Ostohje - kun valitset hidaskeitintä
Gryta: Kattila:Suurin osa hitaasti kypsentävistä padoista on muodoltaan soikeita, jotta ne mahtuvat suuret paistit ja vihannekset kaikissa muodoissaan. Soikea on parempi kuin pyöreä.
Lukko:Läpinäkyvä kansi lasista tai läpinäkyvästä muovista on etu, koska voit nähdä, miten ruoanlaitto etenee nostamatta kantta. Jos haluat kuljettaa pataasi juhliin, voi olla hyödyllistä, että kannessa on lukittava mekanismi ja kahva päällä, jotta voit helposti kantaa hitaasti kypsentävää keitintäsi.
Kapasiteetti:Meidän hidaskeittimemme mahtuvat kaikesta noin 2 litrasta hieman yli 6 litraan, ja annoksina se voidaan kääntää kaikeksi 3:sta yli 10:een annokseen. Jotkut väittävät, että paras tulos saadaan, jos täytät keittimesi vain puoleen väliin, jolloin myös annosten määrä vähenee. Tässä on vain kokeiltava, sillä makunystyräsi päättävät, kuinka paljon mielestäsi hidaskeittimesi mahtuu parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
Suosittu koko hidaskeitin on 5,7 litraa, sillä se tarjoaa useita annoksia ja lisäksi siitä voi jäädä ruokaa lounaslaatikoihin. Mutta jotkut suosivat pienempiä keittimiä, koska mitä suurempi kattila, sitä enemmän tilaa tarvitaan kaapeissa... Ehkä haluat nauttia hyvästä ruoasta, jota hidaskeitin tarjoaa, ja samalla saada sen mahtumaan keittiökaappiin, jolloin pienempi malli voisi sopia paremmin.
Lämpötilasäädöt:Kun on kyse hitaasti kypsentävien laitteiden lämpötilasäätöistä, kehitys ei ole kovin suurta, ja useimmiten laitteessa on kaksi vaihtoehtoa: korkea tai matala lämpötila. Mikä ei ole huono, vaan aivan sopiva ruoan valmistamiseen. Sen sijaan keittiölaitteiden teknologia kehittyy siten, että joissakin on lämpömittarit sekä pohjassa että kannessa, ja toisten mukana tulee lämpömittari. Molemmat menetelmät on tarkoitettu varmistamaan, että ruoka ei ylitä toivomaasi lämpötilaa. Aseta, mitä haluat esimerkiksi kalan saavuttavan lämpötilaa, ja kun se on tehty, hidas kypsentäjä vaihtaa tilan "pidä lämpimänä", jotta ruoka ei kypsy enää enempää ja ylikypsy.
Puhdistus:Voiko kattilan pestä astianpesukoneessa ja mistä materiaalista se on valmistettu - onko se esimerkiksi naarmunkestävä? Lopuksi, älä unohda, että näyttö on helpompi puhdistaa kuin säätimet.
Vinkki!- Vakaa, lämpöä johtamaton kahva on hyvä vinkki - pidä silmällä tätä lukiessasi tuotespesifikaatioita. Joidenkin hitaasti kypsentävien laitteiden mukana tulee myös hyviä lisävarusteita, kuten paistoteline (lihan, kalan ja linnun paistamiseen tai vihannesten höyryttämiseen), johdon säilytys sekä lämpöeristetty kantokassi. Nämä välineet eivät ole millään tavalla välttämättömiä ruoan onnistumiseksi, mutta voivat silti olla varsin hyödyllisiä.