Savustimet

Grillaaminen sisältää enemmän kuin vain ruoan valmistamisen ritilällä suoraan ylös ja alas. Siinä on paljon kyse makujen luomisesta, joita on muuten erittäin vaikea saavuttaa. Savun maku esimerkiksi. Aitoa savun makua ei voi jäljitellä mausteilla. On olemassa useita erilaisia menetelmiä ruoan savustamiseen kotona ja ulkona. Bagaren ja Kockenilta löydät kaiken, mitä voit tarvita ruoan savustamiseen kotona.

On ihanaa savustaa itse pyydettyä kalaa. Meillä on valikoimassa sekä puu- että sähkösavustimia. Meillä on myös grillejä, joissa on sisäänrakennetut savustustoiminnot, kuten Big Green Egg tai Landmann. Meillä on myös älykkäitä savustusastioita ja sähkösavustimia Muurikalta. Laajenna grillaustasi tänä kesänä ja sisällytä savustaminen prosessiin. Toinen ei sulje pois toista, ja voit helposti säätää, kuinka paljon savun makua haluat.

Hauskinta ruoan savustamisessa itse on se, että voit valita, mitkä savuhalot käytetään oikean maun saavuttamiseksi. Eri savuhalot sopivat eri hyvin eri raaka-aineille. Meillä Bagaren ja Kockenilla voit helposti, vaivattomasti ja edullisesti ostaa savuhalosi verkosta.

Vinkkejä ja neuvoja tupakoinnista:

  1. Tammi- ja jalavahakkeet antavat miedon savun maun, kun taas koivu- ja pyökki ovat hieman voimakkaampia. Havupuiden haketta ei tulisi käyttää, koska se voi sisältää hartseja.

  2. Kokeile ettäsavustaa vihanneksia.Perunat ja juurekset sopivat erinomaisesti – muista keittää ne ensin.

  3. Rasvainen kalakuten lohi, sill ja makrilli ovat yleensä parempia kuin vähärasvainen kala kuten turska ja kampela.

  4. Yritä polttaa hyväärapsiöljy tai oliiviöljy. Käytä sitä marinadina salaateille tai hyvälle kotitekoiselle majoneesille.

  5. Lisää hieman tuoreita yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia tai salvIAA, makujen hienosäätämiseksi savustuksen aikana.

  6. Useimmat elintarvikkeet paranevat, jos ne ovatsuolattu ensin– erityisesti kala. Laita ruoka suolaliemeen tai suolaa karkealla suolalla – anna jäähtyä. Huuhtele suola pois ja kuivaa paperipyyhkeellä.

  7. Paras tapa imeä savun maku on, jos savustettava ontäysin kuivapinnalla. Pyyhi siksi aina ruoka puhtaalla liinalla ennen kuin jatkat kypsentämistä uunissa.

  8. Kokeile lisätä vähänkuivattuja yrttejä ja sokeria/ruokosokeriasuolauksen aikana – se antaa valmiille tuotteelle laajemman maun. Voit myös lisätä hieman ruokosokeria lastuihin syvemmän maun saamiseksi.

  9. Kuivaa kala aina hyvinpaperipyyhkeellä tai vastaavalla ennen kuin lisäät muita ainesosia tai asetat sen savuun.

Valitut tuotteet