OPI VALMISTAMAAN ERILAISIA PASTARUOKIA DANTEN KANSSA!
Annamme Danten Zian, joka tunnetaan muun muassa Ruotsin mestarikokki 2018 -ohjelmasta ja TV4 Nyhetsmorgonista, kokeilla erilaisia pastakoneitamme.
Vide sarjassa näette erilaisia pastatyyppejä valmistettavan manuaalisissa ja sähköisissä pastakoneissa. Lisäksi hän tekee raviolia yhdellä Smegin koneistamme!
)
Danten kolme parasta vinkkiä
1. Vaivaa taikinaa kunnolla saadaksesi oikea joustavuus pastaan, noin 10-15 min.
2.Suolaa vesi kunnolla. 10 g suolaa per 1 litra vettä ja 100 grammaa pastaa on hyvä ohje.
3. Kärsivällisyys - Kokeile itse - Ei liian tahmea eikä liian jäykkä. Voit säätää helposti lisäämällä jauhoja tai vettä. Kuiva = enemmän vettä. Liian märkä – enemmän jauhoja. Jos se on liian kuiva, voit laittaa oliiviöljyä käsiisi ja vaivata taikinaa.
)
)
)
)
)
"Valmistusaika voi"
vaihtelee paksuuden mukaan,
jauho, ja kuinka paljon sinulla on
vaivattu taikina. Siksi se on
tärkeää maistaa pastaa.
RESEPTI
Danten kynä salsicciakastikkeella ja basilikaöljyllä
Sinä tarvitset
4 annosta
Pasta penne, mielellään mezze penne400g
Salsiccia1 pkt (noin 300g)
Hienoksi silputtu kultasipuli1 kpl
Hienoksi silputtu valkosipuli2 kynttä
Punaviini0,75 dl
Tomattahna4-5 rkl
Murskat tomaatit400g
Oliiviöljy0,5 dl
Suola
Sokeri
Tarjoiluun
Parmesanjuusto
)
Toimi näin
Paista salsicciaa, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä 3-4 minuuttia keskilämmöllä.
Lisää tomaattipyree ja paista vielä 2-3 minuuttia.
Lisää punaviini ja anna viinin haihtua. Lisää sitten murskatut tomaatit ja loput oliiviöljystä. Anna kypsyä 10-12 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.
Keitä pasta, tarjoa!