Leivontatarvikkeet
Mitä tänään tehdään? K
Vihdoin leivontaaika - tule mukaan ja inspiroidu!
Valitse jotain nopeaa ja helppoa, kuten pannukakut perheelle, herkullinen mutakakku makeanhimon tyydyttämiseen tai vinkkejä ja inspiraatiota seuraavaan kakkuusi – tuleva mestariteos?
Täältä löydät kaiken helposti käytettävistä kakku- ja leipävuoista, jotka kestävät astianpesukonetta, hyviin leivontamattoihin, jotka pysyvät paikoillaan pöydällä, aina vakaisiin kulhoihin. Lyhyesti sanottuna – kaikki leivontavälineet, jotka auttavat sinua saamaan aikaan ihanan kahvittelun.
Selaa alas ja löydä hyviä ja yksinkertaisia reseptejä sekä osallistu parhaisiin tekniikoihin ja onnistu koristelussasi!
)
SUOSITUIMMAT KATEGORIAT
SUOSITUIMMAT MERKIT
INSPIRAATIO
Koristeluideat
Tuoksusokeri
Tomusokeria voidaan käyttää moniin leivontatehtäviin. Yksinkertaisimmillaan sitä voi sirotella leivonnaisten päälle, jolloin se näyttää kauniilta ja voi peittää virheitä. Kuvion tekemiseksi voit peittää osan kakusta esimerkiksi paperista leikattulla sydämellä. Aseta sydän kakun päälle, sirottele runsaasti, poista paperi ja sinulla on kuvio. Yksinkertainen kuorrutus koostuu tomusokerista ja nesteestä, jotka vatkataan yhteen. Valuta tai lusikoi leivonnaisten päälle, ja suurin osa tuntuu tuoreelta.
Luo mielenkiintoisia koristeita eri kokoisilla.
Kun koristat kakkua, voit valita koristeet useissa eri kooissa, vähän kuin tripp, trapp, trull. Jos pähkinöitä olisi ympyrässä, aloita laittamalla kokonaisia pähkinöitä keskelle, täytä hakatuilla pähkinöillä kerros ympärille ja viimeistele murulla. Sen ei tietenkään tarvitse olla ympyrä, mutta periaate on sama.
Koristele hedelmillä ja marjoilla
Hedelmät ja marjat ovat erittäin hienoja rakennettavaksi korkeuteen. On paljon koristeita, joissa vain mielikuvitus asettaa rajat. Varmista vain, että se on syötävää tai ainakin informoi vieraita siitä, mitä ei saa syödä.
Suklaa
Yksinkertaisten suklaakoristeiden tekemiseksi kaada sulatettu suklaa pursotuspussiin. Aseta leivinpaperi tarjottimelle, joka mahtuu jääkaappiin. Leikkaa pussiin pieni reikä ja piirrä haluamasi koristeet paperille. Laita jääkaappiin jähmettymään ja aseta sitten leivonnaisesi päälle.
Hyviä välineitä keittiössä.
Tuotteen nimi: Vatkain- kaikille pehmeille kekseille ja täytteille hyvä sähkövatkain on lähes välttämätön.
Paletti- se antaa tasaisia ja hienoja tuloksia ja tekee pääsemisestä helppoa.
Silikonilasta- hyvä kääntää ainekset alas, tasoittaa ja tietenkin saada kaikki taikina kulhosta ulos.
Sil- hienosilmäinen siivilä jauhon siivilöimiseen, marjojen puristamiseen ja tomusokerin sirotteluun.
Kaulin- marmorirolling pin antaa hyvää lisäpainetta painonsa avulla ja voi kaulia melkein mitä tahansa.
Taikinaraappa- korkea suora taikinaraappa on hyvä käyttää tasoittamiseen, kun haluat kakustasi tasaisen pinnan.
)
)
)
Parhaat apulaiset leivonnassa
Käytevä kori- Anna leivän kohota jäykästi kohotuskorissa saadaksesi hyvän korkeuden leivälle. Saat lisäksi kauniin pinnan, jossa on kuvio.
Leipäharja- Leipäharja on täydellinen väline, kun tarvitset voitelua esimerkiksi munalla saadaksesi kauniin värin ja rapean pinnan leipään. Voit myös voitelua vedellä saadaksesi pehmeämmän pinnan leipään kovemman kuoren sijaan.
Tuotetiedot: Leivontakivi- Takakivellä voit leipoa pizzaa rapealla ja hyvin kypsennetyllä pohjalla, pehmeitä tortilloja ja ihania leipiä tavallisessa uunissasi tai grillissä!
