Praliinimuotit ja tarvikkeet

Att göra egna praliner är både roligt och belönande, och med rätt pralinformar kan du skapa fantastiska godsaker som imponerar på alla. Hos Bagaren och Kocken hittar du ett brett utbud av pralinformar i olika material och design – från flexibla silikonformar till stiliga metall- och plastvarianter. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren chokladtillverkare, hjälper våra högkvalitativa formar dig att skapa perfekta praliner med vackra detaljer. Utforska vårt sortiment och ge dig själv möjligheten att göra professionella, handgjorda praliner hemma. Ditt chokladäventyr börjar här!

PRALINFORMAR DÄR BARA FANTASIN SÄTTER GRÄNSERNA

Choklad kan ätas året om, det är det inget tvivel om. Genom att göra egen choklad så kan du själv göra dina egna favoriter och kombinera de smaker du älskar. Det kräver ordentliga redskap och en smula tålmodighet att göra egna chokladpraliner. Men du kommer garanterat att älska resultatet.

Det är endast fantasin som sätter gränsen för vad du kan göra i en chokladform. Det finns en hel värld av olika former och mönster. Du kan till exempel göra små hjärtan till jul eller fotbollar till ett barnkalas. Du kan även välja vilken choklad du vill använda och vad de ska innehålla. Så det finns något för varje tillfälle.

Silikonipralinmuotit

Yksinkertaisimmat suklaamuotit käyttää. Silikonituotteet kestävät sekä uunissa että pakastimessa. Ne tarjoavat huomattavasti enemmän mahdollisuuksia käytössä. Silikoniset suklaamuotit ovat sekä lämpöä kestäviä että joustavia käyttää. Samoin elastinen materiaali ei vanhene niin nopeasti. Silikonimuottien kanssa voi olla, että suklaan kääntäminen ulos voi joskus olla vaikeaa.

Muoviset konvehtimuotit

Hieman vaativampi materiaali. Kun käytät kovasta muovista valmistettua suklaamuottia, sinun on varmistettava, että lämpötila on täysin oikea. Muuten riski on, että et saa suklaata irti. Kuitenkin kova materiaali on täydellinen, kun raaputat ylimääräistä suklaata muotista. Samalla ne ovat myös erinomaisia, kun käännät ne ylösalaisin saadaksesi suklaan ulos.

Inspiraatio: 3 erilaista reseptiä

Täytetyt suklaakonvehdit suolakaramellilla

Muoto:Silikomart Tartufino

Katso resepti täältä

Täytetyt suklaakonvehdit passionhedelmäcurdilla

Muoto:Silikomart Monamour

Katso resepti täältä

Täytetyt suklaakonvehdit nougatcrunchilla

Muoto:Silikomart Flame

Katso resepti täältä

Tarkista lämpötila: Käytä suklaan sulattajaa

Lämpötila on varmasti tärkein tekijä suklaan sulattamisessa. Tee prosessista helpompi käyttämällä Städterin sähköistä suklaan sulattajaa, joka varmistaa suklaan pysyvän tasaisessa lämpötilassa.

Städter Sähkösuklaan sulattaja

LISÄTIETOJA