On vihdoin aika leipoa - tule mukaan ja saat hyviä ideoita! Mitä tehdään tänään? Ehkä jotain nopeaa ja helppoa, vaikkapa pannukakkuja perheelle, herkullinen kakku makeannälkään tai vinkkejä ja inspiraatiota seuraavaa kakkua varten - tulevaa mestariteosta varten? Löydät meiltä kaikkea helppokäyttöisistä, astianpesukoneenkestävistä kakku- ja leipävuoista käteviin ja hyvin paikallaan pysyviin leivonta-alustoihin ja tukeviin kulhoihin. Lyhyesti sanottuna - kaikki leivontavälineet, jotka auttavat sinua valmistamaan herkullisen kahvileivän. Ja huomaa: selaa alaspäin löytääksesi maukkaita ja helppoja reseptejä ja oppiaksesi parhaat tekniikat onnistuneeseen koristeluun!
Tomusokeria voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin leivonnassa. Yksinkertaisimmillaan sitä voidaan ripotella leivonnaisten päälle, jolloin ne näyttävät kauniilta ja se piilottaa puutteet. Jos haluat tehdä kuvion,voit peittää kakun osia esimerkiksi paperista leikatulla sydämellä. Aseta sydän kakun päälle, puuteroi se reilusti, poista paperi ja sinulla on kuvio. Yksinkertainen kuorrutus koostuu tomusokerista ja nesteestä, jotka sekoitetaan keskenään. Ripottele tai lusikoi sitä leivonnaisten päälle ja ne tuntuvat kuin vastaleivotuilta.
Luo mielenkiintoisia koristeita erikokoisin koristein
Kun koristelet kakkuasi, voit valita koristeita useissa eri kokoluokissa, vaikkapa kokoa kasvattaen. Jos pähkinöitä on ympyrässä, aloita laittamalla kokonaisia pähkinöitä keskelle, lisää pilkottuja pähkinöitä kerroksittain ympärille ja viimeistele muruilla. Sen ei tietenkään tarvitse olla ympyrä, mutta periaate on sama.
Koristelu hedelmillä ja marjoilla
Hedelmät ja marjat sopivat hyvin kerroksittain rakentamiseen. Koristeltavaa on paljon, ja vain mielikuvitus on rajana. Varmista vain, että ne ovat syötäviä tai ainakin kerro vieraillesi, mitä ei saa syödä.
Yksinkertaisten suklaakoristeiden valmistamiseksi kaada sulatettu suklaa pursotinpussiin. Aseta leivinpaperi jääkaappiin sopivalle alustalle. Leikkaa pursotinpussiin pieni reikä ja piirrä paperille haluamasi koristeet. Laita jääkaappiin jähmettymään ja lisää sitten leivonnaisen päälle.
Hyvät työvälineet keittiöön
Yksi yksinkertaisimmista leivonnaisistamme on mutakakku. Se tarjoillaan usein kermavaahdon kera, mutta jos haluat mennä askeleen pidemmälle, voit maustaa ja päällystää sen erilaisilla herkuilla.
Kokeile tehdä siitä kakku leipomalla kaksi mutakakkua ja asettamalla ne päällekkäin. Täytteenä voi olla
pelkkää kermaa, hedelmiä ja marjoja tai kuten tässä; hasselpähkinäkermaa, kermaa ja granaattiomenan siemeniä. Voit myös
tehdä kaksi erikokoista kakkua ja laittaa pienemmän kakun päälle hyvin yksinkertaiseksi kerroskakuksi. Levitä päälle suklaata tai kermaa, päälle hedelmiä ja marjoja, ja sinulla on nopea, maukas ja helposti leivottava kakku.
10 palaa
Kakku
Hasselpähkinäkreemi
Kakku
Hasselpähkinäkreemi
Kuumenna voi ja tuorejuusto huoneenlämpöisiksi.
Vatkaa voi valkoiseksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto ja hasselpähkinäkerma ja sekoita tasaiseksi vaahdoksi.
