Excalibur
Sacramentossa, Kaliforniassa on yritysExcaliburollut paikalla vuodesta 1973. Excalibur valmistaa niin sanottuja Dehydraattoreita, kuivauskaappeja, joita käytetään elintarvikkeiden kuivaamiseen. Melkein mitä tahansa voi kuivata, mielikuvitus on oikeastaan ainoa este. Kaikki lihasta hedelmiin voidaan kuivata eri muodoissa. Tärkeitä asioita, joita on hyvä miettiä kuivatuksessa, ovat seuraavat:
Aika
Kuivaamiseen kuluva aika riippuu useista tekijöistä, kuten ilmankosteudesta, lämpötilasta tai kuivatettavan koosta. Yksi nyrkkisääntö on, että mitä suurempi pinta-ala altistuu kuivaamiselle, sitä nopeammin se tapahtuu. Tyypillinen virhe kuivaamisessa on uskoa, että korkeampi lämpötila nopeuttaa prosessia. Tämä voi johtaa siihen, että kuivatettavasta tuotteesta tulee nahkamainen koostumus.
Lämpötila
Keskimäärin elintarvikkeet ovat noin 10 astetta kylmempiä kuin ilman lämpötila haihtumisen vuoksi. Kun neste elintarvikkeessa haihtuu, elintarvike jäähtyy ja kuivuu. Excalibur-kuivurissa asetettu lämpötila on tarkoitettu elintarvikkeen lämpötilalle, ei ilman lämpötilalle.
Elintarvikkeet Lämpötila
Yrtit 35-41 °C
Kakkukoristeet 38-43 °C
Jogurtti 43-49 °C
Vihannekset 46-54 °C
Hedelmä 52-57 °C
Liha 68 °C
)