)
Hasselnötskräm med choklad
Du behöver
250 g hasselnötter
3-4 msk neutral olja
100 g florsocker
25 g kakao
1 nypa salt
150 g choklad, ljus
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Rosta nötterna i 5-10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna något och lägg sen nötterna i en bakduk och gnugga bort skalet.
Finhacka och smält chokladen i Titanium Chef Patissier easy warm skål.
Häll nötter och olja i matberedaren och mixa till ett fint smul.
Tillsätt socker, kakao och salt i matberedaren. Mixa på hög hastighet tills allt är blandat.
Tillsätt choklad och mixa till en kräm.
Om du vill ha en lösare kräm, tillsätt mer olja och mixa till önskad konsistens.
Fördela krämen i glasburkar, förvara i kyl.