Pizzakivet / Leivontakivet

Drömmer du om en pizza med krispig botten och perfekt gräddning? Då är en pizzasten din bästa vän i köket! Genom att fördela värmen jämnt och effektivt, får du en oemotståndlig, krispig yta på din pizza eller ditt bröd. Pizzastenar och bakstenar är också fantastiska för att baka andra bakverk som bröd och focaccia.

Grilla baksteenillä

Leivontakivi helpottaa täydellisen tuloksen saavuttamista, kun paistat pizzaa grillissä. Kivi antaa nopean alalämmön, mikä selittää, miksi pohja tulee erityisen rapeaksi.

On tärkeää, että grilli on todella kuuma, sen tulisi nousta 250º:een. Briketit ovat suositeltavampia, koska tavallinen grillihiili palaa liian nopeasti. Jaa briketit grillin reunoille ja laita vain muutama keskelle. Tai käytä kaasugrilliä.

Aseta leivontakivi ritilän keskelle ja laita kansi päälle. Kiven on oltava todella kuuma ennen pizzataikinan laittamista. Jos sinulla ei ole leivontakiveä, voit myös käyttää kevyesti voideltua suurta paistinpannua, joka kestää uunin lämpöä, tai paellapannua. Mutta muista, että ne ovat ohuempia kuin leivontakivi, joten pizza kypsyy nopeammin. Muista myös, että pizzat eivät ehkä ole yhtä suuria. Pizzat grillataan.
kannen päällä saadaksesi lämpöä myös ylhäältä.

Leivinpaperi helpottaa pizzan siirtämistä pelliltä kivelle.