Leivonta

Mitä tänään tehdään? K

Vihdoin leivontaaika - tule mukaan ja inspiroidu!

valitse jotain nopeaa ja helppoa, kuten pannukakkuja perheelle, herkullinen mutakakku makeanhimon tyydyttämiseen tai vinkkejä ja inspiraatiota seuraavaan kakkuusi – tuleva mestariteos?

Täältä löydät kaikenlaisia helposti käytettäviä kakku- ja leipävuokia, jotka kestävät astianpesukonetta, hyviä leivontamattoja, jotka pysyvät paikoillaan pöydällä, sekä tukevia kulhoja. Lyhyesti sanottuna – kaikki leivontavälineet, jotka auttavat sinua saamaan aikaan ihanan kahvituokion.

Selaa alas ja löydä hyviä ja yksinkertaisia reseptejä sekä osallistu parhaisiin tekniikoihin ja onnistu koristelussasi!

Suosittuja tuotemerkkejä

DEKORERINGSTIPS

Koristeluideat

Tuoksusokeri

Tomusokeria voidaan käyttää moniin leivontatehtäviin. Yksinkertaisimmillaan sitä voi sirotella leivonnaisten päälle, jolloin se näyttää kauniilta ja voi peittää virheitä. Kuvion tekemiseksi voit peittää osia kakusta esimerkiksi paperista leikattulla sydämellä. Aseta sydän kakun päälle, sirottele runsaasti, poista paperi ja sinulla on kuvio. Yksinkertainen kuorrutus koostuu tomusokerista ja nesteestä, jotka vatkataan yhteen. Valuta tai lusikoi leivonnaisten päälle, ja suurin osa tuntuu tuoreelta.

Luo mielenkiintoisia koristeita eri kokoisilla.

Kun koristat kakkua, voit valita koristeet useissa eri kooissa, vähän kuin tripp, trapp, trull. Jos pähkinöitä olisi ympyrässä, aloita laittamalla kokonaisia pähkinöitä keskelle, lisää silputtuja pähkinöitä kerros ympäri ja viimeistele murulla. Sen ei tietenkään tarvitse olla ympyrä, mutta periaate on sama.

Koristele hedelmillä ja marjoilla

Hedelmät ja marjat ovat erittäin hienoja rakentaa korkeutta. On paljon koristeltavaa, missä vain mielikuvitus asettaa rajat. Varmista vain, että se on syötävää tai ainakin informoi vieraita siitä, mitä ei saa syödä.

Suklaa

Yksinkertaisten suklaakoristeiden tekemiseksi kaada sulatettu suklaa pursotuspussiin. Aseta leivinpaperi tarjottimelle, joka mahtuu jääkaappiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja piirrä haluamasi koristeet paperille. Laita jääkaappiin jähmettymään ja aseta sitten leivonnaisesi päälle.

Hyviä välineitä keittiössä.

  • Tuotetiedot: Elvisp- kaikille pehmeille kekseille ja täytteille hyvä sähkövatkain on lähes välttämätön.

  • Paletti- se antaa tasaisia ja hienoja tuloksia ja tekee pääsemisestä helppoa.

  • Silikonilasta- hyvä kääntää ainekset alas, tasoittaa ja tietenkin saada kaikki taikina kulhosta ulos.

  • Sil- hienojakoinen siivilä jauhojen siivilöimiseen, marjojen puristamiseen ja tomusokerin sirottamiseen.

  • Kaulin- marmorirolling pin antaa hyvää lisäpainetta painonsa avulla ja voi kaulia lähes kaikkea.

  • Taikinaraappa- korkea suora taikinaraappa on hyvä käyttää tasoittamiseen, kun haluat kakustasi tasaisen pinnan.

Parhaat apurit leivonnassa

  1. Kohottimakori- Anna leipäsi kohota kohotuskorissa saadaksesi hyvän korkeuden leivälle. Saat lisäksi kauniin pinnan, jossa on kuvio.