Leipävuoka- Paista mehevä ruistaikina tai ehkä banaanileipä leipävuokassa saadaksesi täydellisen muodon leivälle!
Taikinaraappa- Monikäyttöistä taikinakaavinta voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten taikinan leikkaamiseen palloiksi, pyöreiden leipien tai hapanjuurileivän muotoiluun, ainesosien sekoittamiseen esimerkiksi porkkanakakkua varten, pöytäpinnan puhdistamiseen jauhoista ja paljon muuta.
)
Parhaat apulaiset leivonnassa
Bunke- Pakollinen leivontahuoneessa ovat kulhot eri kokoisina.
Kakkumuotti- Niin monia erilaisia keksejä on, juuri niin monta leivontavuokaa on, joka sopii jokaiselle. Metalliset, silikoniset ja paperiset leivontavuoat. Suuret vuoat sokerikakulle, erityiset sokerikakkuvuoat ja pienet vuoat piparkakuille ja kekseille.
Silikonilasta -Täydellinen käytettäväksi, kun haluat kaapia viimeisetkin pois kulhosta, sekoittamiseen, yhdistämiseen ja paistamiseen ruokia ja leivonnaisia.
Leivinliina/Leivontamatto- Korkealaatuiset leivontamatot sisältävät yhdistelmän lasikuitua ja silikonia, jossa on tarttumaton pinta. Pinta mahdollistaa pikkuleipien helposti irtoamisen matosta, ja lasikuitu tarjoaa erinomaisen lämmönjakautumisen, jotta keksit paistuvat tasaisesti.
)
Parhaat apurit kakun leivonnassa
Tuoksu ja tylli- Koristele leivonnaisesi kuin oikea ammattilainen erilaisilla pursotustyyleillä!
Kakkurenkaat- Rakenna kakku suoraan rengasta! Se pitää täytteet yhdessä, jotta täytteillä ei ole minne mennä, ja estää niitä puristumasta pohjien väliin.
Palettiveitsi- Käytä palettiveistä saadaksesi kauniin ja ammattimaisen lopputuloksen, kun laitat kermaa kakun päälle.
Springform: Irrotettava vuoka- Jousivuoalla saat helposti irti koko reunan leivontavuoasta, joten kakkupohjan onnistuminen on lähes varmaa!
Kaulin- Leipojan paras ystävä! Kauli marsipaani prinsessakakkua varten yhdellä vedolla.
PÄIVITÄ KLAHDIKAKKU LUXUSKAKUKSI
Yksi yksinkertaisimmista leivonnaisistamme on kladdkaka. Sitä tarjoillaan usein kermavaahdon kanssa, mutta jos haluaa ottaa
sen yhden askeleen pidemmälle, voit valita maustaa ja koristella sen monilla herkuilla.
Kokeile tehdä siitä kakku leipomalla kaksi mutakakkua ja laittamalla ne päällekkäin. Se voidaan täyttää
vain kermaa, hedelmiä ja marjoja tai kuten tämä; hasselpähkinäkerma, kerma ja granaattiomenansiemeniä. Se käy myös
kaunis tehdä kaksi kakkua eri kokoisina ja laittaa pienempi päälle hyvin yksinkertaiseksi kerroskakuksi. Kuorruta
suklaan tai kerman kanssa, koristele hedelmillä ja marjoilla ja saat nopean, herkullisen ja helposti leivottavan kakun.
)
)
)
Kaksinkertainen mutakakku hasselpähkinäkerma täytteellä
Sinun tarvitsee
10 kappaletta
Kakku
150 g voi
3 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 dl kaakao
½ tl vaniljajauhetta tai 3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kpl munia
Voita muottiin
Hasselpähkinäkerma
75 g voita
100 g tuorejuustoa, luonnollinen
2½ dl tomusokeria
2 dl hasselpähkinäkermaa
)
)
Ohjeet
Kakku
Laita uuni 175 asteeseen ja vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla pohjasta ja voitele reunat voilla.
Sulata voi ja lisää sokeri, anna jäähtyä hieman.
Sekoita jauhot, kaakao, vanilja ja leivinjauhe kulhossa.
Lisää voiseos ja vatkaa yhteen.
Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi.
Kaada taikina muottiin ja tasoita.
Paista uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, keskiosan tulee olla kohonnut ja hieman liikkuva, reunat ovat asettuneet.
Ota ulos ja paina reunat varovasti alas lusikalla. Toista kun kakku jäähtyy, tasoita koko kakkua painamalla varovasti lusikan takapuolta pintaa vasten. Anna jäähtyä kokonaan.
Toista vaiheet 1-9 leipoaksesi tuplasuklaakakun.