.Asennus
Prinsessakakku koostuu kuohkeista kakkukerroksista, se on täytetty hillolla ja vaniljakastikkeella, ja sen päälle laitetaan yleensä vihreä marsipaanikuorrute.
Kuten useimpia leivonnaisia, myös tätä kakkua voidaan muunnella loputtomasti. Tässä olemme yhdistäneet
kolmea eriväristä marsipaania ja kaulinneet ne peittämään koko kakun. Erittäin helppo tapa toteuttaa juhlateemaa tai muuta
vastaavaa. Voit sekoittaa värejä kaikenlaisiin kuvioihin, kiertää ja luoda marmorointia tai lävistää sanan ja kaulia sen mukaan kuorrutukseen. Marsipaani sopii myös mainiosti käytettäväksi, jos et halua koristella kakkuja, tässä marsipaanipäällysteestä tulee koriste.
Vinkki! Kun pyörittelet marsipaania, suosittelen, että teet sen kahden leivinpaperilevyn välissä. Irrota
marsipaania kaulitsemiskertojen välillä.
8-10 palaa
Kakkupohja
Täyte
Kuorrutus
Kakkupohja
Kokoaminen
Leivosmuotit ovat helppo tapa lisätä kahvitaroiluille vaihtelevuutta, ja tarjoamalla pyöreitä brownieita neliskanttisten sijasta, saadaan
heti hieman juhlavampi tunnelma. Voit käyttää muotteja myös minileivosten tekemiseen. Leivo rullatorttupohjia tai tavallisia
kakkupohjia, jaa ne ja leikkaa niistä pyöreitä. Kolme pientä pohjaa riittää täytettäväksi esimerkiksi voikreemillä, hillolla tai kuorrutteella,
hilloa tai kuorrutetta. Ulkopuolen voi kuorruttaa, jättää paljaaksi tai kenties peittää marsipaanilla kuten tässä. Minileivoksiin
voit valita, kuinka taidokkaita kuorrutteeet tai koristeet ovat, mutta erityistä on että ne ovat leivoksia ja se tekee niistä erityisen hienoja.
Nämä pienoisleivokset on päällystetty suklaavaahdolla ja marengilla, karhunvatukoilla ja pistaasipähkinöillä, ja kolmas kakku
kermalla ja passionhedelmällä. On hyvä olla käytettävissä pursotinsetti, kun koristellaan kermalla. Valitse mieluiten sellainen
jossa on tyllaliitin, jotta voit helposti vaihtaa tylliä vaihtamatta pursotinpussia.
Kakkupohja
Yksi asia, joka yleensä erottaa kotileipureiden kakut ammattilaisten leivonnaisista, on sileä pohja. Käyttämällä kakunjakajaa, saat täysin suorat ja tasaiset kakkupohjat. Kakun yläosa on ehkä tasoitettava vielä tasoitettava, jos kakku on kuplinut uunissa.
Kun sitten täytät kakun ja haluat tasaisia kerroksia, pursota täytettä kakun reunaa pitkin ja täytä sitten keskiosa. Silloin sinulla on tasainen rengas ohjeena sille, kuinka paksu kerroksen tulisi olla. Varmista, että täytettä jää hieman jäljelle, käytä sitä kakun ulkopinnan tasoittamiseen ja pohjan murujen koteloimiseen. Laita jääkaappiin joksikin aikaa ennen kuin on kuorrutuksen aika. Pyörivän kakkualustan avulla voit helposti kääntää kakkua kuorrutuksen aikana, jotta voit saat tasaisen työstämisen, vältät töyssyt ja saat täysin sileän ulkopinnan.
14 palaa
Kakku
Täyte
Kuorrute
Kakku
Täyte
Kuorrute
Kokoaminen
Täältä löydät monipuolisen valikoiman erilaisia leivontavälineitä. Voit ostaa esimerkiksi hauskoja ja käytännöllisiä leivontavuokia, Rosti Mepalin klassisen Margrethe-kulhon, jota on useissa eri väreissä ja kokoina sekä tarkkaan mittaamiseen soveltuvia keittiövaakoja. Kaikki tuotteet ovat korkealaatuisia ja upeaa muotoilua.