Kuten nimestä ilmenee, pizzakiveä käytetään kotona täydellisen, rapeapohjaisen pizzan paistamiseen. Mutta sillä voi mainiosti paistaa myös leipää. Monia pizzakiviä voidaan käyttää sekä uunissa että grillillä, mikä voi olla suuri etu. Kun pizzoja paistetaan kesällä on erityisen mukavaa, että pizzakivesi kestää grillillä, koska silloin on mukava seurata pizzan paistumista, ja sitä, kuinka kauan se oikeastaan kestää.
Pizzakiveä käyttämällä saatu rapea pohja ei ole sattumanvarainen tulos. Rapea pohja syntyy nimittäin siksi, että pizzakivi varastoi paljon lämmönlähteen tuottamaa lämpöä, johon hiiva sitten reagoi tehden pohjasta ja reunuksesta rapeita. Pizzakiviä on saatavilla monissa eri materiaaleissa, kuten rauta, alumiini ja savi. Kaikki pystyvät samaan, ja saat täydellisen tuloksen joka kerralla.