Tanskalainen OBH Nordica tarjoaa suuren määrän keittiövälineitä, joita ilman ei halua olla keittiössä. Myös OBH:n vohvelirauta ei ole poikkeus. Se on edullinen vaihtoehto, mutta se ei tarkoita, että laadusta olisi tingitty. Eri vohvelirautojen suuri valikoima takaa, että löydät varmasti itsellesi sopivan.
Vohveliraudat
Med ett riktigt bra våffeljärn kan du enkelt njuta av gyllene, frasiga våfflor – perfekta för både frukost, fika och festliga tillfällen! Hos Bagaren och Kocken hittar du högkvalitativa våffeljärn som ger jämn gräddning och fantastiskt resultat varje gång. Välj mellan klassiska hjärtvåfflor, belgiska våfflor eller smidiga dubbeljärn för att göra fler våfflor samtidigt. Kombinera med din favorit-topping, som sylt, grädde eller färska bär, och njut av hemmagjorda våfflor precis som du vill ha dem.
)
TESTA NÅGOT NYTT I VÅFFELJÄRNET
Frasiga frukost eller mellisvåfflor med bärkompott och lättvispad grädde - ja tack! Men du kan göra så mycket mer med ditt våffeljärn. Här koppas vi kunna inspirera dig till att testa något nytt!
Ostohje:
Suunnittelu:Useimmissa vohveliraudoissa on yksinkertainen muotoilu, joten ne sopivat kaikkiin keittiötyyleihin. Itse muotoilu voi vaihdella, jotta löydät ulkonäön, josta pidät eniten. Samalla vohveliraudassa on usein kompakti muotoilu, joten voit helposti laittaa sen sivuun, kun et käytä sitä.
Ominaisuudet:Useimmat vohveliraudat ovat helppokäyttöisiä, sillä niissä vain asetetaan haluttu lämpötila ja kaadetaan taikina. On kuitenkin malleja, joissa voit säätää lämpötilaa, rapeutta ja paistoaikaa. Nämä voivat olla etu, jos käytät vohvelirautaa muuhun kuin perinteisiin jälkiruokavohveleihin. Koko: Ei ole olemassa parempaa tai huonompaa. Syynä siihen, miksi sinun tulisi harkita kokoa, on se, kuinka monta vohvelia aiot paistaa kerralla. On etu voida paistaa useampi kuin yksi vohveli kerralla, jos koko perhe on himoinnut vohveleita.
Sähköliesi tai liesi:Useimmat tuntevat sähköiset mallit, jotka tekevät sydämenmuotoisia vohveleita. On kuitenkin myös vohveliraudat liesille, mutta nämä vaativat sinulta hieman enemmän. Sinun tarvitsee kääntää vohvelirauta kesken paistamisen, ja se vaatii myös, että sinulla on liesi, jota voidaan käyttää. Ei ole olemassa versiota, joka antaisi paremman tuloksen, se riippuu enimmäkseen siitä, mikä on mieluisampi. Jos haluat vohveliraudan, jossa on erilaisia toimintoja, valitse sähköinen.
)
)
Suositut merkit
)
)
Eksklusiivinen merkki, jossa käyttäjä on keskiössä. Maailmankuulu kokki Heston Blumenthal on merkin takana ja tietää siksi, mitä hyvältä vohveliraudalta vaaditaan. Sage-vohvelirautavalikoima ei ole kovin laaja. Painopiste on ollut innovaatiolla jokaisessa mallissa, joten tämä on merkki, josta saat eniten mahdollisuuksia uudella vohveliraudallasi – ja täydelliseen tulokseen!
)
Me kaikki tunnemme norjalaisen Wilfan ja olemme varmasti katsoneet upeita välineitä. Se on yksi syistä, miksi se on suosittu brändi keittiökoneille. Painopiste on laadussa ja käyttäjäystävällisyydessä. Monien mallien joukosta löydät takuulla parhaiten sinulle sopivan. Ne ovat saatavilla sekä yksittäisinä että kaksoismalleina, ja Wilfan toiminnallisuus on korkealla tasolla.
)
Ranskalainen suurpelaaja on Tefal. He ovat keskittyneet innovaatioihin ja siihen, miten arkea voidaan helpottaa käyttäjälle. Siksi heidän Snack Collection -rautansa onkin syystä tullut niin suosituksi. Rauta kaikkeen – mukaan lukien vohveleihin. Ja ei vain yhteen tyyppiin, vaan sekä perinteisiin että belgialaisiin. Lisäksi on monia muita herkullisia mahdollisuuksia.
)
Testivoittaja-brändi, kuten ruotsalainen Åviken, on ehdottomasti sellainen, jota kannattaa pitää silmällä. Yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota ja tulokset ovat sellaisia, että vohvelisi eivät ole mitään muuta kuin täydellisiä. Ne ovat yksinkertaisia vohveliraudat, joita on helppo käyttää. Sinun ei tarvitse valita eri asetusten välillä saavuttaaksesi hyvän tuloksen. Voit myös valita yksittäisten ja kaksinkertaisten mallien välillä.
