Opimme vatkaamaan ympyröitä, mutta tiesitkö, että paras tapa vatkata on sivulta sivulle. Kallista kulhoa hieman itseesi päin ja liikuta vispilää sivuttain edestakaisin koskematta pohjaan, jotta ainesosat sekoittuvat parhaiten.
Vispilä - pieni keittiöapulainen, josta et voi luopua
Leipuri ja Kokki tarjoaa laajan valikoiman vispilöitä. Hyvä vispilä on välttämätön väline, jonka tulisi olla keittiössäsi. Käytät sitä sekä ruoanlaittoon että leipomiseen. Meiltä voit kätevästi lajitella vispilöitä eri hintaluokissa, väreissä ja materiaaleissa. Arvostamme suuresti mahdollisuutta tarjota sinulle vispilöitä tunnetuilta brändeiltä. Jos etsit klassista vispilää, kannattaa katsoa brändejä kuten Blomsterberg, Rösle ja Zwilling. Jos taas etsit trendikkäämpää vispilää, Roy Fares on varma valinta.
Ostohje: Minkä vatkaimen valitsen?
Riippuen siitä, mitä aiot valmistaa tai leipoa, vastaus vaihtelee hieman. Sähkökauhan lisäksi erityisesti spiraalivispin ja pallovispin välillä on olennaisia eroja, jotka on hyvä tietää.
Spiraalivispilä:Kierrevispilällä pääset helposti kulhon, kattilan tai vadin pohjaan, kun vatkaat. Se sopii erinomaisesti kerman vatkaamiseen tai kastikkeen valmistamiseen, koska vältät sen palaamisen pohjaan. Kierrevispilä on myös suositeltava, kun sinulla ei ole paljon vatkattavaa.
Pallovispilä:Pallovispin otat esiin, kun haluat saada paljon ilmaa taikinaan, kuten sokerikakkutaikinaan tai munanvalkuaisiin, kun vatkaat herkullista marenkia. Tiheä pallovispin on hyvä pallovispin - se on nyrkkisääntö! Näin vatkaaminen sujuu nopeammin eikä hidasta leipomista.
Materiaalit:Kun on kyse materiaaleista, voit antaa henkilökohtaisten mieltymysten ohjata sinua, mutta on hyvä pitää mielessä, millaisessa kulhossa tai keittoastiossa vispilää käytetään. Teräksinen vispilä on klassinen valinta, mutta se voi samalla aiheuttaa naarmuja tietyntyyppisiin materiaaleihin, jolloin silikoni tai muovi on hellävaraisempi vaihtoehto.
)
)
Leipuri ja Kokki vinkkaa!
)
)
Anna munanvalkuaisille huoneenlämpö ennen vatkaamista. Munanvalkuaiset ovat näin ollen juoksevampia, ja se sallii proteiinirakenteen helpommin kapseloida ilmaa, joten vatkaamalla saat enemmän tilavuutta kuin jos ne olisivat kylmiä.
)
Kermavaahto jälkiruokaan? Laita metallikulho jääkaappiin ennen vatkaamista, niin kerma pysyy paremmin koossa.