Me kaikki tiedämme, että ennen pitkää se tapahtuu. Kerran niin terävä veitsemme on tylsynyt. Sitä ei voi estää, mutta sen voi korjata. Veitsiesi terä kärsii aina kun käytät niitä, leikkaatpa sitten vihanneksia, hedelmiä tai lihaa. Siksi niiden terävyydestä on huolehdittava, ja sen teet kätevästi teroituspuikolla. Teroituspuikkoja on monenlaisia, ja niistä jokaisella on omat vahvuutensa.
Keraamiset teroituspuikot esimerkiksi teroittavat vain veitsen terää kevyesti. Teräksisellä teroituspuikolla taas vain suoristat veitsesi terän. Joten valintaasi vaikuttaa se, millaisia veitsiä sinulla on. Jos veitsiesi teräs on hyvin kovaa, sinun saattaa kannattaa hankkia timanttipuikko. Se hioo veitset, eikä pelkästään suorista terää. Jos siis haluat pitää veitsesi kunnossa ja pidentää niiden käyttöikää, teet itsellesi palveluksen hankkimalla teroituspuikon.