  2. Leipäharja- Leivontaharja on täydellinen väline, kun tarvitset voitelua esimerkiksi munalla, jotta saat leipään kauniin värin ja rapean pinnan. Voit myös voitele veden avulla saadaksesi leipään pehmeämmän pinnan kovemman kuoren sijaan.

  3. Tuotepaketti- Takakivellä voit leipoa pizzaa rapealla ja hyvin paistetulla pohjalla, pehmeitä tortilloja ja ihania leipiä tavallisessa uunissasi tai grillissä!

  4. Leipävuoka- Paista mehevä ruistaikina tai ehkä banaanileipä leipämuotissa saadaksesi täydellisen muodon leivälle!

  5. Taikinaraappa- Monikäyttöistä taikinakaavinta voidaan käyttää moniin eri asioihin, kuten taikinan leikkaamiseen palloiksi, pyöreiden leipien tai hapanjuurileipien muotoiluun, ainesosien sekoittamiseen esimerkiksi porkkanakakkuun, pöytäpinnan puhdistamiseen jauhoista ja paljon muuta.

Parhaat apulaiset leivonnassa

  1. Bunke- Pakollinen leivontahuoneessa ovat kulhot eri kokoisina.

  2. Kakkumuotti- Niin monta erilaista kakkua on, juuri niin monta kakkuvuokaa on, jotka sopivat jokaiselle. Metalliset, silikoniset ja paperiset kakkuvuoat. Suuret vuoat sokerikakulle, erityiset sokerikakkuvuoat ja pienet vuoat piparkakuille ja kekseille.

  3. Silikonilasta -Täydellinen käytettäväksi, kun haluat kaapia viimeisetkin pois astiasta, sekoittamiseen, yhdistämiseen ja paistamiseen ruokia ja leivonnaisia.

  4. Leivinliina/Leivontamatto- Korkealaatuiset leivontamatot sisältävät yhdistelmän lasikuitua ja silikonia, jossa on tarttumaton pinta. Pinta mahdollistaa pikkuleipien helposti irtoamisen matosta, ja lasikuitu tarjoaa erinomaisen lämmönjakautumisen, jotta keksit kypsyvät tasaisesti.

Parhaat apulaiset kakun leivonnassa

  1. Tuoksu ja tylli- Koristele leivonnaisesi kuin oikea ammattilainen erilaisilla pursotustyyleillä!

  2. Kakkurenkaat- Rakenna kakku suoraan kehykseen! Se pitää täytteet yhdessä, jotta täytteillä ei ole minne mennä, ja estää niitä puristumasta pohjien väliin.

  3. Palettiveitsi- Käytä palettiveistä saadaksesi kauniin ja ammattimaisen lopputuloksen, kun laitat kermaa kakun päälle.

  4. Springform- Jousivuoalla saat helposti irti koko reunan leivontavuoasta, joten kakkupohjan onnistuminen on lähes varmaa!

  5. Kaulin- Leivontaveljen paras ystävä! Kauli marsipaani prinsessakakkua varten yhdellä vedolla.

PÄIVITÄ KÄÄRETORTTU LUXUSKAKUKSI

Yksi yksinkertaisimmista leivonnaisistamme on kladdkaka. Sitä tarjoillaan usein kermavaahdon kanssa, mutta jos haluaa ottaa
voit ottaa sen askeleen pidemmälle ja valita maustaa ja koristella se monilla herkuilla.

Kokeile tehdä siitä kakku leipomalla kaksi mutakakkua ja laittamalla ne päällekkäin. Se voidaan täyttää
vain kermaa, hedelmiä ja marjoja tai kuten tämä; hasselpähkinäkerma, kerma ja granaattiomenansiemeniä. Se käy myös
kaunis tehdä kaksi kakkua eri kokoisina ja laittaa pienempi päälle hyvin yksinkertaiseksi kerroskakuksi. Kuorruta
suklaan tai kerman kanssa, koristele hedelmillä ja marjoilla ja saat nopean, herkullisen ja helposti leivottavan kakun.

