Utomhusmatlagning när den är som bäst!
Big Green Egg är originalet som har skapat minnen hos människor sedan starten 1974. Big Green Egg är för dig som vill kombinera livskvalitet och optimal smak tillsammans med valmöjligheter. Kamadogrillen är mångsidig och kan användas som "vanlig" grill, stenugn och BBQ-grill. Den öppnar upp för alla tänkbara tillagningsmöjligheter som slow cooking, röka, ånga, steka, baka och såklart - att grilla!
Dessutom är det livslång garanti - en garanti för att njuta sig igenom livet.
Merikrapuja ramsonivoin kanssa
Tarjoa grillattuja merirapuja yrttisen ramsonivoin kanssa. Tarjoile mielellään muutamalla tipalla grillattua sitruunaa ja yhdenhyvää leipää, joka imee jokaisen tipan ihanaa kastiketta ja voita.
Sinä tarvitset
10 hummeria
15 lehteä villiä valkosipulia
120 grammaa voita, huoneenlämpöistä
0,5 tl karkeaa suolaa
2 tl sitruunankuorta
1 tl sitruunamehua
Toimi näin
Ota voi esiin, jotta se lämpenee huoneenlämpöiseksi. Voit tarvittaessa lämmittää sen pehmeäksi, mutta ilman sulamista.
Huuhtele ja silppua ramson.
Laita kulhoon voin kanssa.
Huuhtele ja raasta sitruunan kuori sekä halkaise ja purista hieman mehua.
Sekoita ramsonia, sitruunankuorta, sitruunamehua ja suolaa pehmeän voin kanssa. Mausta voi suolalla.
Laita voi muovikelmuun tai leivinpaperiin.
Muotoile ja rullaa noin 3,5 cm halkaisijaltaan oleva rulla. Kierrä päät yhteen.
Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoli tuntia, mutta mieluiten muutamaksi tunniksi, jotta voi todella saa makua ramsonista.
Levitä ramsonivoi puolikkaiden hummerien päälle ennen grilliin laittamista.
Grillaa 5-7 minuuttia riippuen siitä, kuinka suuria rapuja on.
)
)
)
)
)
Pähkinäinen dessertpizza
Pizza toimii kaikkiin tilaisuuksiin, suuriin ja pieniin, myös alkuruokana, pääruokana tai jälkiruokana. Parasta on, että voit laittaa päälle sitä, mistä sinä tai vieraasi pitävät.
Tässä on jumalainen resepti pizzalle, jossa on pistaasikreemiä, vatkattua ricottaa, mansikoita ja hakattuja pistaasipähkinöitä.
TarvitsetPizzataikinaa
12 ghiiva (n. 1/4 pakettia)
1,5 dlvesi, huoneenlämpöinen
1 rkloliiviöljy
1 tlsuola
4 dlvehnäjauho
Topping
Pistagekerma (tee itse tai valitse haluamasi merkki)
Ricotta
Kerma
Mansikat
Pistachiapähkinät
Toimi näin
Pizzataikina: Murra hiiva kulhoon. Lisää vesi. Sekoita kun hiiva on liuennut.
Lisää oliiviöljy, suola ja melkein kaikki vehnäjauho. Vaivaa taikina sileäksi koneella tai käsin. Lisää enemmän jauhoja tarpeen mukaan.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 1 tunti tai jääkaapissa noin 8 tuntia tai yön yli.
Samaan aikaan kun taikina kohoaa - vatkaa ricottaa pienen kermamäärän kanssa kuohkeaksi.
Työstä taikina pyöreäksi muotoon ja levitä pistaasikreemi.
Paista se Big Green Eggissä, kunnes se on saanut kuohkeat reunat ja kullanruskean värin.
Ota se ulos ja lisää päälle vatkattua ricottaa, viipaloituja mansikoita ja hakattuja pistaasipähkinöitä.
)
)
)
)
Oändliga möjligheter - röka
Det finns ingen gräns eller råvaror som inte går att röka, det är bara att låta din fantasi ta över och börja utforska. Kött och fisk är
utomordentligt att röka på din Big Green Egg, så även räkor, potatis eller varför inte en hel brieost som serveras med honung och valnötter?