Hasselpähkinävoide
Ota voi ja tuorejuusto esiin, jotta ne saavuttavat huoneenlämpötilan.
Vatkaa voi vaaleaksi, lisää tomusokeri ja vatkaa kermaiseksi.
Lisää tuorejuustoa ja hasselpähkinävoita ja sekoita tasaiseksi kermaksi.
Asennus
Aseta mutakakku lautaselle, peitä puolikkaalla kermasta ja laita toinen kakku päälle. Levitä tai pursota loput kermasta. Tarjoile mielellään jäätelön, marjojen, hedelmien tai pähkinöiden kanssa.
)
)
MESTARIPRINSESSIKAKKU - OIKEA KLASIKKO
Prinsessakakku koostuu kuohkeista pohjista, on täytetty hillolla ja vaniljakreemillä ja useimmiten päällystetty vihreällä
marsipaanikansi. Kuten useimmat leivonnaiset, tätä kakkua voi vaihdella loputtomasti. Tässä olemme sekoittaneet
kolme eri väriä marsipaania ja kaulittuna kansiksi. Erittäin helppo tapa noudattaa juhlateemaa tai
samankaltaisia. Värejä voi sekoittaa kaikilla mahdollisilla kuvioilla, kiertää ja luoda marmoroituja tai leikata.
ota sana ja kauli se sisään. Marsipaani on myös kiitollinen käyttää, jos haluat mieluummin välttää tasoittamista tai
koristele kakkuja, tässä kansi on koriste.
Vinkki!Kun kaulit marsipaania, suosittelen tekemään sen kahden leivinpaperin välissä. Irrota
marsipaani väliin
)
)
)
Prinsessakakku - vaihe vaiheelta
Sinun tarvitsee
8-10 kappaletta
Kakkupohja
4 kpl munia
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
Voita muottiin
Täyte
1 dl vadelmahilloa
2 dl vaniljakreemi
2 dl kermaa
Topping
noin 300 g marsipaania
Tomusokeri
Ohjeet
Kakkupohja
Laita uuni 175 asteeseen.
Paina leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, 20 cm, ja voitele reunat voilla.
Sekoita perunajauho, leivinjauhe ja vanilja.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Lisää kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 25-30 minuuttia, kakun tulee olla täysin kypsä ja kokeilutikku tulee ulos kuivana.
Ravista varovasti kakkua, jotta se irtoaa reunoista. Käännä kakku heti ritilälle ja avaa muotin lukko päästääksesi kosteuden ulos.
Anna kakun jäähtyä kokonaan avatussa muodossaan.
Jaa kakku kolmeen tai neljään yhtä suureen osaan.
Asennus
Aseta ensimmäinen pohja lautaselle ja peitä hillolla.
Laita seuraava pohja päälle ja peitä se vaniljakreemillä.
Laita viimeinen pohja päälle ja levitä vatkattua kermaa ohuelti koko kakun ympäri ja kuin kumpu keskelle.
Kauli marsipaania ohueksi ja peitä kakku. Seuraa varovasti marsipaania käsillä alaspäin lautaselle ja venytä se alhaalta niin, ettei siihen tule ryppyjä. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja sihtaa päälle tomusokeria.
)
)
TÄYDELLISET MINI-PIIRAKAT PAIKALLA KÄYTETTÄVÄLLÄ MUOTILLA
Muottileikkurion helppo tapa vaihdella kahvitarjoilua, tarjoamalla pyöreitä brownieseja neliöiden sijaan, tekee että
se tuntuu heti hieman juhlavammalta. Muotilla voit myös tehdä minikakkuja. Paista kääretorttupohja tai tavallisia
kakkupohjat, jotka jaetaan, ja otetaan pyöreät palat. Kolme pientä pohjaa riittää, jotka täytetään esimerkiksi voikreemillä,
hillo tai kuorrutus. Ulkopinta voidaan tasoittaa, jättää paljaaksi tai ehkä peittää marsipaanilla kuten tässä. Minikakuissa
voi valita, kuinka kehittyneen päällysteen tai koristeen haluaa, mutta miniatyyreissä on jotain erityistä
joka tekee siitä kauniin.
Nämäminikakuton päällystetty suklaakreemillä ja marengilla, mustikoilla ja pistaasipähkinöillä ja kolmas
kermalla ja passionhedelmällä. Yksityllseton hyvä olla, kun jotain koristellaan kermalla. Valitse mielellään yksi
tylliliitännällä, jotta voit helposti vaihtaa tyllan vaihtamatta pursotuspussia.
Rullakakkupohja minikakuiksi
Sinun tarvitsee
3 kpl munia
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl vettä, kuumaa
Voita muottiin
Sokeria pohjan kääntämiseen
Ohjeet
Pohja
Laita uuni 250 asteeseen.