Kaksinkertainen suklaakakku hasselpähkinävoilla

Sinä tarvitset

10 kappaletta

Kakku

  • 150 g voi

  • 3 dl sokeria

  • 2 dl jauhoja

  • 1 dl kaakaota

  • ½ tl vaniljajauhetta tai 3 tl vaniljasokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2 kpl munia

  • Voita muottiin

Hasselpähkinäkerma

  • 75 g voita

  • 100 g tuorejuustoa, luonnollinen

  • 2½ dl tomusokeria

  • 2 dl hasselpähkinävoita

Ohjeet

Kakku

  1. Laita uuni 175 asteeseen ja vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla pohjasta ja voitele reunat voilla.

  2. Sulata voi ja lisää sokeri, anna jäähtyä hieman.

  3. Sekoita jauhot, kaakao, vanilja ja leivinjauhe kulhossa.

  4. Lisää voiseos ja vatkaa yhteen.

  5. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi.

  6. Kaada taikina muottiin ja tasoita.

  7. Paista uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, keskiosan tulisi olla kohonnut ja hieman liikkuva, reunat ovat kiinteytyneet.

  8. Ota ulos ja paina reunat varovasti alas lusikalla. Toista kun kakku jäähtyy, tasoita koko kakkua painamalla varovasti lusikan takapuolta pintaa vasten. Anna jäähtyä kokonaan.

  9. Toista vaiheet 1-9 leipoaksesi tuplasuklaakakkua.

Hasselpähkinäkerma

  1. Ota voi ja tuorejuusto esiin, jotta ne lämpenevät huoneenlämpöiseksi.

  2. Vatkaa voi vaaleaksi, lisää tomusokeri ja vatkaa kermaiseksi.

  3. Lisää tuorejuusto ja hasselpähkinävoita ja sekoita tasaiseksi kermaksi.

Asennus

  1. Aseta mutakakku lautaselle, peitä puolikkaalla kermasta ja laita toinen kakku päälle. Levitä tai pursota loput kermasta. Tarjoile mielellään jäätelön, marjojen, hedelmien tai pähkinöiden kanssa.

MESTARIPRINSESSIKAKKU - OIKEA KLASIKKO

Prinsessakakku koostuu kuohkeista pohjista, on täytetty hillolla ja vaniljakreemillä ja useimmiten päällystetty vihreällä
marsipaanikansi. Kuten useimmat leivonnaiset, tätä kakkua voi muunnella loputtomasti. Tässä olemme sekoittaneet
kolme eri väriä marsipaania ja kaulittuna kansi. Erittäin helppo tapa seurata juhlateemaa tai
samankaltaisia. Värejä voi sekoittaa kaikilla mahdollisilla kuvioilla, kierrellä ja luoda marmoroituja tai leikata.
ota sana ja kauli se sisään. Marsipaani on myös kiitollinen käyttää, jos haluat mieluummin välttää tasoittamista tai
koristele kakkuja, tässä kannesta tulee koriste.

Vinkki!Kun kaulit marsipaania, suosittelen tekemään sen kahden leivinpaperin välissä. Irrota
marsipaani väliin

Prinsessakakku - askel askeleelta

Sinun tarvitsee

8-10 kappaletta

Kakkupohja

  • 4 kpl munia

  • 2 dl sokeria

  • 2 dl perunajauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • ½ tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria

  • Voita muottiin

Täyte

  • 1 dl vadelmahilloa

  • 2 dl vaniljakreemi

  • 2 dl kermaa

Topping

  • n. 300 g marsipaania

  • tomusokeri

Ohjeet

Kakkupohja

  1. Laita uuni 175 asteeseen.

  2. Paina leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, 20 cm, ja voitele reunat voilla.

  3. Sekoita perunajauho, leivinjauhe ja vanilja.

  4. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella.

