Grillaaminen on muutakin kuin ruoan kypsentämistä suoraan ritilällä. Kyse on paljolti sellaisten makujen luomisesta, joita on muuten hyvin vaikea luoda. Esimerkiksi savun maku. Aitoa savun makua ei voi väärentää esimerkiksi mausteilla. Ruoan savustamiseen kotona ja ulkona on useita erilaisia menetelmiä. Meillä KitchenOnella on kaikki, mitä tarvitset ruoan savustamiseen kotona. On ihanaa savustaa oma tuore kala. Valikoimassamme on sekä puu- että sähkösavustimia. Meillä on myös grillejä, joissa on sisäänrakennettu savustustoiminto, kuten Big Green Egg tai Landmann. Meillä on myös Muurikan älysavustimia ja sähkösavustimia. Laajenna grillaamistasi tänä kesänä ja ota savustaminen mukaan toimintaan. Toinen ei sulje pois toista, ja voit helposti säätää haluamasi savun maun määrää. Parasta ruoan itse savustamisessa on se, että voit valita, mitä savustussilppua käytät oikean maun saamiseksi. Eri savulastut sopivat eri raaka-aineille. Meiltä KitchenOnelta voit ostaa savulastut helposti, sujuvasti ja edullisesti netistä.
- vaativalle grillikokille
Mustangin suuri pystymallinen Teno-kaasusavustin tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia monien eri ruokien savustamiseen. Savustimessa on kuusi kromattua teräsritilää, joiden kunkin koko on 56 x 36 senttimetriä, ja katossa on kahdeksan ripustuskoukkua, joihin voi laittaa kokonaiset kalat roikkumaan. Ritilöiden alla on emaloitu neste-/rasva-astia. Lisäksi ovessa on lämpömittari ja savupiipussa kätevä sulkuläppä, joiden avulla voit helposti säätää sekä lämpötilaa että savun määrää savustuksen aikana.
- kun haluat olla nopea ja tehokas
Muurikan sähkösavustimesta on nyt saatavilla uudempi ja monipuolisempi pro-versio. Savustin on helppokäyttöinen ja nopeasti valmis, joten voit savustaa ruokasi puupelleteillä tai käyttää sitä tavallisena grillinä. Voit säätää lämpötilaa helposti portaattoman asetuksen ansiosta, joten se sopii erinomaisesti monenlaisille ruokalajeille, kuten kalalle, lihalle ja vihanneksille.
Muurikka tarjoaa myös savustuslastuja useissa eri mauissa: omena, kirsikka, tammi, pyökki, konjakki, viski ja konjakki.
- kun pidät kokoeilemisesta
Sagen savupistoolin avulla voit lisätä herkullista savun makua ruokiin, juomiin ja välipaloihin. Savupistooli luo kylmää savua, jota voidaan käyttää kaikenlaisiin raaka-aineisiinja nesteisiin. Nyt voit saavuttaa herkullisen grillin maun ilman, että sinun tarvitsee sytyttää grilliä.
Kylmäsavustuksessa savustetaan valitsemaasi ruokaa (esim. lihaa, kalaa, juustoa) matalassa lämpötilassa sytyttämättömässä grillissä.Savuhöyry palaa hitaasti muodostaen savua, jota on helppo ohjata oikeaan suuntaan ilmapumpun avulla.
Käytännöllisessä savustuspöntössä on koukut ja tuuletusaukot, jotka pitävät kosteuden poissa. Kaapissa on neljä ruostumattomasta teräksestä valmistettua grilliritilää. Jotta kylmäsavustuskaapissa voi kuitenkin kylmäsavustaa, tarvitset myös savugeneraattorin savun tuottamiseen. Vaikea valita? Tässä ovat eri mallien edut:
Savugeneraattori, jossa on sähköinen ilmavirta - Mareldin kylmäsavugeneraattorin avulla voit kylmäsavustaa itse kalaa, lihaa ja vihanneksia. Tarvitset vain savustimen, grillin tai vastaavan, johon savu voidaan ohjata. Savustuspuru tai lastut palavat hitaasti, jolloin syntyy hienovaraista savua, jonka määrää on helppo säätää sähköisellä ilmapumpulla. Savu tulee ulos teräsputkesta, jonka halkaisija on 20 mm. Tilaa noin 10 dl savupurua. Paloaika: n. 3-4 tuntia, voidaan täyttää savustuksen aikana.
Sähköinen kylmäsavustusyksikkö - Tämä on teräksinen sähkölämmityselementti, jota käytät puukiekkojen kanssa parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Helppokäyttöinen, antaa erinomaisen savun maun.
Perinteinen kylmäsavugeneraattori - Tässä generaattorissa savulastut poltetaan sokkelossa ilman sähköä. Täytä generaattori lastuilla ja sytytä lastut pitkän sokkelon toisessa päässä. Lastut palavat hitaasti leviämättä labyrintin seinien väliin ja luovat hyvän savun maun. Tämä muunnelma on perinteisempi kylmäsavustusmenetelmä, joka ei vaadi sähköä, ja sen ansiosta menetelmää voidaan käyttää missä tahansa. Käytä tähän menetelmään hieman hienojakoisempaa lastua.
Astu uuteen jännittävään makumaailmaan Weberin Smokey Mountain Cooker™ -keittimen pienimmän mallin avulla. Pienikokoisen ja kätevän savustus- ja höyrygrillin ansiosta aloittelijoiden on helppo aloittaa savustaminen - ja jos olet kokenut savustaja, arvostat mahdollisuutta ottaa grilli mukaan matkoillesi.
Savustin on saatavana kolmessa eri koossa:
Savustuslaatikon avulla voit savustaa kaasugrillissäsi! Käytät sitä täyttämällä sen ensin savustuslastuilla
ja sitten asetat sen joko grilliritilälle tai grillin lämmönjakolevylle. Kun laatikko kuumenee savua muodostuu
nopeasti, jolloin ruoka saa herkullisen savun maun. Voit kokeilla makuja käyttämällä erityyppisiä
savulastuja, jotta löydät oman täydellisen savumakusi.
Savulastut ovat pieniä, karkeasti pilkottuja puunpalasia. Haketta käytetään yleensä nopeaan ruoanlaittoon.
ja niitä voidaan käyttää suoraan palavien brikettien päällä, laittaa suoraan grilliin tai savustuslaatikkoon.
10-20 minuutin savustukseen riittää pari kourallista savulastuja.
Rökflis från Mustang som ger maten en läcker men mild röksmak, samtidigt som det har stråk av fruktighet och sötma. Rökfliset passar utmärkt till fläsk, fisk och fågel.
"Tavallinen" savunmaku- Mustang Pro savulasut Leppä
Anna ruokaan herkullista, savuista makua tällä Mustangin savustuslastulla. Se sisältää hienojakoista, sileää ja kuorittua leppälastua ja sopii erinomaisesti kalan tai lihan kylmäsavustukseen.
Anna ruoallesi savuinen, mieto maku käyttämällä tätä Mustangin ihania savustuslastuja. Tammilastut sopivat erinomaisesti kaikenlaiseen savustamiseen ja grillaamiseen, ja tämä tuote on suunniteltu erityisesti käytettäväksi kylmägeneraattorin kanssa.