Espressofudgebrownies med choklad, kaffebönor och salt

Espressofudgebrownies med choklad, kaffebönor och salt

Du behöver

Brownie:

  • 200 g choklad, mörk

  • 150 g smör

  • 150 g mjöl

  • 180 g socker

  • 20 g kakao

  • ca 120 g ägg (2 st)

Topping:

  • 150 g mörk choklad

  • 100 g ljus choklad

  • 150 g grädde

  • 50 g espresso eller starkt kaffe

  • 15 g smör

  • 10 g kaffebönor

  • ½-1 msk flingsalt


Gör så här

Brownie:

  1. Klä en ugnsform, ca 15 x 20 cm, med bakplåtspapper och starta ugnen på 170 grader.

  2. Finhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och lägg i maskinen tillsammans med smör. Montera Flexivisp och starta Chokladsmältningsprogrammet. Stoppa programmet så snart allt smält, lyft bunken ur maskinen och låt värmeplattan svalna helt.

  3. Sätt tillbaka bunken och tillsätt mjöl, socker och kakao, rör samman.

  4. Tillsätt ägg och rör samman på låg hastighet.

  5. Häll smeten i formen och jämna till.

  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.

  7. Låt svalna helt i formen.

Topping:

  1. Mortla eller hacka kaffebönorna.

  2. Finhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och häll i bunken tillsammans med grädde, espresso och smör. Starta Chokladsmältningsprogrammet och kör tills det smält helt.

  3. Bred ut chokladkrämen på kakan och ställ i kylen i 10 minuter.

  4. Ta formen ur kylen och strö över kaffebönor och flingsalt. Ställ tillbaka formen i kylen för att stelna helt.

  5. Skär i bitar av önskad storlek och servera med vispad grädde.