Korjaa joulupöydän kaikki ruoat Ingeniolla
Vihdoin, nyt keittiössä tuoksuu joulu!
Kuvittele, että voisit valmistaa joulun kaikki herkut yhdellä keittiövälineellä. Onko se edes mahdollista? Jos olet kokeillut Tefal Ingenios paisto- ja keittoastioita, tiedät vastauksen. Nämä ovat monitoimisia astioita, jotka toimivat yhtä hyvin paistamiseen, keittämiseen, leipomiseen kuin tarjoiluun. Lisäksi ne vaativat minimaalisen säilytystilan, sillä ne ovat pinottavia.
Joulupöydän äärellä on monia eri vaiheita, jotka on suoritettava keittiössä, ja klassisia ruokia, jotka on valmistettava. Entäpä, jos lämmittäisit glögiä, paistaisit lihapullia, gratinoisit Janssons kiusauksen ja leipoisit ihania sahramipullia yhdellä ja samalla välineellä? Ei hullumpaa. Tefal Ingenion toinen kätevä ominaisuus on turvallinen ja irrotettava kahva, joka mahdollistaa paistinpannujen siirtämisen helposti liedeltä uuniin ja sitten suoraan ruokapöytään.
Yleensä paistinpannun kahva törröttää keittiölaatikossa - mutta ei tässä! Älykkään muotoilun ansiosta voit kätevästi laittaa kahvan astiaan säilytyksen ajaksi ja saat enemmän tilaa muille keittiövälineille.
)
)
Resepti
Joulupullat
Todella hyviä ja meheviä lihapullia on pakko olla joulupöydässä, ja nämä lihapullat olen maustanut hieman joulumausteella lisämaun vuoksi.
4-6 annosta
Ainesosat:
1 kg naudanlihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl vispikermaa
1 dl maitoa
1 muna
1,5 rkl sinappia
1 iso keltainen sipuli
1 ripaus suolaa
2 rkl vasikanliemifondia
1 ripaus suolaa
2 tl tuoretta mustapippuria
1 tl valkopippuria
½ tl neilikkaa
Öljy & voi paistamiseen
Toimi näin:
Sekoita maitoa, vispikermaa, korppujauhoja, sinappia ja munaa. Anna turvota 5-10 minuuttia.
Kuori ja silppua sipuli. Paista jauhelihaa öljyssä ilman väriä, sen pitää vain pehmentyä.
Sekoita jauheliha korppujauho-seokseen. Lisää suola, pippuri, neilikka, vasikkafondi ja sipuli. Sekoita kaikki yhteen.
Kastele kädet kylmällä vedellä ja muotoile lihapullat haluttuun kokoon.
Kuumenna paistinpannu öljyllä ja voilla. Paista lihapullia keskilämmöllä, mielellään muutama kerrallaan. Ravista pannua silloin tällöin. Alenna sitten lämpöä, kun lihapullat ovat saaneet väriä, ja kääntele niitä usein, jotta ne kypsyvät kauttaaltaan.
Jos lihapullat pakastetaan, sinun ei tarvitse paistaa niitä täysin kypsiksi, vaan paista niitä uunissa viimeiset minuutit 190 asteessa noin 15-20 minuuttia.
)
)
)
)
Saffranspullat mantelmassalla
Mehevät ja tuoksuvat pullat sahramin maulla ja ihanan mantelimasan makeudella ovat vertaansa vailla.
24 kpl pullia
Ainesosat:
30 g tuore hiiva
5 dl maitoa, haaleaa
1 g sahramia
1,5 dl sokeria
13-14 dl vehnäjauhoja
125 g voita, huoneenlämpöistä
1 tl suolaa
1 muna
1 muna voiteluun
Helmisokeri ripoteltavaksi
Täyte:
200 g mantelijauhetta
150 g voi huoneenlämpöinen
1 rkl vaniljasokeria
Sokeriliuos penslaukseen:
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
Toimi näin:
Taikina:
Lämmitä maito 37 asteeseen yhdessä sahramien kanssa.
Liota hiiva maidossa kulhossa. Lisää kananmuna, suola ja sokeri sekä puolet jauhoista ja vaivaa jauhot seokseen yleiskoneella tai käsin. Lisää voi ja vaivaa seokseen.
Lisää loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa noin 10-15 minuuttia, kunnes se on elastinen ja pinta on kaunis. Vaivaa hieman pidempään, jos teet taikinan käsin. Anna kohota noin 30 minuuttia.
Täyte:
Raasta mantelmassaa raastimella, lisää voi ja sekoita tasaiseksi täytteeksi. Anna seistä huoneenlämmössä.
Leivo pullia:
Ota taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa kahteen osaan. Kauli taikina 40x45 cm. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle ja taita taikina kahtia.
Leikkaa 3 cm leveitä suikaleita lyhyeltä sivulta ja tee sitten viilto suikaleen keskelle (niin että se näyttää "housunlahkeelta"). Käännä suikaleet ja kierrä ne pullaksi päät alaspäin.
Aseta pullat pellille/pannulle leivinpaperin päälle ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti, riippuen siitä, kuinka lämmintä keittiössäsi on.
Sokeriliemi:
Keitä vettä, sokeria ja vaniljasokeria kattilassa siirapiksi. Aseta sivuun.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Voitele pullat kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle sokerihelmiä.
Paista noin 10-12 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.
Voitele pullat heti uunista ottamisen jälkeen sokeriliemellä. Näin pullista tulee kauniin kiiltäviä ja ne säilyttävät mehukkuutensa.
