Painekeitin

Med en tryckkokare kan du laga mat snabbare, bevara mer näring och få djupare smaker i dina rätter. Perfekt för mustiga grytor, möra köttbitar och smakrika soppor – och dessutom energieffektivt! Tack vare den höga temperaturen och trycket reduceras tillagningstiden rejält, utan att kompromissa med smak eller kvalitet.

Hyvä tietää

Miksi se on niin nopea?
Veden kiehumispiste on 100 astetta. Kiehumispiste kuitenkin muuttuu paineen mukaan, mikä tarkoittaa, että korkeammassa paineessa kiehumispiste nousee. Kun käytät painekeitintäsi maksimipaineessa, kiehumispiste on noin 120 astetta. Tämä lämpötilan nousu on syynä lyhentyneeseen kypsennysaikaan.

Kuuluuko painekeittimessä?
Vanhemmat mallit voivat hyvinkin pitää ääntä ja melua käytön aikana. Uudemmat painekattilat ovat lähes äänettömiä. Jos paine nousee liian korkeaksi painekattilassasi, siinä on turvallisuusventtiili, joka huolehtii, että päästää hieman ilmaa ulos – tämä voi kuulostaa hieman viheltävältä ääntä.

Kuinka vähän/kuinka paljon minun pitäisi täyttää se?
Sinun on oltava vähintään ¼ litraa vettä, mutta sinun on myös oltava varovainen, ettei vettä ole liikaa. Höyryä pääsee pakenemaan vain hyvin vähän, joten loput säilyvät astiassa. Lisäksi on tärkeää, ettet täytä painekattilaa enempää kuin 2/3 osaa kattilasta. Usein kattilan sisäpuolella on merkintä, jota tulee noudattaa. Jotkut raaka-aineet kasvavat keitettäessä, joten näissä tapauksissa saatat haluta täyttää kattilan korkeintaan puoleen väliin.

Miten tasapainotan paineen, jotta se voi jäähtyä?
On useita eri tapoja puristaa painetta, kun ruoka on kypsynyt. Välitön jäähdytys tapahtuu, kun laitat painekattilan altaaseen ja annat ohuen, kylmän vesivirran valua kannen yli. Tämä on eniten käytetty menetelmä. Nopea paineen purku tapahtuu, kun "sammutat" painekattilan. Vedä sitten hitaasti ja varovasti lukitusmekanismista, kunnes venttiilistä alkaa tulla hieman höyryä. Viimeinen on hidas paineen purku, joka tapahtuu, kun poistat painekattilan levyltä ja asetat sen sivuun. Tällöin paine laskee hitaasti, noin 15 minuutissa. Ruoka kypsyy edelleen, ja tietyissä tapauksissa voit lyhentää kypsennysaikaa samassa ajassa.

Ostohje – minkä painekattilan valitsen?

Kapaciteetti:Kuten niin monet muut keittiötuotteet, myös painekattiloita on saatavilla useissa eri kooissa. Löydät painekattiloita 3:sta 10:een litraan. Muista, että painekattilassa tarvitaan erityisen paljon tilaa. Tämä tarkoittaa, että jos ostat 3 litran painekattilan, se voidaan täyttää enintään 2 litralla. Siksi on hyvä tietää, kuinka monelle haluat valmistaa kerralla. Painekattilan etuna on, että voit käyttää sitä myös tavallisena kattilana ilman kantta.

Turvallisuus:Nykyiset painekattilat ovat paljon turvallisempia käyttää verrattuna ensimmäisiin, jotka olivat markkinoilla. Kiinnitä huomiota, onko lisäventtiileitä, kannen lukitusominaisuus ja venttiili, joka automaattisesti aktivoituu, jos paine nousee liian korkeaksi.

Käytettävyys:Joitakin malleja on varustettu kahdella kahvalla, mikä tekee niistä erittäin helppoja siirtää. Tämä on erityisen etu, jos sinulla on suuri malli. Lisäksi voi olla etu, jos kahvat ovat irrotettavat, sillä tämä helpottaa säilytystä. On myös painekattiloita, joissa on useita lukitusvaihtoehtoja, mikä helpottaa painekeittämistä.

Currykastike

Herkullinen ruoka, jonka keittäminen normaalisti vie noin 30 minuuttia, mutta joka painekeittimessä vie vain 5 minuuttia. Voit tarjoilla ruoan riisin, riisipaperikuppien tai sellaisenaan. Valmisteluun kuluu hieman aikaa, joka ei sisälly viiteen minuuttiin painekeittämisessä.

Se, mitä tarvitset:

1 kg. kuutioitu sianliha
2-3 porkkanaa
6 uutta sipulia
2 viipaletta tuoretta ananasta
1 punainen paprika
Currya ja tuoretta chiliä maun mukaan
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
5 dl vettä
2-3 rkl. maissitärkkelystä
Suola ja pippuri

Varmista, että aloitat vihanneksista ja hedelmistä leikkaamalla ne suuremmiksi paloiksi.

Ruskista liha painekattilassa suolalla ja pippurilla. Vähennä lämpöä ja kaada päälle currya, tuoretta chiliä ja murskattua valkosipulia.

Sitten tulevat porkkanat, sipuli, punainen paprika ja ananas. Sekoita vesi maissitärkkelyksen kanssa ja kaada seos joukkoon.

Laita kansi painekeittimeesi ja lukitse se. Aseta paine maksimaaliseen lämpötilaan, kunnes painekeitin näyttää täyden paineen. Nyt aloitat ajanoton, ruoan tulee kiehua 5 minuuttia, jonka jälkeen se tulee jäähdyttää.

Sitten ateriasi on valmis tarjoiltavaksi haluamiesi lisukkeiden kanssa tai ilman. Tuotevideossamme näet WMF-painikeittimen käytettävän curryruoan valmistamiseen.

Inspiroidu useista herkullisista aterioista blogikirjoituksestamme.Here is the translation: tässäOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Finnish.