  5. Lisää kuivat ainekset ja käännä tasaiseksi.

  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 25-30 minuuttia, kakun tulee olla täysin kypsä ja kokeilutikku tulee tulla ulos kuivana.

  7. Ravista varovasti kakkua, jotta se irtoaa reunoista. Käännä kakku heti ritilälle ja avaa muotin lukko päästäksesi kosteuden ulos.

  8. Anna kakun jäähtyä kokonaan avatussa muodossaan.

  9. Jaa kakku kolmeen tai neljään yhtä suureen osaan.

Asennus

  1. Aseta ensimmäinen pohja lautaselle ja peitä hillolla.

  2. Laita seuraava pohja päälle ja peitä se vaniljakreemillä.

  3. Laita viimeinen pohja päälle ja levitä vatkattua kermaa ohuesti koko kakun ympäri ja kumpuna keskelle.

  4. Kauli marsipaani ohueksi ja peitä kakku. Seuraa varovasti marsipaania käsillä alaspäin lautasia kohti ja venytä se alhaalta niin, ettei siihen jää ryppyjä. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja sirottele tomusokeria päälle.

TÄYDELLISET MINIHOXIT ULOTTIMELLA

Muottileikkurion yksinkertainen tapa vaihdella kahvitarjoilua, tarjoamalla pyöreitä brownieita neliöiden sijaan, tekee että
se tuntuu heti hieman juhlavammalta. Muotilla voit myös tehdä minikakkuja. Paista kääretorttupohja tai tavallisia
kakkupohjat, jotka jaetaan, ja otetaan pyörylöitä. Kolme pientä pohjaa on sopiva, jotka täytetään esimerkiksi voikreemillä,
hillo tai kuorrutus. Ulkopinta voidaan tasoittaa, jättää paljaaksi tai ehkä peittää marsipaanilla kuten tässä. Minikakuilla
voi valita, kuinka kehittyneen päällysteen tai koristeen haluaa, mutta miniatyyreissä on jotain erityistä
joka tekee siitä kauniin.

Nämäminikakuton päällystetty suklaakreemillä ja marengilla, mustikoilla ja pistaasipähkinöillä ja kolmas
kermalla ja passionhedelmällä. Yksityllseton hyvä olla, kun jotain koristellaan kermalla. Valitse mielellään yksi
tylliliitännällä, jotta voit helposti vaihtaa tyllin ilman, että vaihdat pursotuspussia.

Rullakakkupohja minikakuiksi

Sinun tarvitsee

  • 3 kpl munia

  • 1½ dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 dl perunajauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ½ dl vettä, kuumaa

  • Voita muottiin

  • Sokeria pohjan kääntämiseen

Ohjeet

Pohja

  1. Laita uuni 250 asteeseen.

  2. Peitä vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi voilla.

  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.

  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, käännä ne taikinaan.

  5. Lisää kiehuvaa vettä ja sekoita.

  6. Kaada taikina pannulle ja levitä tasaisesti.

  7. Paista uunin keskiosassa noin 4 minuuttia, pidä silmällä, sillä se käy nopeasti.

  8. Ripottele sokeria kakun päälle, laita leivinpaperi päälle ja käännä pohja ritilälle.

  9. Vedä varovasti pois leivinpaperi, joka on ollut uunissa. Anna pohjan jäähtyä täysin leivinliinan alla.

  10. Valitse muotin koko ja ota pieniä kakkupohjia.

TASAPAINOISIA KAKKUJA JA TÄYDELLINEN TULOS

Yksi asioista, jotka yleensä erottavat kotileipureiden kakut ammattilaisten kakuista, ovat tasaiset pohjat. Kun...
käytä yhtäkakkuleikkuriNäin saat täysin suorat ja tasaiset pohjat. Saatat mahdollisesti tarvita yläosan tasoittamista.
osa ennen kuin kakku on kohonnut uunissa.

