Ostoskori Ostoskori ?.SubtotalFormatted? String.Empty Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Ostoskori Ostoskori Näytä ostoskori Mene kassalle Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Ostoskori Ostoskori ?.SubtotalFormatted? String.Empty Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Ostoskori Ostoskori Näytä ostoskori Mene kassalle Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl

Nopea pizzapohja

Aina ei vain yksinkertaisesti ole aikaa valmistella kaikkea edellisenä päivänä. Silloin lohduttaa, ettei pizzataikinan tekoon tarvita kuin tunti. Tällä reseptillä järjestät pizzajuhlat hetkessä, vaikka aika tuntuisi olevan kortilla.

Taikinaan tarvitaan:

  • 480 grammaa lämmintä vettä (40–50 °C)
  • 15 grammaa kuivahiivaa tai 30 grammaa tuorehiivaa
  • 750 grammaa pizzajauhoja
  • 1 ruokalusikallinen suolaa
  • 1,5 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 100 grammaa semolina- tai riisijauhoja pizzapohjien muotoiluun

Tee näin:

  1. Sekoita vispilällä kolme ruokalusikallista jauhoja lämpimään veteen. Lisää sitten hiiva ja sekoita. Anna levähtää lämpimässä paikassa noin 5 minuuttia, kunnes seos vaahtoaa.
  2. Sekoita hiivaseos ja puolet jauhoista suuressa kulhossa. Lisää sitten suola ja loput jauhoista. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla 8–10 minuuttia.
  3. Laita kulhoon hieman oliiviöljyä ja siirrä taikina takaisin kulhoon. Lisää hieman öljyä myös taikinan päälle. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa kohonnut taikina neljään tai viiteen osaan (4 x 330 g tai 5 x 250 g). Muotoile taikinapalat sileiksi palloiksi. Katso täältä, miten. Sivele pallot oliiviöljyllä tai lämpimällä vedellä ja peitä muovikelmulla. Anna kohota lämpimässä paikassa 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.
  5. Käynnistä Ooni-pizzauuni ja valmistele täytteet sillä välin kun taikinapallot kohoavat. Muotoile pizzapohjat, lisää täytteet ja paista. Syö ja nauti!

Paista Ooni-uunissa hapanjuuripizzaa

Hapanjuureen leivottu pizza on uskomattoman hyvää – ja sen tekeminen on helpompaa kuin uskotkaan. Taikinan valmistus kestää toki hieman kauemmin, mutta vastineeksi saat pizzapohjan, jossa on tavallista syvempi maku. 

Hapantaikina on perinteinen valmistustapa, jossa käytetään luonnollista käymistä hiivan sijaan. Hapantaikinan valmistukseen tarvitset hapanjuuren.

Vinkkejä pizzan paistoon ulkona

Oonin pizzauunia ei tarvitse käyttää pelkästään kotipihalla – siinä voi paistaa pizzaa melkein missä vain. Alta löydät vinkkejä, joiden avulla pizzan paisto onnistuu mahdollisimman sujuvasti, olitpa sitten mökkireissulla, asuntoautoilemassa, piknikillä tai metsäretkellä.

  1. Valitse oikea uuni
    Kaikki Oonin pizzauunit ovat kannettavia, mutta jotkin mallit ovat helpompia kuljettaa mukana kuin toiset. Kompakteimmat mallit ovat Ooni Fyra 12, Ooni Karu 12 ja Ooni Koda 12. Ne kaikki painavat alle 10 kiloa, ja niihin saa kantokahvallisen suojapeitteen, joka helpottaa kuljettamista.
  2. Valmistele polttoaine
    Ooni Fyra 12 lämmitetään puupelleteillä. 500 grammaa pellettejä riittää noin neljän pizzan paistamiseen. Ooni Koda 12 ja Ooni Karu 12 -uuneja voidaan käyttää myös propaanilla – 500 gramman kaasupullo riittää.
  3. Etsi tasainen alusta
    Varmista, että uuni on tasaisella ja tukevalla alustalla ennen kuin sytytät sen. Puu, teräs ja kivi ovat hyviä alustoja, mutta myös piknikpöytä tai betonialusta toimii.
  4. Pakkaa tarvikkeet järkevästi
    Pizzan valmistus vaatii joitakin välineitä, joten muista pakata järkevästi. Uunin sisälle voit laittaa pieniä tarvikkeita, kuten lämpömittarin tai savupiipun. Taikina ja täytteet kannattaa pakata reppuun tai kylmälaukkuun.
  5. Valmistele ainekset ennen lähtöä
    Mitä enemmän ehdit valmistella, sen parempi. Kun ainekset on pilkottu, esikypsennetty ja merkitty etukäteen, pizzanteko paikan päällä sujuu paljon helpommin. Voit ottaa mukaan joko tuoretta taikinaa tai pakastettuja taikinapalloja.
  6. Suunnittele täytteet ja vähennä ruokahävikkiä
    Kun ruokaa laittaa ulkona, on hyvä pitää se yksinkertaisena. Yritä ottaa mukaan vain sen verran kuin tarvitset, jottet joudu kantamaan hikistä juustoa ja muita yli jääneitä aineksia takaisin kotiin.
Ooni-logo.png (1)

