Täydellinen lahjasetti! Sisältää innovatiivisen korkkiruuvin, varasangan, lämpömittarin viinin optimaalisen lämpötilan takaamiseksi, folioleikkurin, tippasuojan ja viinipullon korkin.
Karahvi – dekantoimiseen, ilmastamiseen ja kauniiseen tarjoiluun.
Sijoita hyvään karahviin, jos pidät hyvästä viinistä. Sen avulla saat viinistä maksimaalisen maun ja aromin hapettamalla sitä.
Dekantoi viini - poistaaksesi viinin ikääntymisen aikana syntyneen sakka.
Vanhemmassa viinissä voi nähdä, että pullon pohjalla on pieniä jyviä. Tätä kutsutaan sakaksi, ja se koostuu sedimentistä, joka on muodostunut mm. tanniineista. Jos viiniä on säilytetty pitkään, nämä kasaantuvat yhteen (mikä ei ole vaarallista, mutta voi antaa viinille karvasta sävyä). Valkoviinissä voi sen sijaan muodostua viinikiveä, joka myös tulisi poistaa ennen tarjoilua. Muista asettaa pullo pystyyn vuorokaudeksi ennen dekantoimista, jotta sakka kerääntyy pohjalle.Toimi näin:Avaa pullo ja ala hitaasti kaataa viiniä karahvin reunaa pitkin. Vältä liplatusta ja roiskimista. Käytä mielellään valonlähdettä pullon takana kaataessasi, sillä kun näet, että sakka alkaa lähestyä pullon suuta, on aika lopettaa kaataminen.
Ilmaise viini
Nuoret viinit eivät tarvitse dekantoimista sedimentin poistamiseksi, vaan ne voidaan sen sijaan tuulettaa karahvissa.Toimi näin:Kaada viini karahvin sivua pitkin ja pyöritä viiniä karahvissa, jotta se altistuu hapelle nopeammin. Tee tämä pari tuntia ennen tarjoilua tai suoraan tarjoilun yhteydessä, riippuen siitä, kuinka voimakasta aerointia haluat.
)
)
Oikea lämpötila viinille
Kun olet oppinut, mitkä viinit tarjoillaan oikeassa lämpötilassa, olet päässyt pitkälle! Viinin aromit korostuvat paremmin, kun se tarjoillaan oikeassa lämpötilassa.
Punaviini: 14-18 °C
Valkoviini: 8-12 °C
Kuohuviini: 8-10 °C
Roséviini: 8-10 °C
Vinkki!Pulltexilla on talvimittari, jonka kiinnität pullon ympärille nähdäksesi viinin tarkan lämpötilan.
Jos sinulla ei ole käytössäsi lämpömittaria, voit käyttää tätä nyrkkisääntöä: Aseta punaviini jääkaappiin 30 minuuttia ennen tarjoilua, ota valkoviini jääkaapista 30 minuuttia ennen tarjoilua ja ota kuohuviini ja rosé jääkaapista 10 minuuttia ennen tarjoilua. Pidä sitten valkoisen/rosén/kuohuviinin lämpötila viinijäähdyttimen avulla.
Vinkki!Nopeasti jäähdyttävä viini – Täytä jääastia 1/3 jäällä. Lisää vettä niin, että jää peittyy. Kaada suolaa, noin 3 rkl per jääpala (suola laskee jäätymispistettä, mikä tekee juoman jäähtymisestä nopeampaa). Aseta pullo ja lisää vettä niin, että suurin osa pullosta peittyy.
)
)
ÄLYKKÄÄT VIINIYHTEISTÄT
)
)
Tämä patentoidulla pullo- tuella varustettu viinipullonavaaja helpottaa korkin vetämistä ilman, että se taipuu tai murtuu! Valmistettu puusta ja kiiltävästä ruostumattomasta teräksestä.
)
Viiniä pullossa jäljellä? Ei hätää! Vakuumipumpulla voit helposti pumpata ilman pullosta ja säilyttää viinin. Avaa ja tarjoile milloin haluat ja sulje taas.