Vill du lära dig mer om hur du röker på din Big Green Egg – läs vår rökguide
)
)
Oändliga möjligheter - baka
Brödbakning går att variera i det oändliga, tack vare användningen av olika mjöl, fyllningar och toppingar. Denna Focaccia, som du bakar i Big Green Egg, innehåller oliver, tomater och grillad paprika och får en perfekt krispig yta med mjuk insida. Servera brödet med charkuterier, färskost, tapenade eller någon annan topping.
Vill du lära dig mer om hur du bakar på din Big Green Egg – läs vår bakguide
)
)
Big Green Eggin kutsuminen uskomattoman kestäväksi ei ole liioittelua. Keraaminen teknologia on osittain kehitetty NASA:n toimesta ja siihen kuuluu elinikäinen takuu. Tuotanto on ISO-sertifioitu ja tapahtuu tiukimpien laatuvaatimusten mukaisesti. Tämä on grilli, joka voi siirtyä sukupolvelta toiselle.
Kiitos EGGetin keramiikasta lämpö heijastuu, jolloin syntyy erittäin edullinen ilmavirta – tuloksena on tasaisesti kypsennettyjä ja erityisen mureita ruokia ja aineksia. Toinen etu Big Green Egg -kamadogrillissäsi on sen erinomainen eristys. Se ei vaikuta sään olosuhteisiin – edes pitkään pakkasessa. Voit yksinkertaisesti säätää ja ylläpitää haluamaasi lämpötilaa 70:stä 350 °C:seen.
Vuodenaikojen mukaan, säästä riippumatta olet valmis Kamadogrillisi kanssa.Big Green Egg on elinikäinen investointiOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Finnish.
Kuusi nopeaa etua Big Green Eggistä
Tulee elinikäiseen takuuseen
Monipuolinen: grillaa, savusta, höyrytä, keitä, paista & leivo
Ei kuumene ulkopuolelta – ei kukaan polta itseään!
Eristeellinen tekniikka – voit määrittää lämpötilan 70 ja 350 °C välillä
Taloudellinen - grillihiili riittää pidempään
Helppo puhdistus – kamadogrillin rakenteen ansiosta syntyy vähemmän tuhkaa
)
)
KOM IGÅNG MED DITT EGG
Det är enkelt att montera och använda Big Green Egg. Här kommer några enkla steg-för-steg-guider
hur du på bästa sätt kommer igång och får ut så mycket så möjligt av din kamadogrill.
LÄR DIG SKILLNADEN - DIREKT & INDIREKT VÄRME
Grillaa suoralla lämmöllä
Uskomaton monipuolisuus
Big Green Egg -grilli on mestari antamaan laajalle valikoimalle ruokia erinomaisen maun. Se voi grillata, savustaa, leipoa, paistaa ja jopa toimia uunina. Olipa kyseessä mehukkaat lihapalat, rapeat vihannekset, herkulliset pizzat tai herkulliset jälkiruoat, Big Green Egg tuo upeita tuloksia joka kerta.
Grillaa epäsuoralla lämmöllä
Poikkeuksellinen maku ja mehukkuus
Big Green Egg -grilli säilyttää ja lukitsee ruoan kosteuden, mikä tarjoaa uskomattoman mehukkaan ja maukkaan kokemuksen. Keraaminen rakenne ja tehokas ilmanvirtaus luovat optimaalisen ympäristön makujen ja mehukkuuden säilyttämiseksi ruokalajeissasi. Tuloksena on erinomaisia makuelämyksiä, jotka saavat makunystyräsi riemuitsemaan.
Valmistustekniikat
Teknikat, kun aloitat
Video näyttää joitakin erilaisia valmistustekniikoita, jotka voivat olla hyviä tietää, kun alat käyttää Eggiäsi.
Jonas ”Steakhouse burger”
Till skillnad från en tunn och knaprig smashburgare handlar en klassisk steakhouse burger, som man får dem
på ställen som Minetta tavern och Peter Luger ni New York, nästan bara om köttet. Det ska vara tjockt, det ska
det ska vara hängmörat och det ska naturligtvis vara kolgrillat. För bästa resultat kan du antingen be din slaktare
att grovmala hängmörad entrecote med lika mycket högrev eller göra det själv. Och för att lyckas använder du
naturligtvis Big Green Eggs convEGGtor basket.
