Inspiraatio

Mitä sinun pitäisi valmistaa ensin hitaassa keittimessäsi? Olemme keränneet reseptejä, jotka toivomme inspiroivan sinua. Alta löydät herkullisen reseptin tacoille kanan kanssa. Löydät lisää maukkaita reseptejä ja vinkkejä hitaaseen keittämiseen blogistamme, klikkaa tästä lukeaksesi lisää!

Tacokana Crock Potissa

Sinun tarvitsee:

1 kg luuttomia, nahattomia kanafileitä
2 tl anchochilipulveria
1 tl jauhettua kuminaa
½ tl jauhettua korianteria
1 kynsi valkosipulia, viipaloitu
1 kuppi taco-kastiketta tai kotitekoista salsaa
Suola ja tuore jauhettu mustapippuri

Tarjoa lämpimien tortillojen, kermaviilin, limen ja salsan kanssa!