Jos valmistat paljon kalaa tai kanaa, täydennä kokoelmaasi fileerausveitsellä, jolla kanan tai kalan leikkaaminen sujuu kuin leikki. Taipuisa terä on kehitetty sellaiseksi, että saat sen helposti kalan tai kanan nahan alle. Kun sinun pitää poistaa nahka, fileerata tai tehdä yksinkertainen viilto pehmeään lihaan, täydellinen fileerausveitsi on vaihtoehdoista paras. Fileerausveitsien terät on valmistettu erityisesti käsittelemään kalaa, mikä ilmenee selkeästi terän muodosta. Terä on ohut, taipuisa ja teräväkärkinen, joten se eroaa selvästi tavallisista keittiöveitsistä. Fileerausveistä valitessasi ratkaiseva tekijä on terän pituus. Suhteellisen lyhyttä veistä on helpompi käsitellä, mutta se ei ole käytännöllinen jos kala on iso. Silloin kannattaa käyttää veistä, jonka pitkä terä tekee siitä monipuolisemman.
KitchenOnesta löydät laajan valikoiman parhaita fileerausveitsiä huippuvalmistajilta kuten Zwilling, Satake, Global ja Lion Sabatier. Hintataso vaihtelee huokeasta Victorinoxista japanilaisiin MAC-veitsiin, joita tehdään yhä perinteisin japanilaisiin käsityömenetelmin. Löydä uusi fileerausveitsesi KitchenOnen laajasta valikoimasta.