Quesabirria

Quesabirria

Maukasta ja rapeaa tacoa täytettynä mausteisella kastikkeella, sienillä, pavuilla ja sulaneella juustolla – kasvisversio klassisesta herkusta.

Tarvitset

Kastike

  • Oliiviöljyä

  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl paprikajauhetta (makeaa tai savustettua)

  • 1,5 rkl juustokuminaa

  • 1,5 rkl oreganoa

  • 1 rkl jauhettua korianteria

  • 1/4 tl muskottipähkinää

  • 1 tl jauhettua neilikkaa

  • 0,5 tl kanelia

  • 1 tölkki paseerattua tomaattia (passata)

  • 2,5 dl kasvislientä

Täyte

  • 325 g kidney-papuja

  • 250 g osterivinokkaita

  • 150 g raastettua mozzarellaa

Päälle

  • Tuoretta korianteria

  • Limeä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä yhdessä murskatun valkosipulin kanssa.

  2. Lisää kaikki mausteet ja kuullota muutama minuutti.

  3. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja kasvisliemi. Anna hautua kannen alla 10–15 minuuttia.

  4. Raasta sienet haarukalla ja paista ne pannulla oliiviöljyssä rapeiksi, noin 5–10 minuuttia.

  5. Lisää sienet ja pavut kastikkeeseen ja anna hautua vielä 10 minuuttia.

  6. Kasta tortillalettu kastikkeeseen, paista sitä pannulla yhdeltä puolelta, käännä, lisää täytettä ja juustoa, taita lettu puoliksi ja paista vielä noin minuutti.

  7. Tarjoile tuoreen korianterin, limen ja jäljelle jääneen birriakastikkeen kanssa.