)
Kaikki tuntevat saksalaisen WMF:n, joka toimittaa kaikenlaisia korkealaatuisia keittiövälineitä. Ne ovat tyylikkäitä tuotteita, jotka sopivat jokaiseen keittiöön. Heidän vohveliraudat eivät ole poikkeus. Ota esimerkiksi heidän eksklusiivinen Lono vohvelirautansa, joka tuottaa rapean lopputuloksen säädettävän termostaatin ansiosta. Näin lopputulos on juuri sellainen kuin haluat.
TURVALLINEN KEVÄTSEIKKANA
Aivan kuten valkovuokot, soratonta asfalttia, lintujen laulua ja siitepölyallergiaa, ovat vohvelit varma merkki siitä, että kevät on tulossa. 25. maaliskuuta joka vuosi vietetään Vårfrudagenia, ehkä paremmin tunnettu vohvelipäivänä, jolloin tuhannet ruotsalaiset nauttivat tästä erittäin miellyttävästä leivonnaisesta. Jo keskiajalla syötiin vohveleita, joita paistettiin avotulella.Se oli myös silloin, kun vohvelin tunnusomainen ruutukuosi syntyi, kun niitä paistettiin eräänlaisessa varhaisessa versiossa vohveliraudasta. Vohveli on siitä lähtien kehittynyt moniin suuntiin ja on nykyään saatavilla valtavasti erilaisia versioita. Esimerkiksi belgialainen, hieman paksumpi ja neliönmuotoinen versio.
Täydellisten vohveleiden saamiseksi tarvitaan todella hyvä vohvelirauta. Tällainen voi kestää pitkään hyvällä tuloksella.On sekä klassisia pyöreitä sydänmuotoisia rautoja että rautoja belgialaisille neliömäisille vohveleille. Kaikki jottaperinteen vohveleista tulee elää pitkään.
Waffleja voi syödä kahvin kanssa tai makeana jälkiruokana kerman ja hillon kanssa. Ne sopivat myös erinomaisestinauttia pääruokana täyttävämpien lisukkeiden kanssa. Voileipäkakun monipuolisuus saattaa myös olla se, mikä tekeeettä se menee suoraan sydämeen niin monille.
)
)
RESEPTI
Aamiaisvohvelit: Rapeat vohvelit mustikkahillolla
Noin 12 kappaletta
Sinun tarvitsee:
200 g voi
3 ⅓ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kuivasti⅓dl sokeria
⅓tsk suola
2 dl olutta tai hiilihapotettua vettä
Sure! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Finnish.⅓dl maitoa
4 munaa, eroteltu keltuaisiin ja valkuaisiin
)
Toimi näin:
Sulata voi ja laita se sivuun. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää olut ja maito ja sekoita hyvin. Riko kananmunankeltuaiset ja lisää sulatettu voi. Vatkaa tasaiseksi ja kiiltäväksi taikinaksi, anna sen levätä puoli tuntia.
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja käännä taikinaan. Voitele rauta, kun paistat ensimmäiset vohvelit, sen jälkeen onnistuu ilman rasvaa. Tarjoile vohvelit lämpiminä hillon ja tomusokerin kanssa ja mahdollisesti hieman vispikermaa.
Lounasvohveli: Belgialaiset vohvelit päärynän ja pähkinöiden kanssa
8 kappaletta
Sinun tarvitsee:
2 munaa, mielellään luomua
125 g voi
2,5 dl maitoa 3%
2 dl vettä
12 g tuore hiiva
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6,75 dl vehnäjauhoja
voi, sulatettu paistamiseen
Tarjoiluun
Päärynä
Sinihomejuusto
Karamellisoidut saksanpähkinät
Vaahterasiirappi
)
Toimi näin:
Erottele keltuaiset valkuaisista.
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää maito ja vesi ja lämmitä, kunnes neste on haaleaa, noin 37 astetta.
Murra hiiva kulhoon ja liuota se taikinaesteeseen.
Lisää kananmunankeltuaiset, suola, sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauho, sekoita tasaiseksi ja sileäksi vohvelitaikinaksi.
Vatkaa kananmunan valkuaiset pehmeiksi huipuiksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa.
Käännä varovasti vohvelitaikinaan ja anna levätä noin 20 minuuttia.
Lämmitä vohvelirautaa. Voitele se sulatetulla voilla ja paista belgialaisia vohveleita 3-5 minuuttia.
Päällyste karamellisoiduilla saksanpähkinöillä, sinihomejuustolla, tuoreilla päärynöillä ja vaahterasiirapilla.
Illallispannukakku: Tacopannukakku revityllä kanalla & marinoidulla punasipulilla
8 kappaletta
Sinun tarvitsee:
75 g voita
4 dl maissijauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 dl maitoa
4 munaa
2 dl kylmää vettä, mielellään kivennäisvettä
Tarjoiluun
Revityskana
Paahdetut mustat pavut valkosipulin ja chilihiutaleiden kanssa
Marinoitu punasipuli
Mango, kuutioitu
1 ruukku korianteria
2 dl kermaviiliä
Lime
)
Toimi näin:
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää maito ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita voi ja lopuksi vesi ja paista taikina hyvin voidellussa vohveliraudassa.
Tarjoa lisukkeiden kanssa.