/Jonas Cramby, kokboksförfattare
röka
Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme, että käytät convEGGtor savustettaessa. Näin ruoka suojataan kuumalta hehkuvalta grillihiileltä. convEGGtorin avulla pidät halutun matalan lämpötilan, mikä on toivottavaa savustuksessa, ja pidät sen vakaana pitkään rEGGulatorin avulla, joka on sijoitettu ylimmäksi, ja ilmanventtiilin, joka sijaitsee alhaalla EGG:ssäsi. Aiotko savustaa savustuspaneelilla? Silloin sinun ei tarvitse käyttää convEGGtoria.
Toimi näin
Aiotko tupakoida yhdellä?savulauta? Liota sitä etukäteen noin tunti. Puupalikat, wood chunks, ei tarvitse liottaa. Puuhaketta, wood chips, voit liottaa, mutta se ei ole pakollista.
Täytä Big Green Egg grillihiilellä ja sytytä ne. Huom! Älä käytä sytytysnestettä, vaan grillin sytyttimellä tai sytytyspaloilla.
Säädä lämpötila 100 ja 150 °C välille. Lämmin savustus tapahtuu yleensä matalammissa lämpötiloissa, 60 ja 110 °C välillä. Muista kuitenkin, että lämpötila EGGetissä laskee noin 40 °C, kun convEGGtor asetetaan paikalleen.
Ripottele Wood Chips -lastuja tai aseta Wood Chunks hehkuvien grillihiilien väliin. Aseta convEGGtor jalat ylöspäin EGGetiin ja laita grilliritilä sen päälle.
Aseta ainesosa tai ruoka, jonka haluat savustaa, ritilälle ja sulje kansi. Lämpötila laskee nyt hieman. Odota, kunnes näet, mihin lämpötila asettuu, ja säädä tarvittaessa.
Ruoka tai raaka-aine on valmiiksi savustettu paksuudesta ja kypsennysajasta riippuen. Verkossa on monia hyviä taulukoita eri raaka-aineiden savustusajoista, joita voit etsiä. Mutta paljon on myös kokeilusta kiinni - jotkut suosivat intensiivisempää savun makua, kun taas toiset haluavat miedomman.
)
)
baka
Big Green Eggillä luot upeita leivonnaisia ulkona. Se on tasaisen lämmön, vakaan ansiosta.
haluaa, sekä hyvä lämpötilan hallinta, joka mahdollistaa herkulliset pizzat rapealla pohjalla ja mehukkaalla leivällä
ilmaise sisus
)
)
GRILLTILLBEHÖREN SOM UNDERLÄTTAR MATLAGNINGEN MED BIG GREEN EGG
ConvEGGtor (saatavilla useissa kooissa)
ConvEGGtor asetetaan helposti grilliin luomaan epäsuoraa lämpöä ja mahdollistamaan hidas grillaus, savustus ja leivonta. Se tarjoaa tasaisen lämpötilan hallinnan ja vähentää liekkien nousua. ConvEGGtor on välttämätön lisävaruste täydellisiin tuloksiin ja monipuoliseen ruoanlaittoon Big Green Eggillä.
Hiili 9 kg
Parhaan maun ja halutun lämpötilan ylläpitämiseksi on tärkeää käyttää laadukkaita hiiliä grillatessa. Big Green Eggin hiilet ovat ekologisia, korkealaatuisia ja optimaalisesti sekoitettuja valikoidusta kovapuusta: hikkori ja tammi. Pussissa on 9 kiloa hiiliä, ja hiililohkot ovat suuria, mikä tekee niistä pitkäkestoisia ja tuottaa vähemmän tuhkaa.
Fire Bowl kolbehållin (saatavilla useissa koossa)
Fire Bowl Big Green Eggiltä helpottaa kamadon tyhjentämistä hiilistä ja tuhasta käytön jälkeen. Fire Bowl on ruostumattomasta teräksestä valmistettu hiilipurkki, joka voidaan nostaa käytännöllisistä kahvoista ja ravistaa tuhasta puhtaaksi sekä tyhjentää helposti hiilistä.
