Grillihiilet, briketit & puupelletit

Grillihiilet, briketit & puupelletit

Edut ja haitat

Eri sytytyslajeilla on tietenkin sekä etuja että haittoja. Hiili on helppo työstää ja syttyy nopeasti. Se voi yleensä palaa 400 asteessa, ja grillihiili voi olla kuumempaa kuin briketit. Brikettien sytyttäminen voi olla vaikeaa, mutta ne palavat vastineeksi pidempään ja tasaisemmalla lämpötilalla. Brikettien kanssa lämpöä on helppo hallita, mikä voi olla vaikeampaa hiilen käytön yhteydessä. Puupellettiä on vielä helpompi hallita, koska siinä on yleensä lämpötilansäätö. Voit siis saada juuri haluamasi lämpötilan. Puupelletti on lisäksi erittäin helppo sytyttää ja se on nopeasti käyttövalmis.

Hiilen haittapuoli on, että se muuttuu hauraaksi, palaa nopeasti loppuun ja jättää jälkeensä enemmän tuhkaa ja likaa. Briketit vievät enemmän aikaa saavuttaakseen oikean lämpötilan ja kuten hiili, materiaali jättää runsaasti tuhkaa. Puupellettejen haittapuoli on, että grillauksen alussa syntyy paljon savua, mikä myös lisää savuisempaa makua. Sinun on myös oltava tarkkana, että käyttämäsi pelletit soveltuvat ruoanlaittoon. Et voi nimittäin käyttää tavallisia puupellettejä.

Mikäntyyppinen sytytys?

Grillihiili

Lyhyt paloaika
Antaa korkean lämmön
Nopea sytytys

Grillihiili kutsutaan joissakin yhteyksissä myös puuhiileksi. Tämäntyyppinen sytytys sopii täydellisesti, kun aiot grillata makkaraa, pihviä, kalaa tai vihanneksia. Se on ihanteellinen pienille raaka-aineille, jotka eivät tarvitse yhtä pitkää aikaa grillissä. Se myös tuo mukanaan kevyen savuisen maun.

Puupelletti

Nopeasti käyttövalmis
Antaa hyvän savuisen maun
Useimmiten lämpötilansäätimellä

Puupelletit voidaan käyttää kaikentyyppisiin raaka-aineisiin. Paras puupelleteissä on se, että saat todella savuisen maun, mikä tekee niistä erinomaisia ribseille ja vastaaville lihatuotteille. On myös helppo saada täydellinen tulos, kun voit helposti säätää lämpötilaa.

Briketit

Pitkä palamisaika
Antaa tasaisen lämmön
Ihanteellinen suurille ruokamäärille

Briketit ovat se sytytys, joka sopii parhaiten kunnon härkäpihville tai muille raaka-aineille, jotka sopivat joulupöytään. Briketit pitävät lämpöä pitkään, mikä tietenkin sopii hyvin, jos grillaat pidempään kypsennettävää. Grillibriketit koostuvat puristetusta kivihiilestä, puuhiilestä tai kookospähkinän jätteistä.