TEFAL INGENIO
Tefalin ammattimainen Ingenio-kokoelma sisältää paistinpannuja ja kattiloita ehdottomasti huippuluokkaa - sekä niin.
ammattimainen ja yksityinen keittiö. Muotoiltu irrotettavalla kahvalla, Tefalin patentoidussa suunnittelussa, voi
paistinpannuja ja kattiloita voidaan käyttää sekä liedellä että uunissa. Näin ollen ne toimivat kattilana, leivontavormina ja
kattila - yhdessä! Kokoelma säästää myös säilytystilaa, sillä ne ovat pinottavia.
Helpota ruoanlaittoasi Tefal Ingenio -tuotteilla!
Tefalin Ingenio-kokoelma sisältää paistinpannuja ja kattiloita ehdottomasti huippuluokkaa - niin myösammattimainen ja yksityinen keittiö. Paisto- ja keittoastioissa ei ole kiinteää kahvaa, vaan irrotettava, jota voidaan käyttää kaikissa astioissa. Sitä on kätevä käyttää liedellä, uunissa ja se voidaan helposti säilyttää jääkaapissa. Irrotettava kahva mahdollistaa myös paistinpannujen minimoivan tilan, koska ne voidaan pinota toistensa päälle keittiökaapissa.
Enintään50% tilansäästökiitos pinottavan muotoilun ansiosta.
Irrotettava kahvavie vähemmän tilaa kaapissa, liedellä ja astianpesukoneessa.
Turvallinen, irrotettava kahva mahdollistaa paistinpannun ja kattilan käytön myösuuniOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Finnish.
Plastikannetmahdollistaa ruokajätteiden helpon säilyttämisen jääkaapissa ilman, että ruoka saa makua muista raaka-aineista.
Irrotettava kahva voi nostaa jopa10 kiloja tulee koko10 vuoden takuuOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Finnish.
Valitse materiaali
Valitse oikea paistinpannu sen mukaan, mitä raaka-ainetta aiot valmistaa!
Enruostumattomasta teräksestä valmistettu paistinpannuantaa täydellisen paistopinnan ja vaatii korkeaa lämpöä, mikä sopii hyvin lihaan ja lintuun. Se tarjoaa myös tasaisen ja tehokkaan lämpöjakautumisen, mutta vasta kun se on todella kuuma. Lisää reilusti rasvaa paistinpannuun, kuumenna se ja laske sitten lämpöä parhaan paistotuloksen saavuttamiseksi. Ruostumaton teräs on myös erittäin lämpötilankestävä, mikä tekee paistinpannusta kestävämmän. Kuitenkin kala, tofu tai munat voivat helposti tarttua tai murentua korkeassa lämpötilassa, joten ruostumatonta paistinpannua kannattaa välttää näiden raaka-aineiden kanssa.
Enpaistinpannu, jossa on keraaminen pinnoitevähentää riskiä ruoan, kuten kalan tai vihannesten, tarttumisesta. Keraamiset paistinpannut ovat erittäin kestäviä ja tarjoavat myös kauniin paistopinnan minimaalisen rasvan kanssa.
Pannuttomat paistinpannutovat pinnoitettu estämään ruoan tarttumista pannuun. Ne sopivat täydellisesti amerikkalaisten pannukakkujen paistamiseen ilman rasvan lisäämistä, mikä johtaa silkkiseen pinnan saamiseen pannukakkuihin. Ne ovat myös hyviä herkempien ruokien, kuten munien tai kalan, valmistamiseen, koska ne helpottavat ruoan kääntämistä ilman, että se hajoaa tai tarttuu kiinni. Ne ovat myös hyödyllisiä terveellisemmässä ruoanlaitossa ilman öljyä tai voita.
)
)
)
)
Ingenion eri keittoastiat
Täydelliset lisävarusteet Ingeniollesi
Täydellisesti paistettu entrecôte
4 porttia
Ainesosat
4 kpl entrecotea, n. 200 grammaa per henkilö
4 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 tl karkeasuolaa
2 tl mustapippuria, karkeaksi jauhettuna
30 g voita
Muutama oksa tuoretta rosmariinia tai timjamia
3-5 valkosipulinkynttä, kuorittuja
Toimi näin
Entrecôte: Ota liha esiin ja anna sen seistä huoneenlämmössä vähintään 30-45 minuuttia ennen kypsennystä.
Suolaa ja pippuroi lihapalat.
Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä. Lisää öljyä. Paista noin 2 minuuttia per puoli, jos liha on 2 cm paksua. Laske sitten lämpötila keskilämmölle ja lisää nokare voita, valkosipulinkynsi ja yrttejä. Käännä vain kerran, jotta pinta saa kauniin paistopinnan ja lusikoi rasvaa lihan päälle paistamisen aikana.
Jos sinulla on lämpömittari, lihan sisälämpötilan tulee olla 52–54 astetta medium rare.
Anna lihan levätä vähintään 5-7 minuuttia ennen kuin leikkaat ja tarjoilet.
)
)
Tefal
Tefalstuotteet seuraavat aikaa ja trendejä. Sopii elämääsi ja kotiisi. Inspiroi ja on helppo käyttää.
Tefal kehittää ja valmistaa omat kattilapintansa.
1954 ranskalainen insinööri ja kalastaja Marc Gregorie halusi estää lasikuituisten kalastusvälineidensä tarttumisen toisiinsa valuprosessin aikana ja käytti silloin PTFE:tä. Hänen vaimonsa ehdotti, että he kokeilisivat PTFE:tä paistinpannuissa estääkseen ruoan tarttumisen. Tefal keksi tarttumattoman pinnoitteen.
)