Kun täytät kakkua ja haluat tasaisia kerroksia,suihkuta täytettäReunalla kakun ja täytä sitten lisää
keskellä. Silloin sinulla on tasainen rengas, joka toimii ohjeena kerroksen paksuudelle. Varmista, että sinulla on hieman täytettä jäljellä,
Käytä sitä kakun ulkopinnan tasoittamiseen ja murusten kapseloimiseen pohjista. Laita jääkaappiin hetkeksi ennen.
On aika tasoittaa. Yksikakkukierrosmahdollistaa kakun helpon pyörittämisen kuorrutuksen aikana ja näin ollen
saavuta sujuvuus, vältät hakkaamista ja saat täysin sileän pinnan.

Valloittava suklaakakku

Sinun tarvitsee

14 kappaletta

Kakku

  • 2 dl rypsiöljyä

  • 3 dl jogurttia, n. 10% rasvapitoisuus

  • 3 kpl munia

  • 5 dl jauhoja

  • 2½ dl sokeria

  • 1½ dl kaakaota

  • ½ tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 tl soodaa

  • ½ tl suolaa

  • Voita muottiin

Täyte

  • 400 g suklaata, vaalea

  • 3½ dl kermaa

  • 15 g voita

Frosting

  • 75 g voita

  • 200 g tuorejuustoa

  • noin 3-4 dl tomusokeria

  • 1 tl limetti

  • 2 rkl kaakaota (voidaan jättää pois)

  • 1 tl vaniljajauhetta

Ohjeet

Kakku

  1. Laita uuni 150 asteeseen. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, 20 cm, ja voitele reunat voilla.

  2. Sekoita jogurtti, öljy ja kananmuna.

  3. Sekoita vehnäjauho, sokeri, kaakao, suola, ruokasooda ja leivinjauhe. Lisää ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina vuokaan ja kopauta vuokaa pöytää vasten, jotta taikina asettuu kunnolla.

  5. Paista uunin alalaidassa noin 60-70 minuuttia tai kunnes kakku on hyytynyt ja tikku tulee ulos kuivana.

  6. Irrota varovasti reunat ja käännä kakku suoraan ritilälle, sulje takaisin ja anna jäähtyä kokonaan muotin alla.

Täyte

  1. Hienonna suklaa ja laita se kulhoon yhdessä voin kanssa.

  2. Kuumenna kerma ja kaada se kulhoon, sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut ja saat tasaisen kerman. Anna seistä ja paksuuntua hieman.

Frosting

  1. Ota voi esiin, jotta se saavuttaa huoneenlämpötilan. Vatkaa se kuohkeaksi ja valkoiseksi.

  2. Lisää tomusokeri, kaakao, vanilja ja lime. Vatkaa kuohkeaksi.

  3. Lisää tuorejuustoa ja vatkaa kiinteäksi kermaksi. Vatkaa niin vähän kuin mahdollista, kunnes saat halutun koostumuksen.

  4. Kaada pursotuspussiin

Asennus

  1. Tasoita tarvittaessa kakun päällinen. Leikkaa kakku kolmeen samanlaiseen pohjaan, laita ensimmäinen kakun kääntöalustalle.

  2. Pursota täytettä renkaana pohjan reunalle ja täytä keskikohta. Laita seuraava pohja päälle ja toista. Laita viimeinen pohja päälle ja peitä koko kakku jäljellä olevalla täytteellä. Tasaa ja varmista, että mahdolliset murut on kapseloitu. Laita jääkaappiin vartiksi.

  3. Pursota kerros kuorrutusta kakun päälle ja tasoita tasainen kerros ympäri ja päältä.

  4. Koristele pursotetulla kuorrutuksella eri tyllillä. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä ja mielellään hapokkaiden marjojen kanssa.