Hasselnötskräm med choklad

Hasselnötskräm med choklad

Du behöver

  • 250 g hasselnötter

  • 3-4 msk neutral olja

  • 100 g florsocker

  • 25 g kakao

  • 1 nypa salt

  • 150 g choklad, ljus

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

  2. Rosta nötterna i 5-10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna något och lägg sen nötterna i en bakduk och gnugga bort skalet. 

  3. Finhacka och smält chokladen i Titanium Chef Patissier easy warm skål.

  4. Häll nötter och olja i matberedaren och mixa till ett fint smul.

  5. Tillsätt socker, kakao och salt i matberedaren. Mixa på hög hastighet tills allt är blandat.

  6. Tillsätt choklad och mixa till en kräm.

  7. Om du vill ha en lösare kräm, tillsätt mer olja och mixa till önskad konsistens.

  8. Fördela krämen i glasburkar, förvara i kyl.