)
Tortillalätyt
16
kappaletta
Ilmavat ja pehmeät leivät, jotka sopivat täydellisesti tacoihin ja muihin meksikolaisiin ruokiin – helppoja tehdä vain muutamalla raaka-aineella.
Tarvitset
250 g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
50 g oliiviöljyä
1–1,5 dl vettä (noin 100–110 g)
Valmistusohjeet
Sekoita vehnäjauhot ja suola. Lisää sitten oliiviöljy ja vesi vähitellen ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi – sen ei pitäisi olla tahmeaa.
Laita taikina jauhotetulle pinnalle, jaa se 16 osaan noin 25 g palasiksi, pyörittele niistä pallot ja anna levätä keittiöpyyhkeen alla 10 minuutin ajan.
Kauli jokainen pallo ohuiksi lätyiksi ja paista ne oliiviöljyssä molemmin puolin, kunnes ne saavat kauniin värin.
Kääri leivät keittiöpyyhkeeseen, jotta ne pysyvät pehmeinä, kun valmistelet täytteen.