Hiiliteräspannu kestää sukupolvien ajan! Kockum Jernverkin paistinpannut valmistetaan Anderstorpissa 100 % ruotsalaisesta hiiliteräksestä, ja ne ovat täysin myrkyttömiä.
Ne toimitetaan esikäsiteltyinä kasviöljyillä, jotta voit käyttää niitä suoraan ilman erillistä rasvanpolttoprosessia.
Perinteisesti monet kokit käyttävät hiiliteräksisiä paistinpannuja, koska he saavat kestävää materiaalia, jonka kanssa on hyvä työskennellä keittiössä
ja joka antaa ainesosille optimaalisen kypsennyspinnan.
Kockum Jernverkin hiiliteräspannuja voidaan käyttää kaikilla lämmönlähteillä, uunissa ja avotulella.
Kockums Jernverkin paistinpannun pinta on valmiiksi poltettu ostaessasi sen - huuhtele se vain ja pyyhi kuivaksi talouspaperilla. Sen jälkeen se on heti käyttövalmis.
Valitse kuumennusvyöhyke aina paistinpannun pohjaa vastaavan koon mukaan. Kuumenna paistinpannu hitaasti tilkalla paistorasvaa. Aloita alhaisesta lämpötilasta ja nosta sitä sitten vähitellen, jotta lämpö jakautuu tehokkaasti koko pinnalle. Kun pannu on kuumennettu, kypsennys voidaan tehdä alhaisemmassa lämpötilassa. Muista, että jos pannua kuumennetaan yli 450 °C:n lämpötilaan tai liian nopeasti induktiolla, se voi vahingoittua.
Hiiliteräspannussa voidaan käyttää kaikentyyppisiä välineitä.
Anna pannun jäähtyä ennen puhdistamista. Älä koskaan huuhtele kuumaa pannua kylmällä vedellä, sillä se voi vahingoittua. Ruostumisen välttämiseksi - älä koskaan jätä hiiliteräspannua märäksi.
Paistinpannun kahva voi kuumentua, joten käytä patalappua.
Poltettu pinta on musta ja voi muuttua punaruskeaksi, koska hiiliteräs hapettuu käytön aikana, mikä on täysin luonnollista. Hiiliteräspannu vain paranee ajan myötä ja mitä enemmän sitä käytetään.
Puhdista vain kuumalla vedellä ja kuivaa sisä- ja ulkopuoli huolellisesti. Voitele sitten paistopinta hieman öljyllä. Ajan myötä alkuperäinen polttopinta korvataan uudella pintakerroksella. Se muodostuu pannua käytettäessä ja tarjoaa luonnollisen tarttumattoman pinnoitteen. Älä koskaan käytä astianpesuaineita äläkä laita hiiliteräspannua astianpesukoneeseen.
Jos jotain on palanut pohjaan, tai pannuun on muodostunut ruostepilkkuja, puhdista pinta teräsvillalla tai vastaavalla ja polta pinta uudelleen.
Kun käytät happamia ainesosia, kuten sitruunaa ja viiniä, pinnoite voi irrota ja pannun metalli voi antaa raudan makua. Voit polttaa pannun uudelleen, mutta se ei ole välttämätöntä. Helpoin tapa korjata se on vain jatkaa pannun käyttöä.
Aseta pannu levylle ja kuumenna se hitaasti. Kun se alkaa hieman savuta, olet saavuttanut oikean lämpötilan. Levitä pannulle kerros neutraalia öljyä liinalla ja pihdeillä. Seuraa polttamista tarkasti. Pannu tulee savuamaan, joten varmista, että ilmanvaihto on hyvä! Öljyämistä ja polttamista toistetaan, kunnes pannussa on musta pinta. Jonkin verran liekkejä voi leimahtaa (ja tätä on vaikea välttää). Jos pannu alkaa sinertämään - laske lämpötilaa.
Kockums keskittyy korkeaan laatuun ja paikalliseen tuotantoon
Kockumsin historia ulottuu pitkälle taaksepäin, aina 1800-luvulle asti. Nostetaanpa esiin kaksi vuosikymmentä, joilla on ollut suuri merkitys: 1930-luvulla Kockums Jernverk myi emaloituja keittiötuotteita kuin rasvattu. Sen korvasi 1960-luvulla muotimateriaali muovi. Mutta sinnikkyys voittaa, ja nykyään muovista ollaan vähitellen luopumassa kodeissamme.
Kun tarkastellaan Kockumsin paikallisesti tuotettuja keittiötarvikkeita, joista suuri osa valmistetaan Ruotsissa ja loput EU:ssa, on kiehtovaa nähdä heidän väsymätön pyrkimyksensä kestäviin materiaaleihin ja tuotantoon. Kyllä, koska pitkän aikavälin visiota ei pidä noin vain hylätä. Eikö olekin hieno tunne ostaa tuote, jolla on elinikäinen takuu? Joka on tuotettu "naapurissa" Anderstorpissa, Ruotsissa, ja jossa tuote ei sisällä eikä tuota haitallisia aineita. Ei sinulle, joka olet juuri laittamassa hyvää illallista. Ei niille, jotka työskentelevät tuotannossa eikä haitallisille päästöille lähiympäristöön. Se on kokonaisvaltainen ajattelutapa, jossa on kyse siitä, että se tehdään oikein alusta alkaen.
Tutustu Kockums Jernverkin paistinpannujen, keittoastioiden, leikkuulautojen, grilli- ja keittiötarvikkeiden valikoimaan - laadukkaisiin tuotteisiin, jotka saavat ruoan maistumaan erityisen hyvältä!
Emaloitujen keittiötuotteiden valmistusta on harjoitettu jo 1800-luvulta lähtien Ruotsin Ronnebyssä, jossa 1930-luvulla asiat alkoivat sujua paremmin kuin koskaan. Kockums Jernverk valmistaa tyylikkäitä keittiötuotteita lukuisissa kauniissa väreissä, eikä ole epäilystäkään siitä, että klassinen kermankeltainen väri ohuella vihreällä reunuksella on ruotsalaisten suosikki tänä aikana. Kockums Jernverk valmistaa kattiloita kuin koskaan ennen, ja elegantti muotoilu löytyy lähes jokaisesta kodista.
60-luvulle tultaessa yhä useammat perheet alkoivat tuoda kotiin muovia, ja emaloidut astiat päätyivät yhä syvemmälle keittiön kaappeihin. Kockums Jernverk kokeili uusia värejä ja malleja, mutta se ei riittänyt. Siksi tuotanto jouduttiin valitettavasti lopettamaan.
Onneksi ajat ovat muuttumassa, sillä tänään muovi on poistumassa ja emaloidut keittiötuotteet ovat jälleen tervetulleita. Siksi Kockums Jernverk on kerännyt kaikki parhaat asiat 1930-luvulta: kaunista muotoilua ja vankkoja materiaaleja. Värejä on päivitetty ja tuotanto on aloitettu uudelleen. Uudet mallistot ilahduttavat keittiössä ja herättävät halun valmistaa ruokaa. Tuotteet ovat tyylikkäitä ja kauniita, joita on helppo käyttää myös tarjoilussa.