Kattilat
En bra kastrull är ett måste i varje kök, oavsett om du kokar pasta, sjuder såser eller värmer soppor. Hos Bagaren och Kocken hittar du kastruller i rostfritt stål, gjutjärn och non-stick, noggrant utvalda för att ge dig bästa möjliga resultat. Våra kastruller har jämn värmefördelning, hållbara material och smarta funktioner som gör matlagningen enklare och roligare. Oavsett om du är hobbykock eller proffs har vi kastruller för alla behov och spistyper.
)
VALITA KATILLA
Ruostumaton teräson hyvä materiaali kattiloille, koska se kestää korkeita lämpötiloja. Teräksessä on myös etuja verrattuna esimerkiksi pinnoitettuun kattilaan, sillä käyttöikä on pidempi, koska pinnoitetta ei ole, joka kuluis. Mukavaa on myös, että teräskattilassa voi käyttää puu-, muovi- ja metallikeittiövälineitä.
Enemaloitu kattilaKorkealaatuinen on päällystetty erittäin kovalla ja kestävällä kiiltävällä emaljilla, joka tekee kattiloista helppoja puhdistaa eikä ime makuja tai värejä ruoasta. Täydellinen äyriäisten valmistukseen. Usein voidaan puhdistaa astianpesukoneessa.
Enkuparikattilal valmistetaan nykyään usein vähintään kolmessa kerroksessa. Kupari ulkopuolella, sitten alumiini ja sisällä ruostumaton teräs. Kaksi ulkoista kerrosta tarjoavat erinomaisen lämmönjohtavuuden ja ruostumaton sisus tekee keittokannusta hygieenisen ja helppohoitoisen.
Envalurautakattilaon usein hieman pienempi ja ei harvoin kastikekattila. Tämä johtuu siitä, että valurauta on raskasta ja vaikeaa käsitellä kattilankahvasta, toisin kuin valurautakattilassa, jossa on korva kummallakin puolella.
Enpäällystetty kattilaomistaa non stick -pinnoitteen ja on täydellinen, kun valmistat maitopohjaisia ruokia, kastikkeita, puuroa ja kaikkea muuta, mikä muuten helposti tarttuu kattilan pohjaan ilman non stick -pinnoitetta. Muista välttää metallisia välineitä, jotta pinnoite ei kuluisikaan tarpeettoman nopeasti.
)
)
Onko paksu pohja todella tärkeä?
Kyllä vain. Kaksi tärkeää syytä. Ensinnäkin, jotta lämpö jakautuu parhaalla mahdollisella tavalla, ja toiseksi, jotta lämpö pysyy niin kauan kuin tarvitaan. Paksumpi pohja myös estää astiaa vääntymästä yhtä helposti ja takaa hyvän kontaktin esimerkiksi induktio- ja keraamisella liedellä. Muista kuitenkin aina lämmittää paistamis- tai keittoastiaa vähitellen. Sama pätee, kun jäähdytät astiaa käytön jälkeen.
Koko on tärkeä
On aina hyvä olla hieman eri kokoisia kattiloita, jotta voi valita käyttötilanteen mukaan. On myös helppo tuijottaa vain halkaisijaa, mutta korkeus on myös tärkeä. Mitä korkeampi kattila, sitä enemmän vettä on lämmitettävä pienemmältä pinnalta. Pohjalta siis. Näin ollen joskus tarvitaan korkeaa kattilaa, esim. keiton, joidenkin vihannesten ja ei vähäisimpänä äyriäisten valmistuksessa.
)
)