Pyöreä grillihaudutus valurautaa
Pyöreä grillausritilä, valuraudasta, on suunniteltu nopeaa kuumenemista varten. Ritilä jättää ruoan pinnalle tyypilliset raidat ja kuumenee hetkessä erittäin korkeisiin lämpötiloihin. Grillaa vihanneksia, pihvejä tai lohta ja nauti sekä mausta että ulkonäöstä grillauksen jälkeen - lisäasennetta varten. Big Green Eggin grillausritilät on mukautettu grillisi koon mukaan, löydät kaikki koot valikoimasta.
Puolivaihdettava grilli (saatavilla useissa kooissa)
Todella älykäs grillitarvike! Grillilevyn muotoilu, puolikuun muotoinen ja käännettävä, mahdollistaa sen yhdistämisen muihin tarvikkeisiin. Voit käyttää sitä yhdessä pizzakiven kanssa samassa muodossa tai toisen grillilevyn kanssa, jotta voit valmistaa ruokaa tasaisella ja uritetulla puolella samanaikaisesti. Grillilevyn uritettu puoli sopii täydellisesti lihalle ja antaa ruoalle ihanan pinnan sekä varmistaa, että rasva valuu pois. Tasainen puoli on hyvä vihanneksille tai kun haluat paistaa munia grillissä.
)
)
VISSTE DU ATT...
)
Tietoa Big Green Eggistä
Big Green Egg on yritys, jonka alkuperäisidea voidaan jäljittää lähes 3000 vuoden taakse. Idea juontaa juurensa Itä-Aasiasta, jossa suuri osa ruoasta valmistettiin pyöreissä puu-uuneissa, mikä levisi myöhemmin Japaniin ja sai nimen "kamado", joka tarkoittaa "uuni" japaniksi. Japanista kamado tuotiin Yhdysvaltoihin asepalveluksessa olevien amerikkalaisten mukana, jotka toivat sen kotiin matkamuistona upean ruokakokemuksen vuoksi, jonka kamado tarjosi. Vuodesta 1974, jolloin Big Green Egg avasi ovensa Yhdysvalloissa, he ovat työskennelleet tämän vanhan tekniikan täydentämiseksi saavuttaakseen maksimaalisen tuloksen ruoanlaitossa ja kokemuksessa. Tämä on johtanut siihen, että he käyttävät esimerkiksi NASA:n kehittämää erikoiskeraamia.
)
Keraamiikka, jonka on kehittänyt NASA
Keraami heijastaa EGGetin lämpöä, jolloin syntyy ilmavirta, joka tekee ruoasta erityisen mureaa. Big Green Eggin keraamiikka on osittain kehitetty NASA:n toimesta ja tuotantoprosessi tapahtuu Pohjois-Amerikassa erittäin tiukkojen laatuvaatimusten mukaisesti. Siksi se on myös erittäin korkealaatuista. Siinä on äärimmäisen eristäviä ominaisuuksia ja se kestää äärimmäisiä lämpötiloja ja lämpötilan vaihteluita. Sitä voidaan kuumentaa vähintään 100 000 kertaa ilman, että laatu heikkenee, mikä tarkoittaa, että EGG:si todennäköisesti kestää koko elämäsi!
Hyvä ilman kierto tuo mukanaan vielä yhden edun: koska lämmin ilma pysyy EGGetissä, on EGGet taloudellinen käyttää. Grillihiili riittää pidempään ja tuottaa vähemmän tuhkaa. EGGet ei ole vain kestävä; se koostuu myös kestävästä materiaalista.
)
Elämäntakuu
Big Green Egg tarjoaa rajoitetun elinikäisen takuun EGG:n kaikkien keraamisten osien materiaaleille ja rakenteelle. Muilla osilla on rajoitettu takuu. Takuu on voimassa, kun rekisteröit EGG:si https://www.biggreenegg.eu/fi/ohjeet-ja-palvelu/rekisteroi mahdollisimman pian oston jälkeen. Vinkki on myös säilyttää kuitti, sillä sitä saatetaan tarvita tulevaisuudessa (koskee myös lisävarusteita, mutta näitä ei tarvitse rekisteröidä).
