)
Espressofudgebrownies med choklad, kaffebönor och salt
Du behöver
Brownie:
200 g choklad, mörk
150 g smör
150 g mjöl
180 g socker
20 g kakao
ca 120 g ägg (2 st)
Topping:
150 g mörk choklad
100 g ljus choklad
150 g grädde
50 g espresso eller starkt kaffe
15 g smör
10 g kaffebönor
½-1 msk flingsalt
Gör så här
Brownie:
Klä en ugnsform, ca 15 x 20 cm, med bakplåtspapper och starta ugnen på 170 grader.
Finhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och lägg i maskinen tillsammans med smör. Montera Flexivisp och starta Chokladsmältningsprogrammet. Stoppa programmet så snart allt smält, lyft bunken ur maskinen och låt värmeplattan svalna helt.
Sätt tillbaka bunken och tillsätt mjöl, socker och kakao, rör samman.
Tillsätt ägg och rör samman på låg hastighet.
Häll smeten i formen och jämna till.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
Låt svalna helt i formen.
Topping:
Mortla eller hacka kaffebönorna.
Finhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och häll i bunken tillsammans med grädde, espresso och smör. Starta Chokladsmältningsprogrammet och kör tills det smält helt.
Bred ut chokladkrämen på kakan och ställ i kylen i 10 minuter.
Ta formen ur kylen och strö över kaffebönor och flingsalt. Ställ tillbaka formen i kylen för att stelna helt.
Skär i bitar av önskad storlek och servera med vispad grädde.