Peitä vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi voilla.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe, käännä ne taikinaan.
Lisää kiehuvaa vettä ja sekoita.
Kaada taikina pannulle ja levitä tasaisesti.
Paista uunin keskiosassa noin 4 minuuttia, pidä silmällä, se käy nopeasti.
Ripottele sokeria kakun päälle, laita leivinpaperi päälle ja käännä pohja ritilälle.
Vedä varovasti pois leivinpaperi, joka on ollut uunissa. Anna pohjan jäähtyä täysin leivinliinan alla.
Valitse muotin koko ja ota pieniä kakkupohjia.
)
)
TASAPAINOISIA KAKKUJA JA TÄYDELLINEN TULOS
Yksi asioista, jotka yleensä erottavat kotileipureiden kakut ammattilaisten kakkuista, ovat tasaiset pohjat. Käyttämällä
käytä yhtäkakkuleikkuriNäin saat täysin suorat ja tasaiset pohjat. Saatat mahdollisesti tarvita tasoittaa ylimmän.
osa ennen kuin kakku on noussut uunissa.
Kun täytät kakkua ja haluat tasaisia kerroksia,suihkuta täytettäReunalla kakkua ja täytä sitten
keskellä. Silloin sinulla on tasainen rengas, joka toimii ohjenuorana kerroksen paksuudelle. Varmista, että sinulla on hieman täytettä jäljellä,
Käytä sitä kakun ulkopinnan tasoittamiseen ja murusten kapseloimiseen pohjista. Laita jääkaappiin hetkeksi ennen.
On aika tasoittaa. Yksikakkukieritinmahdollistaa kakun helpon pyörittämisen kuorrutuksen aikana ja näin ollen
saavuta sujuvuus, vältä hakkaamista ja saat täysin sileän pinnan.
Valloittava suklaakakku
Sinun tarvitsee
14 kappaletta
Kakku
2 dl rypsiöljyä
3 dl jogurttia, noin 10% rasvapitoisuus
3 kpl munia
5 dl jauhoja
2½ dl sokeria
1½ dl kaakaota
½ tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
Voita muottiin
Täyte
400 g suklaata, vaalea
3½ dl kermaa
15 g voita
Frosting
75 g voita
200 g tuorejuustoa
noin 3-4 dl tomusokeria
1 tl limetti
2 rkl kaakaota (voi jättää pois)
1 tl vaniljajauhetta
)
)
)
)
)
Ohjeet
Kakku
Laita uuni 150 asteeseen. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, 20 cm, ja voitele reunat voilla.
Sekoita jogurtti, öljy ja kananmuna.
Sekoita vehnäjauho, sokeri, kaakao, suola, ruokasooda ja leivinjauhe. Lisää ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja kopauta vuokaa pöytää vasten, jotta taikina laskeutuu kunnolla.
Paista uunin alaosassa noin 60-70 minuuttia tai kunnes kakku on hyytynyt ja tikku tulee ulos kuivana.
Irrota varovasti reunat ja käännä kakku suoraan ritilälle, sulje takaisin ja anna jäähtyä täysin muotin alla.
Täyte
Hienonna suklaa ja laita se kulhoon yhdessä voin kanssa.
Kuumenna kerma ja kaada se kulhoon, sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut ja saat tasaisen kerman. Anna seistä ja paksuuntua hieman.
Frosting
Ota voi esiin, jotta se saavuttaa huoneenlämpötilan. Vatkaa se kuohkeaksi ja valkoiseksi.
Lisää tomusokeri, kaakao, vanilja ja lime. Vatkaa kuohkeaksi.
Lisää tuorejuusto ja vatkaa kiinteäksi kermaksi. Vatkaa niin vähän kuin mahdollista, kunnes saat halutun koostumuksen.
Kaada pursotuspussiin
Asennus
Tasoita tarvittaessa kakun päältä. Leikkaa kakku kolmeen samanlaiseen pohjaan, laita ensimmäinen kakunpyörittimelle.
Pursota täytettä renkaana pohjan reunalle ja täytä keskikohta. Aseta seuraava pohja päälle ja toista. Aseta viimeinen pohja päälle ja peitä koko kakku jäljellä olevalla täytteellä. Tasaa ja varmista, että mahdolliset murut on kapseloitu. Laita jääkaappiin vartiksi.
Pursota kerros kuorrutetta kakun päälle ja tasoita tasainen kerros ympäri ja päältä.
Koristele pursotetulla kuorrutuksella eri tyllillä. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä ja mielellään hapokkaiden marjojen kanssa.
)
)