)
Bullar med hasselnötskräm och frosting
Du behöver
Vetedeg:
25 g jäst
300 g vatten
100 g socker
ca 400 g vetemjöl
75 g smör
½ tsk salt
Fyllning:
ca 2 dl hasselnötskräm
Sockerlag:
1 dl vatten
1 dl socker
Glasyr:
75 g färskost
50 g smör
45 g florsocker
1 msk hasselnötskräm
Topping:
25 g hasselnötter, hackade
Gör så här
Chokladkaka
Ta fram smör, både till vetedeg och frosting, så att det blir rumstempererat.
Vetedeg:
Förbered maskinen med degkrok och stor bunke.
Smula jäst i bunken och tillsätt vatten. Använd värmeplattan för att ljumma vattnet.
Tillsätt socker och mjöl. Välj Knådningsprogram och blanda helt.
Tillsätt smör och salt, återuppta program och låt maskinen arbeta tills degen är glansig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mer mjöl om det behövs.
Sätt på stänkskyddet och starta Jäsningsprogrammet.
Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Utbakning:
Kavla degen till en platta, ca 40 x 30 cm.
Bred hasselnötskräm på hela plattan och rulla ihop. Skär 12 st bitar, ca 4 cm breda och lägg glest i formen med snittytan uppåt.
Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Sockerlag:
Blanda hett vatten och socker, rör om tills sockret lösts upp.
Gräddning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått färg. Om mittendelen av bullarna har rest sig för mycket kan du försiktigt trycka ner dem med baksidan av en sked.
Pensla på sockerlag och låt svalna medan du gör frosting.
Frosting:
Vispa samman mjukt smör, färskost, florsocker och hasselnötskräm till en kräm.
Bred på frostingen på bullarna, strö över hackade nötter och servera!