Ostoskori Ostoskori ?.SubtotalFormatted? String.Empty Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Ostoskori Ostoskori Näytä ostoskori Mene kassalle Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Ostoskori Ostoskori ?.SubtotalFormatted? String.Empty Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Ostoskori Ostoskori Näytä ostoskori Mene kassalle Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl

Pakkaa laukut ja pue lämpimät vaatteet päälle - on aika lähteä talviretkelle Muurikan kanssa! Ruoka maistuu lähes aina paremmalta ulkona raikkaassa ilmassa, ja Muurikan tuotteilla se on hauskempaa ja helpompaa kuin koskaan! Ruotsalainen keittiömestari Emilia Nilsson tarjoaa myös kolme lämmittävää reseptiä, joissa voit hyödyntää Muurikan "piknik-pussia" sekä vohvelirautaa avotulella!

Gulassikeitto

8 annosta

Tarvitset

  • 500 g kotimaista jauhelihaa, naudan- tai hirvenliha sopii erinomaisesti.
  • 5 rkl öljyä
  • 1 keltainen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/4 juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 2 paprikaa
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 6 dl vettä
  • 1 liemikuutio
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl jauhettua juustokumiinia
  •  tl cayennepippuri
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl hunajaa

Yrttikastike

  • 2 dl creme fraichea'
  • 1/2 ruukku timjamia
  • suolaa
  • pippuria

Tee näin

  1. Kuumenna pannu ja lisää öljy. Ruskista jauheliha. Kuutioi sipulit, perunat, juuriselleri, paprika, porkkanat ja hienonna valkosipuli.
  2. Lisää sipuli ja valkosipuli jauhelihan joukkoon ja anna sipulin pehmetä. Lisää loput kasvikset ja tomaattipyree, paista vielä hetki ja lisää sitten tomaattimurska.
  3. Lisää mausteet, liemikuutio ja vesi. Hauduta, kunnes juurekset ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hunajalla.
  4. Kaada ruokatermokseen reppuun mukaan otettavaksi.
  5. Yrttikastike: Hienonna timjami, sekoita se crème fraicheen sekä suolaan ja pippuriin. Kaada helposti kannettavaan purkkiin.

Grilled cheese valkosipulilla ja persiljalla

4 annosta

Tarvitset

  • 4 viipaletta hiivaleipää
  • 50 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 ruukku persiljaa
  • Suolaa
  • 4 dl mozzarellaraastetta

Tee näin

  1. Esivalmistele voi ennen kuin lähdet ulkoilemaan!
  2. Pehmitä voi ensin huoneenlämpöiseksi. Hienonna valkosipuli ja persilja, sekoita ne voihin ja lisää suola.
  3. Levitä kerros valkosipulivoita voileivän molemmille sisäpuolille, täytä mozzarellalla. Kuumenna paistinpannu ja lisää joukkoon tavallista voita, paista voileipä, kunnes se on kullanruskea ja juusto sulaa. Halkaise voileipä keskeltä ja syö gulassikeiton kanssa tai ihan sellaisenaan!

Belgialaisia vohveleita lakkahillon ja kevyesti vispatun kermavaahdon kera

Tarvitset

12 kpl

  • 100 g voita
  • 25 g hiivaa
  • 4,75 dl maitoa
  • 0,75 tl suolaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • Voita paistamiseen

Tee näin

  1. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna 37 °C:seen.  Murenna hiiva kulhoon ja sekoita se lämpimään maitoon ja voihin.
  2. Lisää kulhoon suola, sokeri, vanilja ja jauhot.
  3. Erottele munankeltuaiset ja valkuaiset ja sekoita keltuaiset taikinaan. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.
  4. Peitä kulho muovikelmulla tai leivinpaperilla ja anna kohota 30 minuuttia.
  5. Kuumenna vohvelirauta, voitele se voitaikinalla ja kaada taikina siihen. Paista, kunnes vohvelit ovat kullankeltaisia ja vaaleita.
  6. Tarjoile lakkahillon ja kerman kanssa!

Vinkki. Kaada taikina termospulloon, mutta täytä termospullo vain 1/2 asti, sillä taikina käy ja silloin termospulloon voi tulla liikaa painetta.

Lisää ostoskoriin
Mene ostoskoriin

Muut asiakkaat ostivat myös:

Näytä kaikki lisätarvikkeet
Mene ostoskoriin
TURVALLISUUTESI
Aina 365 päivän palautusoikeus
Ilmainen toimitus yli 60 euron ostoksille (*ei koske tuotteita, jotka vaativat lavarahtia)
Valtuutettu korjaamo
Kaikkien merkkien virallinen jälleenmyyjä
Lue kaikki etusi