Ooni

Oonin perustivat Kristian Tapaninaho ja hänen vaimonsa Darina Garland. Pariskunta teki usein pizzaa kotona, mutta heidän mielestään siitä ei tullut niin hyvää kuin olisi voinut tulla. He alkoivat etsiä puulämmitteistä pizzauunia, mutta kaikki heidän löytämänsä olivat liian suuria ja kalliita. He ymmärsivät, että heillä oli loistava idea, kehittelivät prototyypin ja ryhtyivät toimeen. Näin syntyi Ooni – nopea, laadukas ja kohtuuhintainen kannettava pizzauuni.

Ensimmäisen pizzauunin lanseerauksen jälkeen Ooni on kasvanut moninkertaisesti palkituksi yritykseksi, joka myy tuotteitaan ympäri maailman. Hyvä valinta, jos haluat kompaktin ja tehokkaan pizzauunin. Oonin avulla pizzanteko on helppoa, halusitpa sitten tuoda hieman luksusta arki-iltaan tai järjestää kunnon pizzajuhlat kaveriporukalle.

Paista pizzaa kuin ravintolassa
Pizzauunissa on monia hyviä puolia, ja se tekee pizzan paistamisesta kotona äärimmäisen helppoa. Se pystyy saavuttamaan lämpötilan, josta tavallinen uunisi voi vain haaveilla. Se antaa pizzapohjan, joka on uskomattoman rapea ja maukas – aivan kuten ravintolassa. Voit tarjoilla pizzan juuri paistettuna ja myös valita sen päälle juuri sitä, mitä haluat. Täydellistä niille, jotka mielellään kutsuvat ystäviä ja sukulaisia syömään.

Pizzauunia voi tietenkin käyttää myös muihin tarkoituksiin. Monet hyödyntävät jälkilämpöä ja paistavat esimerkiksi leivän, kun uunin lämpötila laskee hitaasti. Tällä tavalla voit käyttää hyödyksi kaiken energian ja valmistaa ruokaa energiatietoisesti. Puulämmitteisessä Ooni-uunissa voit myös grillata ja antaa lihalle savuisen maun.

Nauti upeista hetkistä puutarhassa
Kesän saapuessa on ihanaa laittaa ruokaa ulkona. Kokoa vaikka koko perhe pihalle nauttimaan lämpimästä säästä ja kokkaamaan ulkona yhdessä. Mutta unohda grillimakkarat! Ooni-pizzauuni tarjoaa paljon enemmän mahdollisuuksia.

Pizzan paistaminen kestää vain 60–90 sekuntia, joten voit nopeasti ja helposti tehdä pizzat monelle. Samalla voit antaa vieraidesi osallistua prosessiin ja valita itse täytteensä. Helppoa, hauskaa ja maukasta!

Pizzauunin valitseminen grillin sijaan on myös käytännöllistä. Oonin pizzauunit nimittäin puhdistuvat itsestään (toisin kuin grillit, joita pitää usein harjata ja puhdistaa). Koska uuni kuumenee niin kuumaksi, suurin osa ruoantähteistä katoaa muutamassa minuutissa. Tämä antaa sinulle enemmän aikaa syödä, juoda, seurustella ja nauttia ihanista kesäpäivistä.

Lisää ostoskoriin
Mene ostoskoriin

Muut asiakkaat ostivat myös:

Näytä kaikki lisätarvikkeet
Mene ostoskoriin
TURVALLISUUTESI
Aina 365 päivän palautusoikeus
Ilmainen toimitus yli 60 euron ostoksille (*ei koske tuotteita, jotka vaativat lavarahtia)
Valtuutettu korjaamo
Kaikkien merkkien virallinen jälleenmyyjä
Lue kaikki etusi