Big Green Eggin kanssa vain mielikuvitus on rajana. Voit grillauksen lisäksi höyryttää, paistaa, savustaa ja wokata ruokasi. Grilli on myös täydellinen hidas kypsentämiseen, mikä on kätevää, kun haluat valmistaa esimerkiksi äyriäisiä, kalaa tai suurempia lihapaloja. Sen voi myös muuttaa uuniksi keramiikka convEGGtorin avulla.
FAQ - VANLIGA FRÅGOR OM BIG GREEN EGG
)
)
Missä Big Green Egg valmistetaan?
Kaikki komponentit on valmistettu Pohjois-Amerikassa. Tämä tekee Big Green Eggistä ainoan täysin amerikkalaisen kamadogrillin. Yhteensä Big Green Egg tuotetaan suurella tietoisuudella ja tarkkuudella, jossa jokainen osa tarkastetaan koko prosessin ajan.
Miten minun pitäisi sytyttää Big Green Eggini?
Ensinnäkin, älä käytä sytytysnestettä grillin sytyttämiseen. Sytytysneste voi olla terveydelle haitallista ja voi myös vahingoittaa grilliä. Käytä sen sijaan sytytyspaloja tai grillin sytytintä. Hiilen osalta sekä tavallinen grillihiili että briketit toimivat Big Green Eggissä.
Missä voin sijoittaa Big Green Eggin?
Muista pitää etäisyyttä helposti syttyvistä materiaaleista ja asettaa muna kaltevuuteen. Muuten EGGet kestää useimpia sääolosuhteita!
Miten säädän lämpötilaa Big Green Eggissäni?
Kaksi pääasiallista tekijää säätelee grillin lämpötilaa. Ensinnäkin on ilmanvirtaus ja toiseksi on hiili. Ilmanvirtausta voidaan kalibroida melko tarkasti sekä grillin päällä että alla. Kuinka paljon hiiltä käytetään ja kuinka laadukasta hiili on, vaikuttaa saavutettavissa olevaan lämpötilaan. Mitä enemmän hiiltä, sitä korkeampia lämpötiloja voidaan saavuttaa.
Miten puhdistan Big Green Eggini?
Jäännöspölyn tyhjentäminen säännöllisesti on tärkeää, jotta ilma pääsee virtaamaan grillin läpi kunnolla. Muuten on hyvä ottaa sisäosat ulos ja harjata ne kerran vuodessa. Enempää huoltoa Big Green Egg ei oikeastaan vaadi. Kemikaalien käyttöä grillin puhdistamiseen kannattaa kuitenkin välttää.
Miksi on edullista ostaa Big Green Egg täydellä paketilla?
Jos ostat grillin ilman lisävarustepakettia, se ei esimerkiksi sisällä jalustaa - mikä helpottaa grillin sijoittamista. Lisäksi mukana on sivupöydät, jotka muuntavat grillin pieneksi ulkokeittiöksi.
)
)
Big green egg
Big Green Eggvalmistaa ainutlaatuisia hiiligrillejä eri kokoisina. Useimmiten suurissa ko'oissa aidolla amerikkalaisella tyylillä. Big Green Eggin valmistamat hiiligrillit eivät kuitenkaan alun perin ole peräisin Yhdysvalloista, vaan Japanista ja Kiinasta, missä niin sanottuja Kamadogrillejä on käytetty noin 3000 vuotta.
1970-luvulla Big Green Egg alkoi valmistaa kamadogrillejä Yhdysvalloissa, ja menestys oli valtava. Täysin ainutlaatuinen vihreä muotoilu sai ihmiset nopeasti huomioimaan Big Green Egg -grillit, ja tinkimätön laatu teki niistä sydänten voittajia. Vasta viime vuosina Big Green Egg on päässyt suomalaisten pihoihin, mutta kiinnostus erityisiä grillejä kohtaan kasvaa jatkuvasti. Bagaren ja Kockenilta löydät laajan valikoiman Big Green Egg -grillejä verkosta hyvään hintaan ja kätevillä toimituksilla.
)