Sarjan kokkiveitsi on voittanut Aftonbladetin suuren veitsitestin kolmena vuonna peräkkäin. Veitsien terässä on 37 kerrosta terästä, ja ydin on kovaa VG10-terästä. Terässä on taottu pinta, joka on jätetty näkyviin terän yläosaan. Alaosa on hiottu niin että kauniit teräskerrokset näkyvät. Kahva on mustaa micartaa. Materiaali valmistetaan yhdistämällä pellavakangasta ja erikoismuovia korkeassa paineessa. Prosessissa syntyy kova, vedenkestävä ja hygieeninen materiaali. Kovuusaste: 61 HRC.
RAN-sarjan veitsissä on 69 kerrosta damaskiterästä, ja niiden ydin on VG10-terästä. Ulkokerros taotaan, hiotaan ja kiillotetaan, jolloin upea juovikas kuvio tulee näkyviin. Kahva on valmistettu mustasta micartasta ja kiinnitetty vahvoilla niiteillä. Micarta on materiaali, joka valmistetaan puristamalla pellavakangasta ja erikoismuovia yhteen korkeassa lämpötilassa. Se tuntuu puulta mutta on kova, hygieeninen ja hyvin kosteutta kestävä materiaali. Kahvan päässä on myös ruostumaton teräspaino, joka varmistaa, että veitsi on täydellisesti tasapainotettu. Kovuusaste: 60–62 HRC.
Yo-u on sarja valikoituja veitsimalleja, joissa on kolme kerrosta terästä ja ydin kovaa VG10-terästä. Niiden kahva on pakkapuuta, joka valmistetaan yhdistämällä puuta ja erikoismuovia korkeassa paineessa. Materiaali on hygieeninen ja säilyttää puun rakenteen. Tässä tapauksessa materiaali on lisäksi erikoiskäsitelty upean, vaalean lopputuloksen saamiseksi. Kovuusaste: 61 HRC.
Gou-sarjan veitsien terä on valmistettu 101 kerroksesta damaskiterästä, ja sen ydin on SG2-terästä. Viimeistelynä kaikkiin teriin on kaiverrettu japanilaisin kirjainmerkein sana ”Gou”, joka tarkoittaa erinomaista. Kahva on valmistettu mustasta micartasta ja kiinnitetty kolmella vahvalla teräsniitillä. Micarta on materiaali, joka valmistetaan puristamalla pellavakangasta ja erikoismuovia yhteen korkeassa lämpötilassa. Se tuntuu puulta mutta on kova, hygieeninen ja hyvin kosteutta kestävä materiaali. Kahvan päässä on ruostumaton teräspaino, joka varmistaa, että veitsi on täydellisesti tasapainotettu. Kovuusaste: 62–64 HRC.
Yaxell Super Gou on huippuluokan veitsisarja. Veitsen terässä on huikeat 161 kerrosta damaskiterästä, ja sen ydin on valmistettu japanilaisesta SG2-pulveriteräksestä. Terästyypin hiilipitoisuus on suuri, ja se on erittäin kovaa, minkä ansiosta leikkuusärmä voidaan teroittaa äärimmäisen teräväksi. Pulveriterästä ympäröi ruostetta paremmin kestävä teräs, jota on 80 kerrosta ytimen molemmin puolin. Kahva on tehty mustasta micartasta ja kiinnitetty kolmella vahvalla teräsniitillä. Micarta valmistetaan puristamalla pellavakangasta ja erikoismuovia yhteen korkeassa lämpötilassa. Se tuntuu puulta mutta on kova, hygieeninen ja hyvin kosteutta kestävä materiaali. Kahvan päässä on ruostumaton teräspaino, joka varmistaa, että veitsi on täydellisesti tasapainotettu. Kovuusaste: 63 HRC.
Yaxell Super Gou Ypsilon on edelleen kehitetty versio Super Gousta. Veitsen terässä on peräti 193 kerrosta terästä, ja sen ydin on valmistettu SG2-pulveriteräksestä. Terästyypin hiilipitoisuus on suuri, ja se on erittäin kovaa, minkä ansiosta leikkuusärmä voidaan teroittaa äärimmäisen teräväksi. Terässä on kaunis damaskikuvio, ja siihen on kaiverrettu japanilaisin kirjainmerkein teksti ”Super Gou Samurai Spirit”. Kahva on tehty mustasta micartasta ja koristeltu krysanteemilla (kukka, jota käytetään Japanin keisarivallan symbolina). Kahvan materiaalilla on antibakteerisia ominaisuuksia, ja se valmistetaan yhdistämällä pellavakangasta ja erikoismuovia korkeassa paineessa. Kovuusaste: 63 HRC.
Yaxell kantaa mukanaan uskomatonta perintöä. Se on nimittäin kotoisin japanilaisesta Sekin kaupungista, jota usein kutsutaan japanilaisen veitsiperinteen sydämeksi. Siellä on valmistettu kaikkea samuraimiekoista keittiöveitsiin lähes 800 vuoden ajan. Tuota perinnettä Yaxell alkoi jatkaa vuonna 1932. Tuota perinnettä vaalimalla Yaxellista on myös tullut yksi Japanin suurimmista veitsivalmistajista, ja siksi meillä Suomessakin on nyt mahdollisuus päästä kokemaan Yaxellin veitsien upea laatu ja terävyys. Yritys on perustamisestaan lähtien ollut yksi Japanin johtavista veitsivalmistajista. Veitsien uskomaton terävyys ja kiehtova damaskikuvio ovat tehneet niistä suosittuja niin ravintolakeittiöissä kuin laatutietoisten kotikokkienkin keskuudessa.