Rökta kycklingvingar

Savustetut kanansiivet

ja Creamy Red Bacon Coleslaw

Kanansiivet:

  • 900 g kanansiipiä

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 ripaus cayennepippuria

  • 0,5 tl juustokuminaa

  • 1–2 tl muscovadosokeria

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 tl valkosipulijauhetta

  • Voita (voiteluun)

Creamy Red Bacon Coleslaw:

  • ½ punakaali, hienoksi suikaloituna

  • 1–2 pkt pekonia

  • 0,5 dl ranskankermaa

  • 0,5 rkl omenaviinietikkaa

  • Suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:

  • BBQ-kastiketta

  • Grillattu maissia

Näin teet sen

Kuivaa kanansiivet talouspaperilla, jotta ne ovat täysin kuivia.

Sekoita paprikajauhe, cayennepippuri, juustokumina, muscovadosokeri, suola ja valkosipulijauhe kulhossa. Ripottele mausteseos tasaisesti kanansiipien molemmille puolille.

Valmistele savustin ja lämmitä se noin 120–125°C lämpötilaan. Käytä haluamiasi savustuslastuja – omenapuu- tai kirsikkapuulastut antavat miedon ja hedelmäisen savuaromin.

Aseta siivet savustusritilälle niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Voitele ne sulatetulla voilla ja savusta noin 60 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Valmista coleslaw sillä aikaa. Suikaloi punakaali hienoksi ja laita kulhoon. Ripottele päälle hieman suolaa ja lisää omenaviinietikka. Hiero kaalia käsin, jotta se pehmenee.

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi. Valuta se talouspaperilla ja anna jäähtyä.

Sekoita punakaali ranskankerman ja rapeaksi paistetun pekonin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa savustetut kanansiivet coleslaw'n, BBQ-kastikkeen ja grillatun maissin kanssa.