Edut ja haitat
Eri sytytyslajeilla on tietenkin sekä etuja että haittoja. Hiili on helppo työstää ja syttyy nopeasti. Se voi yleensä palaa 400 asteessa, ja grillihiili voi olla kuumempaa kuin briketit. Brikettien sytyttäminen voi olla vaikeaa, mutta ne palavat vastineeksi pidempään ja tasaisemmalla lämpötilalla. Brikettien kanssa lämpöä on helppo hallita, mikä voi olla vaikeampaa hiilen käytön yhteydessä. Puupellettiä on vielä helpompi hallita, koska siinä on yleensä lämpötilansäätö. Voit siis saada juuri haluamasi lämpötilan. Puupelletti on lisäksi erittäin helppo sytyttää ja se on nopeasti käyttövalmis.
Hiilen haittapuoli on, että se muuttuu hauraaksi, palaa nopeasti loppuun ja jättää jälkeensä enemmän tuhkaa ja likaa. Briketit vievät enemmän aikaa saavuttaakseen oikean lämpötilan ja kuten hiili, materiaali jättää runsaasti tuhkaa. Puupellettejen haittapuoli on, että grillauksen alussa syntyy paljon savua, mikä myös lisää savuisempaa makua. Sinun on myös oltava tarkkana, että käyttämäsi pelletit soveltuvat ruoanlaittoon. Et voi nimittäin käyttää tavallisia puupellettejä.